Bes Katılım

Bes Katılım

Son dakika bes katılım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bes katılım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bes katılım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bes Katılım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bes katılım gelişmeleri de dahil olmak üzere 627 bes katılım haberi bulunmuştur. Tüm bes katılım haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES ile ilgili flaş gelişme! Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkanları kapsıyor, değişti
BES ile ilgili flaş gelişme! Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkanları kapsıyor, değişti Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir düzenleme yapıldı. BES'te avans kullanımından, yaş sınırına kadar pek çok değişiklik hayata geçirilmişti. Yapılan yenilikler ile BES vatandaşlar için daha cazip hale getirilirken, sistemden çıkanlar da yeniden BES'e katılabiliyor.
22.08.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve...
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başladı. Değişiklik kararları tek tek açıklandı. Devlet katkısı arttı. Yeni düzenlemeler ile birlikte katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi hallerde nakit paraya ihtiyaç duyarsa, BES'teki birikimlerinden avans kullanabilecek. Birikimlere devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece BES için 100 lira yatıran bir katılımcı için devlet de 30 lira ilave edecek. Ayrıca yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısının alınabilmesinin yolu açıldı, böylece sisteme toplu ödeme yapmanın cazibesi artırıldı. İşte BES'te yeni dönem ile ilgili bilinmeyen detaylar...
6.02.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri...
BES'te yeni dönem! Avans kullanımı başlıyor,12 bin 500 lirası devletten, hem anapara hem de nema geliri... BES'te bir dönem sona eriyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Büyük değişiklik ile birlikte BES'e katılımın daha da artması bekleniyor. Avans sistemi ile ev sahibi olmak, iş kurmak kolay hale gelecek. Bunların dışında da pek çok ihtiyaç BES avans ile karşılanabilecek. Bedelli askerlikten evlilik giderlerinin karşılanmasına kadar nakit ihtiyaçların oluşması durumunda BES'ten para çekilebilecek. BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve nemasının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin, , BES hesabında ödediği anapara ve nema tutarı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
6.01.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira...
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz ayı itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e katılabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. BES'e katılımcılarına devlet tarafından destek sağlanıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde asgari ücrete gelen artışla birlikte yeni oranlar ortaya çıktı. Asgari ücretin brüt 5004 liraya ulaşmasından dolayı devlet katkısı tavanı 60 bin 48 liraya ulaştı. Hem otomatik BES hem de gönüllü BES yaptıranlar devletten her ay yatırdıkları paranın yüzde 25'ini devlet katkısı olarak aldığından yılda toplamda 120 bin lira BES'e yatırdığında 30 bin lira almış olacak. BES'te olanların 2022'de biriktirdiği yıllık 60 bin liraya karşı ise devlet 15 bin lira verecek.
20.12.2021 Emekli
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! 18 yaş altı...
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! 18 yaş altı... Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili flaş açıklama! Büyük artış... Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 18 yaş altındaki 50 bine yakın çocuğun Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) dahil olduğunu belirterek, "18 yaş altı çocuklarımız ve otomatik katılımdan gelen destekle yılın sonunda sistemin toplam fon büyüklüğünün 200 milyar TL’ye ulaşabileceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.
23.09.2021 Ekonomi
Yılda 10 bin 732 TL yatırılıyor! Başvuran alıyor, kritik tarih belli oldu
Yılda 10 bin 732 TL yatırılıyor! Başvuran alıyor, kritik tarih belli oldu Banka hesaplarına en fazla 10 bin 732 lira yatırılıyor. Her yıl ödeniyor. Başvuru yapan vatandaşlar alıyor. Devlet yüzde 25 katkı yapıyor. Ödeme ile ilgili yıl sonuna dikkat edilmesi gerekiyor. Milyonlarca kişi merak ediyordu. Tek tek açıklandı. Küçük birikimler ileride büyük rakamlara ulaşıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) isteyen herkes yararlanabiliyor. 18 yaşından küçüklere de bireysel emeklilik imkanı sağlıyor. İşte BES ile ilgili merak edilen her şey...
16.09.2021 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor, yüzde 200...
Emeklilikte yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor, yüzde 200... Milyonlarca kişi için geçerli. Çok önemli bir açıklama yapıldı. Şu an yüzde 40'ın üzerinde. 2023'te ise yüzde 200'e ulaşması bekleniyor. Türkiye’de işgücüne katılım oranları yüzde 28 ile erkeklerin yarısının da altında kalan kadınların bireysel emeklilik sistemindeki (BES) katılım payları ise yüzde 40’ün üzerinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman, “Bireysel emeklilik sistemi 2023’e kadar 50 milyar TL’den fazla büyümesi bekleniyor” dedi.
14.04.2021 Emekli
Emeklilikte yeni dönem! Geri sayım başladı, 23 milyon kişi...
Emeklilikte yeni dönem! Geri sayım başladı, 23 milyon kişi... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emeklilikte yeni bir dönem başlıyor. Geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Detaylar belli oldu. Özellikle gençler için önemli bir fırsat oluşturuyor. Yüzde 25 devlet desteği sağlanıyor. 18 yaş atındaki gençleri de kapsıyor. 'Katılımcı' olarak yer alabilecekler.
12.04.2021 Emekli
SGK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı olmayana da emeklilik fırsatı
SGK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı olmayana da emeklilik fırsatı Çalışmadan emekli olmak mümkün. Herkes için geçerli. Birçok kişi konunun detaylarını merak ediyor. Çeşitli sebepler nedeniyle emekli olacak kadar iş hayatında bulunmayanlar da emeklilik imkanına kavuşabiliyor. Özellikle kadınları çok yakından ilgilendiriyor. Birçok kadın çocuk sahibi olduğunda iş hayatını bırakıyor ve gelecek endişesiyle yaşıyor.
