Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir!
Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir! Günümüzde yaygın olarak görülen ve ciddi uyku problemlerine neden olan obstrüktif (tıkayıcı) uyku apnesi sendromu (OSAS) ile ilgili önemli bilgiler aktaran Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Güven Serçe, “OSAS tedavi edilmezse şeker hastalığından kardiyak rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa sebebiyet verebilir” dedi.
8.08.2021 Sağlık
Horlama zararsız görülmemeli!
Horlama zararsız görülmemeli! Toplumda çok sıkça görülen horlama, kişinin yaşam kalitesini düşürebiliyor. Horlamanın zararsız görülmemesi gerektiği konusunu vurgulayan uzmanlar, “Çünkü uyku sırasında gerektiği gibi nefes alamamak sağlığınız açısından ciddi sorunlara yol açabilir.” uyarısında bulunuyor. Horlamanın altında yatan çeşitli hastalıklar olduğu gibi ağız boşluğu ve arkasındaki bölümün yapısı ve pozisyonunun horlamanın nedeni olabileceğini belirten uzmanlar, normalden daha uzun ve yumuşak bir küçük dilin de oldukça gürültülü bir horlamaya neden olabileceğini belirtiyor.
7.07.2021 Sağlık
Çocuklarda horlama ciddi sorunların habercisi olabilir!
Çocuklarda horlama ciddi sorunların habercisi olabilir! Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kadir Çağdaş Kazıkdaş, erişkinlerin en az yarısında, çocukların ise önemli bir kısmında görülen horlamanın önemli bir uyku bozukluğu durumu olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Kazıkdaş, horlamanın, erişkinlerde en sık burun tıkanıklığı, kemik eğrilikleri, burun eti büyümeleri, allerji ve kronik sinüzit nedeniyle görüldüğünü belirtti.
28.02.2021 Sağlık