Bakan Özer müjdeyi duyurdu: Okullarda ücretsiz yemek verilecek
Bakan Özer müjdeyi duyurdu: Okullarda ücretsiz yemek verilecek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci dönem 6 Şubat'ta, Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz olarak yemek verileceğini açıkladı.  Özer, "Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa, 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama, beklemeyeceğiz" dedi.   
23.12.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Öğrenci ve öğretmen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı, öğrenciler, ders kitapları, öğretmen atamaları, yaz okulları, uzman öğretmenlik başvuruları ve daha birçok konuda açıklamada bulunan Bakan Özer, 12 Eylül'de okulların başlayacağını belirterek, öğretmenler için de güzel bir haber verdi. İşte Bakan Özer'in yeni açıklamaları...
17.08.2022 Eğitim
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı!
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alan okullara inceleme başlattı. 65 okulda inceleme sürerken gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj...
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj... 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Öğrenciler yılın yorgunluğunu tatilde atacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 12 Eylül 2022'de başlayacak. Bu yaz çok sayıda yaz okulu ve kurs programları devreye alınacak. Başvuru tarihleri de belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu mesajı yayımladı.
17.06.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarih vererek duyurdu. Milyonlar bekliyordu. Detaylar netleşti. Bakan Özer yüz yüze eğitim ve bakanlık faaliyetleri ile ilgili sıklıkla kamuoyunu bilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Özer yeni açıklamasında öğretmen adaylarının merak ettiği, 'Öğretmen atamaları yapılacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Atam takvimi ile ilgili detayları paylaşarak kontenjanlar ile ilgili bilgi verdi. Yaz okulları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özer iki açılım yaptıklarını söyleyerek detayları paylaştı.
23.05.2022 Eğitim
Bakan Özer, Kadıköy Alev Alatlı BİLSEM'i ziyaret etti
Bakan Özer, Kadıköy Alev Alatlı BİLSEM'i ziyaret etti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Yazar Alev Alatlı'nın adını taşıyan BİLSEM'i ziyaret etti. Alev Alatlı'nın birlikte gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Bakan Özer "Gençlerimizin onu tanıyarak, eserlerini okuyarak, temas ederek gelecek vizyonunu çizmesi ülkemizin gideceği yol için çok kıymetli bir şey" dedi.
20.05.2022 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Okullarda ilk kez olacak, öğrenciler artık...
MEB'den son dakika kararı! Okullarda ilk kez olacak, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı. MEB harekete geçti. Resmen değişti. Okullarda ilk kez olacak. Tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Bilim ve Sanat Merkezleri, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. İlk kez bu yaz itibariyle Bilim ve Sanat Merkezlerinde sadece bu merkezlere seçilmiş öğrenciler değil, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, siber güvenlik alanında nitelikli insan gücü yetiştirmek ve dijitalleşen yeni dünyaya ayak uyduran nesilleri desteklemek adına Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini açtı. Bakan Özer açılışta önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
17.05.2022 Eğitim
MEB’ten yaz okulu kararı! BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak?
MEB’ten yaz okulu kararı! BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı! Bilim ve Sanat Merkezleri’nde yaz okulu açılacak. Bakan Özer, bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını bildirdi. Peki, BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak? BİLSEM yaz okulu ne zaman başlayacak? İşte detaylar…
16.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Tüm öğrencileri kapsıyor, ilk kez olacak! Bu yaz itibarıyla...
MEB resmen duyurdu! Tüm öğrencileri kapsıyor, ilk kez olacak! Bu yaz itibarıyla... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yaz okulu kararı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu. Tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Bilim ve Sanat Merkezleri, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. İlk kez bu yaz itibariyle Bilim ve Sanat Merkezlerinde sadece bu merkezlere seçilmiş öğrenciler değil, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi.
16.05.2022 Eğitim
Ukrayna'da okuyan Türk öğrenciler ile ilgili flaş açıklama! YÖK yatay geçiş için tarih verdi
Ukrayna'da okuyan Türk öğrenciler ile ilgili flaş açıklama! YÖK yatay geçiş için tarih verdi YÖK Başkanı Özvar, Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilerin 11-15 Nisan tarihlerinde yatay geçiş için gerekli belgelerle ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapabileceğini duyurdu.
1.04.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Tarih belli oldu 7 Şubat ve...
MEB resmen duyurdu! Tarih belli oldu 7 Şubat ve... Milyonlar bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Tarih belli oldu. 81 ilde yapılacak. Öte yandan bir ilk yaşanacak. Herkes yarıyıl tatili uzatılacak mı? sorusunu soruyordu. Bakan Özer iddiaya yanıt verdi. Öğretmenler 24 Ocak 6 Şubat arası eğitime uzaktan katılacak. Okullar 7 Şubat'ta yeniden eğitime başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapanların alan değişikliği takvimi açıklandı. Alan değişikliği için başvurular 7-11 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacak. MEB, 2022 BİLSEM öğretmen seçme ve atama kılavuzu yayımladı. BİLSEM başvuru ve onay işlemleri 24-28 Ocak arasında bakanlığın resmi internet sitesinden yapılabilecek.
22.01.2022 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, 5 gün içerisinde...