8.03.2021 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Yüzde 21,7'lik artış...
Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Yüzde 21,7'lik artış... Emeklilik ile ilgili flaş rakamlar ortaya çıktı. Sayı 12 milyonu geçti. En son veriler açıklandı. Yüzde 21,7 artış oldu. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne vatandaşların ilgisi arttı. BES fonları büyüdü. Pandeminin etkisiyle BES'ten çıkışlar azaldı. Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yayınlanan rapor kazanç miktarını da ortaya koydu. Rapora göre mevduat faiz oranları ile BES karşılaştırıldığında yüzde 21,7 puanlık bir fark oluyor. Birçok kişi özellikle uzun vadede kazanç sağlamak için BES'e dahil oluyor. Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) raporuna göre, 2020 sonu itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) katılımcı sayısı 12,6 milyona ulaşırken, yaklaşık portföy büyüklüğü 171 milyar lira oldu.
8.02.2021 Emekli
Bireysel emeklilikte en çok kazandıran fonlar
Bireysel emeklilikte en çok kazandıran fonlar Para biriktirmek isteyenler hangi BES’in daha çok getiri sağlayacağını merak ediyor. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonları arasında kategorilere göre günlük en fazla kazandıran fonlar nelerdir? Bireysel emeklilikte en çok kazandıran fonlar hangileridir? İşte detaylar…
8.11.2019 Ekonomi
Bireysel emekliliğe ‘otomatik’ katkı 7.3 milyar TL’yi bulacak
Bireysel emekliliğe ‘otomatik’ katkı 7.3 milyar TL’yi bulacak 17.2 milyon ücretli çalışandan, kapsam dışında olan 45 yaş üstü olanlar ve istemeyenler çıkarıldığında otomatik BES’te yaklaşık 6 milyon kişinin kalması bekleniyor
5.08.2016 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Ya tatilde ya büyükelçilerle balıkta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, 'İstanbul'da yerel yönetim hamlesi son 5 yıldır durdu, ibre tersine döndü. Şu anda İstanbul'u yöneten belediye başkanının Sultanbeyli'ye en ufak yatırımı oldu mu? 'Tam ileri' diyor, sen tam gaz geri gidiyorsun. İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir. Lazım olduğunda, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde ya büyükelçilerle Sarıyer'de balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez." dedi. Erdoğan, Sultanbeyli'nin ardından Sancaktepe mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Verdiği vaatleri unutan değil verdiği sözü tutacak başkanları seçeceğiz. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetme lüksü yok." dedi. CHP'deki para sayma görüntülerini hatırlatan Erdoğan, "Bir tarafta temiz siyasetin temsilcileri diğer tarafta kaynağı karanlık, deste deste dolarlarla avrolarla para kulesi üretenler var. " ifadelerini kullandı.
29.03.2024 Gündem
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre BES’ten çıkmadan nakit ihtiyaçlarına çözüm sunması amaçlanan ve 26 Mart’ta başlaması planlanan “kısmi nakit çekme” uygulaması 1 Temmuz’a ertelendi.
26.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan ve AK Parti değil Türkiye'dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan ve AK Parti değil Türkiye'dir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde açıklamalarda bulundu. 'Türkiye'nin gücünü hazmedemeyenler pusuda bekliyor' diyen Erdoğan, " Daha büyük hedeflere gözümüzü dikmişken birileri tökezlememizi bekliyor. Akıl izan sahibi herkes biliyor ki mesele Erdoğan değil, AK Parti değil, Cumhur ittifakı değil doğrudan Türkiye'dir." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Tokat'ın ardından Çorum’da düzenlenen mitingde konuşma yaptı.
25.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
BES’te 20 gün detayı! Kredi almak isteyene BES zorlaması yasal değil, nakit para ihtiyacına yeni imkan!
BES’te 20 gün detayı! Kredi almak isteyene BES zorlaması yasal değil, nakit para ihtiyacına yeni imkan! Son günlerde bankaların, kredi almak isteyen müşterilerini BES'e katılmaya zorlaması ve erken çıkış taleplerini reddetmesi tartışmalara yol açıyor. Bankaların bu tutumu, Finansal Tüketicilerden Alınabilecek Ücretler Hakkında Usul ve Esaslar Tebliği'nde yer almasa da, kredi alma süreçlerini zorlaştırıyor. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez'e göre, BES'e katılım zorunlu değil ve katılımcılar istedikleri zaman sistemden çıkabilirler. Ölmez, yaşanan süreçler ve hak talepleri hakkında önemli uyarılarda bulunurken BES katılımcısına ödenen katılım parası ve paranın değerlendirildiği menkul kıymetlerden gelen getirinin ise çıkış müracaatından 20 gün sonra ödendiğini hatırlattı.
14.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" dedi.
22.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sistemine ilişkin yol haritasını belirlediklerini, BES’in, mevcut sosyal güvenlik sistemini de içine alan bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sistemine 2024’ün üçüncü çeyreğinde geçileceğini söyledi.
11.12.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama
Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama Hac kuraları için geri sayım başladı. Ön kayıt süreci, 15 Ekim tarihinde sona erdi ve şimdi birçok hacı adayı kura tarihi için beklemeye başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hac kuralarına yönelik detayları paylaştı. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2024 hac kuraları ne zaman açıklanacak? Diyanet Hac kura tarihi ve Hac kura sonuçları sorgulama
19.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bes Katılım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bes katılım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.