Obezite bel fıtığı riskini artırıyor!
Obezite bel fıtığı riskini artırıyor! Bel fıtığı olan hastaların yüzde 10'unda cerrahi müdahale gerekebileceğini vurgulayan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Özger “Ağır yük taşıyan ve uzun süre oturmayı gerektiren meslek gruplarında bel fıtığı çalışma hayatını olumsuz etkiliyor. Günümüzde tıbbi tedaviyle iyileşmeyen vakalarda Mikrodiskektomi yöntemi ile aynı gün taburcu olmak mümkün” dedi.
16.08.2021 Sağlık
“Her bel ağrısı, bel fıtığı anlamına gelmiyor”
“Her bel ağrısı, bel fıtığı anlamına gelmiyor” Beyin ve Sinir Uzmanı Prof. Dr. İlker Solmaz, halk arasında bel fıtığının yanlış algılanması ve bel fıtığı oluşma riskinin azaltılması için hastanın, hekimlerin tavsiyelerine uyması konusunda bilgilendirdi.
2.11.2020 Sağlık
Bel fıtığının tek tedavisi cerrahi müdahale midir?
Bel fıtığının tek tedavisi cerrahi müdahale midir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yasemin Soytürk “Bel fıtığının tek tedavisi cerrahi müdahale midir?” sorusuna cevap verdi.
21.12.2019 Sağlık
Her bel ağrısı fıtık değildir, bel ağrılarını hafife almayın
Her bel ağrısı fıtık değildir, bel ağrılarını hafife almayın Toplumda yaygın olan inanışın aksine gerçek bel fıtığı, bel ağrılarının sadece küçük bir oranını oluşturuyor...
10.03.2016 Sağlık