Psikolojik mide bulantısı nedir, neden olur?
Psikolojik mide bulantısı nedir, neden olur? Psikolojik mide bulantısı genellikle sinir ve stres kaynaklı olmaktadır. Ailedeki sorunlar, iş yaşamındaki sorunlar, günlük yaşamdaki pek çok stres psikolojik mide bulantılarına sebebiyet verebilmektedir. Bu hastalıkta genellikle stresle beraber ani mide bulantıları baş göstermektedir. Bunun yanında baş ağrıları da görülmektedir.
16.02.2022 Sağlık
Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir!
Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir! Günümüzde yaygın olarak görülen ve ciddi uyku problemlerine neden olan obstrüktif (tıkayıcı) uyku apnesi sendromu (OSAS) ile ilgili önemli bilgiler aktaran Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Güven Serçe, “OSAS tedavi edilmezse şeker hastalığından kardiyak rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa sebebiyet verebilir” dedi.
8.08.2021 Sağlık
“Baş ağrıları beyin tümörünün habercisi olabilir”
“Baş ağrıları beyin tümörünün habercisi olabilir” İyi huylu beyin tümörleri ve tedavi seçenekleriyle ilgili bilgiler veren Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Baykara, “Yavaş büyüyen bazı tümörler ilk başta herhangi bir belirtiye neden olmayabilir. Sonunda, tümör beyne baskı uygulayabilir. İlk belirtiler baş ağrısı veya nöbet olabilir.” dedi.
14.10.2020 Sağlık