Ayasofya Müzesi

Ayasofya Müzesi

Son dakika Ayasofya Müzesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ayasofya Müzesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ayasofya Müzesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayasofya Müzesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayasofya müzesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 283 ayasofya müzesi haberi bulunmuştur. Tüm ayasofya müzesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzmir'de evde bulunan 'tsantsa'lar dikkat çekmişti! İade edilecek
İzmir'de evde bulunan 'tsantsa'lar dikkat çekmişti! İade edilecek İzmir'in Aliağa ilçesinde bir ev ve depoya yapılan operasyonlarda ele geçirilen farklı dönemlere ait tarihi eser ve 'tsantsa' olarak adlandırılan insan başlarının da içinde olduğu 1045 eserin bir kısmı raporlandı. Eserlerden 870’inin Anadolu kökenli arkeolojik eser olduğunun tespit edildiğini anlatan İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, "Tsantsalar' gibi Güney Amerika, Afrika ve Mısır kökenli eserlerin raporları tamamlandığında ise bu eserler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkelerin ilgili birimleriyle temas kurularak iade edilecek" dedi.
20.05.2022 Yaşam
Heyecanlandıran keşif! Ayasofya'da yer altı yapıları bulundu
Heyecanlandıran keşif! Ayasofya'da yer altı yapıları bulundu Ayasofya'yı yapımından bu yana geçen bin 483 yıldır havalandırarak ayakta tutan, rutubetten koruyan yaklaşık 900 metrelik yeraltı menfezleri 3 boyutlu görüntülendi. 3 hafta süren çalışmanın sonuçları bugün Uluslararası Ayasofya Sempozyumu’nda açıklandı.
25.09.2020 Yaşam
Ayasofya için karar verildi! Raylı perde sistemi
Ayasofya için karar verildi! Raylı perde sistemi Ayasofya mozaiklerinin ışıkla karartma sisteminden zarar göreceği dikkate alınarak raylı perdede karar kılındı. UNESCO’ya verilmek üzere camiye dönüşümde Ayasofya’nın bir zarar görmediğini anlatan bir belgesel çekiliyor. Daha önce gündeme getirilen ışık teknolojisi ile perdeleme yönteminin fresk ve mozaiklere zarar vereceğinde anlaşan uzmanlar, giriş katından görünen 6.5 metrelik Theotokos ve 7.5 metrelik Gabriel mozaikleri ile seraphim melekleri freskolarının sadece namaz vakitlerinde 1 dakikada açılıp 1 dakikada kapananan elektronik raylı sistem perde ile kapatılmasında karar kıldı.
21.07.2020 Gündem
Bakanlık açıkladı! Ayasofya'da kritik sorular cevap buldu
Bakanlık açıkladı! Ayasofya'da kritik sorular cevap buldu Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla birlikte bundan sonrası için neler olacağına yönelik çok sayıda soru ve görüş sosyal medyada dillendiriliyor. Bu soruları Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri yanıtladı. İşte cevapları...
12.07.2020 Gündem
86 yıl sonra Ayasofya'da ilk ibadet böyle olacak
86 yıl sonra Ayasofya'da ilk ibadet böyle olacak Danıştay 10. Dairesi’nin verdiği kararla Ayasofya, 86 yıl sonra ibadete açıldı. Bu kararın ardından gözler, ibadetin nasıl yapılacağına çevrildi. Edinilen bilgiye göre, Ayasofya’nın restorasyon çalışmalarını yapan arkeologlar, Cumhurbaşkanlığı’na bazı önerilerin olduğu bir çalışma sundu.
11.07.2020 Gündem
Ayasofya camii nerede, hangi semtte? Ayasofya'ya nasıl gidilir?
Ayasofya camii nerede, hangi semtte? Ayasofya'ya nasıl gidilir? Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını oy birliğiyle iptal etti. Danıştay'ın gerekçeli kararında, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi. Ayrıca Danıştay'ın gerekçesinde Ayasofya'nın tapu belgesinde cami vasfı ile tescilli olduğu, bunun değiştirilemeyeceği kaydedildi. Kararın ardından, Ayasofya müzesi ve tarihi merak edilmeye başlandı. Peki, Ayasofya nerede, hangi semte? Ayasofya kaç yaşında? İşte Ayasofya camii tarihi…
10.07.2020 Gündem
Ayasofya ne zaman müze oldu? Ayasofya camii oldu mu? Ayasofya müzesi tarihi!
Ayasofya ne zaman müze oldu? Ayasofya camii oldu mu? Ayasofya müzesi tarihi! İstanbul'un fethinin 577. yıldönümünde Ayasofya'da Fetih suresinin okunmasının ardından başlayan Ayasofya tartışması için Danıştay müzeye dönüştürülen caminin yeniden ibadete açılıp açılmayacağına karar verecek. Ayasofya konusu gündemdeyken, vatandaşlar da Ayasofya hakkında merak ettiklerini arama motorları üzerinden araştırıyor. Peki, Ayasofya cami kim yaptı? Ayasofya camii ne zaman müze oldu? İşte Ayasofya’nın tarihi…
2.07.2020 Gündem
Ayasofya ne zaman ibadete kapatıldı? Ayasofya açılıyor mu?
