Biontech yan etkileri kaç gün sürer, uzun sürerse ne yapılmalı? İşte Biontech aşısının yan etkileri ve etkilerin uzun sürmesi durumunda yapılacaklar!
Biontech yan etkileri kaç gün sürer, uzun sürerse ne yapılmalı? İşte Biontech aşısının yan etkileri ve etkilerin uzun sürmesi durumunda yapılacaklar! Erzurum’da, servislerde ya da yoğun bakımda Covid-19 tedavisi gören hastaların yüzde 95’inin, aşısız ya da aşısı tamamlanmamış kişilerden oluştuğu belirlenince vatandaşın Biontech aşısı hakkında merak ettikleri arttı. En merak edilenlerin başını ise yan etkiler oluşturdu. Biontech aşısı yan etkileri aşı olacaklar ve aşı yaptıran vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aşı ve ilaçların yan etkileri her zaman söz konusudur. Bu etkiler hafif, şiddetli, geçici ve kalıcı olabilir.
10.08.2021 Gündem
Sinovac mı, Biontech mi? Hangi aşı mutasyona karşı daha etkili?
Sinovac mı, Biontech mi? Hangi aşı mutasyona karşı daha etkili? Aşılama sürecinin başlamasıyla birlikte pek çok kişinin merak ettiği tek bir konu var: 'Hangi aşı daha etkili?' Koronavirüs salgınında Türkiye 1 yılı aşkın bir süredir mücadele veriyor. Aşılar virüsü yenmede umut olsa da aşı ile ilgili kafa karışıklığı da sürüyor. Pek çok kişi 'Sinovac mı, Biontech mi? Hangi aşı mutasyona karşı daha etkili? Hangi aşıyı tercih etmeliyiz?' sorularını sıklıkla araştırıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş aşı tercihinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
2.05.2021 Sağlık
Biontech ve Sinovac aşısının yan etkileri nelerdir? Biontech aşısı alerjik mi?
Biontech ve Sinovac aşısının yan etkileri nelerdir? Biontech aşısı alerjik mi? Sinovac aşısından sonra Biontech aşısı da Türkiye’de vatandaşlara uygulanmaya başladı. Aşı seçeneği sunulunca, vatandaşların da kafası karıştı. Hangi aşıyı tercih etmeliyim diye soran vatandaşlar, aşıların yan etkileri konusunda da araştırmalarını hızlandırdı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Covid-19 aşısı tercihinde önemli kriter olmadığını söyleyerek, "Her iki aşı için de en çok görülen yan etkiler; aşı yapılan yerde kızarma, ağrı, sistemik yan etkiler açısından baktığımızda ise en çok alerjik reaksiyon her iki aşı sonrasında görülebiliyor" dedi. Prof. Dr. Ceyhan ise, "Şu an kullanımda olan aşılar güvenilir, ciddi yan etkisi yok." ifadelerini kullandı.
7.04.2021 Gündem