Tüp mide ameliyatı sürecinde beslenme önerileri!
Tüp mide ameliyatı sürecinde beslenme önerileri! Küresel çapta hızla artan obezite sorununa çözüm olarak görülen ve günden güne artan bir uygulama olan tüp mide ameliyatı süreci hakkında bilgiler veren Diyetisyen Nagehan Afşar, bu süreçte diyetisyenlerin üzerine düşen rolü anlattı.
27.10.2021 Sağlık
Akdeniz tipi beslenme kanserden koruyor!
Akdeniz tipi beslenme kanserden koruyor! Yapılan araştırmalara göre obeziteye iten basit şeker ve trans yağlı besinlerle oluşan kötü beslenme alışkanlığıyla, rafine, işlenmiş besinlerdeki katkı maddelerinin kanser oluşumunda etkisi büyük. Çalışmalar, Akdeniz tipi beslenmenin; kalp, diyabet, yüksek kolesterol ve depresyon gibi yaşam tarzı hastalıkları ile kansere karşı koruyucu etkisinin olduğunu ortaya koyuyor.
17.02.2021 Sağlık
Sağlıklı oruç için 10 öneri!
Sağlıklı oruç için 10 öneri! Ramazanda, günlük 3 ana öğün olan beslenme düzeni, 2 ana öğüne düşüyor. Uzun süreli açlık, iftar ve sonrasında yüksek kalorili besinlere eğilimi artırıyor. Beslenme şekillerindeki bu değişim, mide ve bağırsak sorunlarına neden olabiliyor. Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı geçirebilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
16.05.2018 Ramazan
Çalışan hamilelere öneriler
Çalışan hamilelere öneriler Hamilelik, iş yaşantınızı biraz zorlaştıracak gibi görünse de alacağınız önlemler ile bu süreci daha rahat bir şekilde geçirmeniz mümkün.
28.08.2013 Arşiv