Ayasofya ne zaman ibadete kapatıldı? Ayasofya açılıyor mu? Ayasofya tartışması, İstanbul'un fethinin 577. yıldönümünde Ayasofya'da Fetih suresinin okunmasının ardından başlamıştı. Ayasofya'nın cami olması konusu gündeme gelince, yapılan tartışmalardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazılı yaptığı açıklamada, "Ayasofya'da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir" ifadelerini kullanmıştı. Ayasofya konusunda son olarak, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıklama yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın ibadete açılması için yapılacak çalışmalara ilişkin tarih verdi. Peki, Ayasofya neden, ne zaman kapatıldı? Ayasofya ibadete açılıyor mu?
9.06.2020 Gündem
Bakan Selçuk: Online müzeler ve çocuk tiyatrolarının linkleri yayımlandı
Bakan Selçuk: Online müzeler ve çocuk tiyatrolarının linkleri yayımlandı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, coronavirüs nedeniyle evde geçirilen vakti çocuklar için keyifli ve verimli hale getirmek için kültür, sanat ve tarih müzeleri ve çocuk tiyatrolarının linklerinin Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sayfasında yayımladığını açıkladı.
25.04.2020 Kültür Sanat
Ayasofya'da çıplak poz veren Belçikalı manken hakkında yakalama kararı
Ayasofya'da çıplak poz veren Belçikalı manken hakkında yakalama kararı Ayasofya Müzesi'nde tesettüre girip çarşafını kaldırarak çıplak poz veren ve Kapadokya'da da Türk bayrağının üzerine yatarak çıplak poz veren Belçikalı manken Marisa Papen hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılıkça, "Hayasızca hareketlerde bulunmak" ve "Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama" suçlarından soruşturma yürütülen Papen hakkında, ifadesinin alınmasına yönelik yakalama kararı çıkartıldı.
4.03.2020 Yaşam
İstanbul'da tarihi eser operasyonu: Bin 134 parça eser geçirildi
İstanbul'da tarihi eser operasyonu: Bin 134 parça eser geçirildi İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda bin 134 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla bağlantılı olduğu şüphesiyle ünlü koleksiyoner gözaltına alındı.
9.01.2020 Gündem
Ayasofya’da çıplak poz veren mankene şok!
Ayasofya’da çıplak poz veren mankene şok! Geçtiğimiz yıl Ayasofya müzesine girerek çıplak poz veren ardında da Kapadokya’da Türk bayrağının üzerine yatarak yine çıplak poz verdiği için tepkilere neden olan Belçikalı manken Marisa Papen hakkında yapılan şikâyetler sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
13.11.2019 Magazin
Ayasofya’daki çatlaklar alarm veriyor!
Ayasofya’daki çatlaklar alarm veriyor! Ayasofya’nın zemin yüzeyinde yapılan ölçümler sonucunda hazırlanan raporda yüzeyde gözüken kılcal çatlakların tramvay hatları ve ağır tonajlı araç geçişleri nedeniyle ileride büyük çatlaklar oluşturabileceği kaydedildi...
7.09.2019 Gündem
Bakanlık Sümela hazinesinin peşinde
Bakanlık Sümela hazinesinin peşinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sümela Manastırı’na ait 100’e yakın olduğu bilinen paha biçilmez eserin izini tüm dünyada sürüyor. Eserler arasında, Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği bir haç ile “üzüm asma figürlerinin bulunduğu kapı” gibi eserler de yer alıyor.
23.08.2019 Gündem
Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a veda
Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'a veda Van’ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için Galatasaray Lisesi'nde ardından da Sultanahmet Camii'nde tören düzenlendi. Sultanahmet'teki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Dursun'un sözlerini hatırlatıp, "Son zamanlarda da özellikle Dicle'nin kuzularına da aşkı vardı. Ve 'Dicle'nin kuzularını çakallara yedirtmeyeceğiz' diye bir yaklaşımı vardı. Haluk Hoca hiç endişe etme Dicle'nin kuzularını Allah'ın izniyle çakallara yedirtmeyeceğiz. Onların karşısındaki dik duruşumuz aynen devam edecek" ifadelerini kullandı.
20.08.2019 Gündem
Bayram tatilinde müze ve ören yeri ziyaretinde rekor kırıldı
Bayram tatilinde müze ve ören yeri ziyaretinde rekor kırıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı, 9 günlük bayram tatilinde müze ve ören yerlerini toplam 1 milyon 124 bin 503 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Açıklamada, bayramın 3'üncü günü olan 6 Haziran'da, 188 bin 231 ziyaretçi sayısı ile bugüne kadar müze ve ören yerlerinde bir günde ağırlanan en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşıldığı bildirildi.
