Akdeniz'de büyük tehlike, ilk kez görüldü! Japonya ve Hindistan'dan geldiler
Akdeniz'de büyük tehlike, ilk kez görüldü! Japonya ve Hindistan'dan geldiler Siyanürden 1200 kat daha etkili olan 'tetrodotoksin' zehiri barındıran balon balıklarında, daha önce Akdeniz'de görülmeyen parazitler tespit edildi. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Argun Akif Özak, "Balon balıkları başlı başına bir problem olmasına rağmen üzerinde taşıdığı parazitler de tehlike saçıyor. Bunlardan en bilineni caligus lagocephali. Bu parazitlerin ekonomik değere sahip balıklara sıçraması durumunda ciddi ölümlerle karşılaşma olasılığımız var" dedi.
12.04.2021 Gündem
Balon balıkları dünyadaki en zehirli ikinci hayvan
Balon balıkları dünyadaki en zehirli ikinci hayvan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Bölümü Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval, balon balığının dünyadaki en zehirli ikinci hayvan olduğunu belirterek, yenilmemesi gereken balıkların başında geldiğini söyledi.
11.02.2021 Yaşam
Akdeniz'i istila eden balon balıkları, tatilcileri de korkutuyor
Akdeniz'i istila eden balon balıkları, tatilcileri de korkutuyor Kızıldeniz'den Akdeniz ve Ege Denizi'ne ulaşan balık türleri arasında 'istilacı' tür olarak da bilinen balon balığı, denizde tehlike saçmaya devam ediyor. Doğal düşmanı bulunmayan ve günden güne popülasyonu artan balon balıkları, bir taraftan balıkçıların ağlarını delerken, diğer taraftan denize giren vatandaşları da tedirgin ediyor.
10.06.2020 Gündem