Avuç içi diyeti ile kışın da kilo verin!
Avuç içi diyeti ile kışın da kilo verin! Kış aylarında da doğru düzenlenmiş bir diyet programı ile kilo vermek mümkün. Uzman Diyetisyen Nilay keçeci Arpacı kışın kolay kilo vermenin yollarını anlattı.
29.11.2021 Sağlık
Bu diyeti yapanlar dikkat! Bağışıklığı çökertiyor!
Bu diyeti yapanlar dikkat! Bağışıklığı çökertiyor! Salgın döneminde yapılan uzun aralıklı diyetler, bağışıklık sistemini düşürdüğü için vücudu enfeksiyona karşı korumasız bırakabilir. Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr Cüneyt Saltürk diyetlerin Covid-19 enfeksiyonuna da yatkınlık oluşturabileceği konusunda uyardı.
31.03.2021 Sağlık
Koronavirüs beslenme trendlerini altüst etti!
Koronavirüs beslenme trendlerini altüst etti! Koronavirüs salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermitten fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etkilediğini anlattı.
6.12.2020 Sağlık
'Yiyebildiğiniz kadar karnabahar yiyin'
'Yiyebildiğiniz kadar karnabahar yiyin' Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, diyet yapmanın tarihe karıştığını, diyetin yerini 'beslenme planı'nın aldığını söyledi. Önerilerde bulunan Müftüoğlu, "Kişiye göre, kişinin sağlık durumuna göre, beslenme planı oluşturulmalı" dedi.
23.01.2018 Sağlık