12.06.2019 Gündem
THY’den uluslararası transit yolculara ücretsiz boğaz turu
THY’den uluslararası transit yolculara ücretsiz boğaz turu Türk Hava Yolları (THY), uluslararası transit yolcularına havalimanındaki bekleme sürelerini daha faydalı değerlendirmek amacıyla ücretsiz İstanbul boğaz turu hizmeti vermeye başladı.
6.05.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya’yı asli künyesine sokmamız lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya’yı asli künyesine sokmamız lazım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında soruları yanıtladı. AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile İstanbul'da 39 ilçenin belediye başkan adayları da programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, broşür dağıtan Yusuf'a tepki gösteren kişiyle ilgili "Yusuf’un yaptığı, o provokatör kadına ve onun temsil ettiği zihniyete verilen bir ahlak dersidir. Tam bir ahlak dersi verdi." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya camii hakkında ise, "Ayasofya müze midir? Cami midir? Önce bunu çözmemiz lazım. Müze statüsünü Ayasofya yeni kazanmıştır. Önce bir defa Ayasofya’yı o asli künyesine sokmamız lazım. Nedir? Camidir. Bunu bir defa halletmemiz lazım." dedi.
29.03.2019 Siyaset
Kitap tanıtımı Ayasofya'da yapıldı!
Kitap tanıtımı Ayasofya'da yapıldı! Anadolu medeniyetleri, kültürü ve tasavvuf üzerine odaklanarak yaptığı çalışmalar ile bilinen Anadolu Kültür Tarihçisi ve Türkolog Ali Canip Olgunlu’nun “Ayasofya Karadaki En Büyük Yelkenli” isimli yeni kitabının lansmanı gerçekleştirildi...
12.02.2019 Kültür Sanat
Bakanlık Tarihi Yarımada için harekete geçti
Bakanlık Tarihi Yarımada için harekete geçti Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması amacıyla alandaki kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter doğrultusunda koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.
3.12.2018 Gündem
Depremin ayak sesleri! Marmara'da ciddi bir gerilim yaşanıyor
Depremin ayak sesleri! Marmara'da ciddi bir gerilim yaşanıyor Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir, Marmara’da ciddi bir gerilim gözlendiğini, bunun beklenen depremin ayak sesleri olduğunu iddia etti. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan ise beklenen İstanbul depremiyle ilgili DHA'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Çanlar 2033'ten sonra çalmaya başlar" diyen Ercan, "Yapı niteliğine baktığımız zaman depremden yüzde 35 oranında Anadolu yakası etkilenecek. Yüzde 65 yıkımı ise Avrupa yakası yaşayacak" diye konuştu. Ercan, "Beklenen İstanbul depremi bir tane deprem olmayacak. İstanbul depremi en az 3 tane deprem olacak." dedi.
30.11.2018 Gündem
AYM'nin "Ayasofya" kararı Resmi Gazete'de
AYM'nin "Ayasofya" kararı Resmi Gazete'de Anayasa Mahkemesi (AYM) bir derneğin Ayasofya Müzesi'nin namaz kılınması için ibadete açılması yönündeki talebin reddedilmesi nedeniyle din ve vicdan hürriyetinin ihlal edildiğini ileri sürerek yaptığı başvuruyu "incelenmeksizin kişi bakımından yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez buldu.
11.10.2018 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden Ayasofya kararı
Anayasa Mahkemesi'nden Ayasofya kararı Anayasa Mahkemesi, bir dernek tarafından Ayasofya Müzesi'nin namaz kılınması için ibadete açılması yönündeki talebin reddedilmesi nedeniyle din ve vicdan hürriyetinin ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu, "incelenmeksizin kişi bakımından yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez buldu.
13.09.2018 Gündem
Adnan Oktar'ın evinden çıktı! Polisler şaşkına döndü
Adnan Oktar'ın evinden çıktı! Polisler şaşkına döndü Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki evinde ele geçirilen el yazması Tevrat’ın sadece sinagoglarda bulunması gereken çok önemli bir eser olduğu belirlendi. Mali polis, bu çok değerli Tevrat’ın Oktar grubunun eline nasıl geçtiğini araştırıyor
30.08.2018 Gündem
Şehirde adrenalin yüklü adresler
Şehirde adrenalin yüklü adresler Bayram tatilini adrenalin dolu geçirmek isteyenler için şehirde birçok aktivite mevcut. Bu etkinlikler her yaş çocuğa ve elbette onlara eşlik eden yetişkinlere de uygun.
17.08.2018 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Ayasofya Müzesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayasofya müzesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.