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, 5 gün içerisinde... MEB harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmesini resmen duyurdu. Çok sayıda kişi bekliyordu. 5 gün içerisinde yapılacak. Tarihler netlik kazandı. 24 Ocak'ta başlayıp 28 Ocak tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) öğretmen alımı amacıyla hazırlanan '2022 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu' ile kontenjanları yayımladı. Ayrıca Bakan Özer'den öğretmenleri ilgilendiren bir haber daha geldi. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağını (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim" ifadelerini kullandı.
19.01.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve yeni dönem başlıyor! 4 yıl...
MEB harekete geçti ve yeni dönem başlıyor! 4 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararı duyurdu. Yeni düzenleme yapıldı ve başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan son düzenlemelerle yeni bir dönemin başladığına ve mesleki eğitimin daha cazip hale geldiğine dikkat çekerek iş dünyasının 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğinin devam etmesi için geçerli hiçbir mazeretin kalmadığını söyledi. İşte 4 yıl sürecek yeni dönemin ayrıntıları...
24.12.2021 Eğitim
Bakan Özer: 81 ilde BİLSEM sayısını 225'e çıkarttık
Bakan Özer: 81 ilde BİLSEM sayısını 225'e çıkarttık  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "81 ilde Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sayısı 183 iken bu sayıyı 2021 yılı sonu itibarıyla 225'e çıkarttık. 2022 yılında hedefimiz, 125 yeni BİLSEM açarak sayıyı 350'ye çıkartmak. Gerekli planlamalarımızı tamamladık" dedi. Öte yandan, 225'inci BİLSEM, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'ın adıyla Ankara'da kuruldu.
23.12.2021 Eğitim
MEB harekete geçti flaş karar ve resmen değişti! 81 ile yazı ile bildirildi...
MEB harekete geçti flaş karar ve resmen değişti! 81 ile yazı ile bildirildi... Milli Eğitim Bakanlığı resmen harekete geçti ve milyonları ilgilendiren karar 81 ile yazıyla bildirdi. Yeni dönem başlıyor. Okullarla ilgili karar da belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzaladı. MEB, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar olan sınıf düzeyleri için hazırlanan Yardımcı Kaynak Destek Paketi'nin aralık ayına ait üçüncüsü yayımlandı.
8.12.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılki patent tescil alma hedefini aştı
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılki patent tescil alma hedefini aştı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fikri mülkiyet hakları çalışmaları kapsamında bu yılki 753 patent tescil hedefini aşarak 1441 tescil aldı.
20.11.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Flaş okul kararı, 2 ay içinde...
MEB resmen harekete geçti! Flaş okul kararı, 2 ay içinde... Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) son dakika kararı. Resmen harekete geçildi. Flaş okul kararı. Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Özer, Ankara'da eğitim yatırımlarına 1,5 milyar liralık ek kaynak aktarıldığını belirterek bu kaynaklarla 70 yeni okul, 2 özel eğitim kampüsü, 2 bilim ve sanat merkezi, 1 rehberlik ve araştırma merkezi daha yapılacağını bildirdi.
9.11.2021 Eğitim
Müjdeli haberi böyle duyurdu: Nisan ayında ülkemizle paylaşacağız
Müjdeli haberi böyle duyurdu: Nisan ayında ülkemizle paylaşacağız Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, AR-GE merkezlerinin N95 standardında maske makinesi üretimine odaklandığını belirterek, "Bu konuda da sona yaklaştık. İnşallah nisan ayında bu makineyi de üreteceğiz ve müjdeli haberi ülkemizle paylaşacağız" dedi.
19.04.2020 Gündem
'İlk ürünler üretildi'
'İlk ürünler üretildi' MEB Bakan Yardımcısı Özer, koronavirüs önlemlerine yönelik üretim faaliyetleri kapsamında Bilim ve Sanat Merkezlerinde yüz koruyucu siperlerin üretimi ile ilgili AR-GE çalışmalarının tamamlandığını ve ilk ürünlerin üretildiğini söyledi.
25.03.2020 Bilim ve Teknoloji
MEB'in hedefi 250 patent ve faydalı model tescili
MEB'in hedefi 250 patent ve faydalı model tescili Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezlerindeki (BİLSEM) 165 yöneticiye yönelik patent, faydalı model, marka ve tasarım eğitimlerinin tamamlandığını belirterek, bu alanda yıl sonuna kadar 150'si BİLSEM, 100'ü mesleki ve teknik eğitim olmak üzere toplam 250 tescil almayı amaçladıklarını bildirdi.
24.10.2019 Eğitim
MEB, harekete geçti! Bakan Selçuk duyurdu, 10 il...
MEB, harekete geçti! Bakan Selçuk duyurdu, 10 il... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkiye'de binlerce kişiyi ilgilendiren gelişmeyi duyurdu. Selçuk, "Özel yetenekli öğrencilerimize eğitim verdiğimiz bilim ve sanat merkezlerini hem tasarım beceri atölyeleri hem de kütüphanelerle güçlendireceğiz. Bu amaçla 10 pilot ilde 10 bilim ve sanat merkezi seçtik. Kültür ve Turizm Bakanlığımız pilot uygulama çerçevesinde belirlenen 10 bilim ve sanat merkezinde her biri bin kitaptan oluşan 10 kütüphane oluşturulması için destek verecek" dedi.
18.10.2019 Eğitim