Yüz yüze eğitim öncesi flaş karar! Bakanlık duyurdu, artık...
Yüz yüze eğitim öncesi flaş karar! Bakanlık duyurdu, artık... Milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitimin başlamasını bekliyor. Okulların açılmasına günler kala önemli bir adım atıldı. Yeni karar bakanlık tarafından vatandaşlara duyuruldu. Sağlık Bakanlığı aşı yaşının 15'e düşürüldüğünü açıkladı. Eylül ayına kısa bir süre kala yüz yüze eğitim öncesi alınan bu kararla, okullarda virüsün bulaşma riskini azaltılması hedefleniyor. Aşı takviminde ayrıca 12 yaş üstü kronik hastalığı olan çocuklar da bulunuyor.
18.08.2021 Sağlık
12 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 12 yaş üstü kronik hastalar aşı olabilecek mi?
12 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 12 yaş üstü kronik hastalar aşı olabilecek mi? Sağlık Bakanlığı duyurdu. Koronavirüs aşısına ilişkin yeni kararları açıklandı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. Ayrıca, PCR Pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. 4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı. Peki, 12 yaş üstüne aşı randevusu nasıl alınır? 12 yaş üstü kronik hastalığı olanlar aşı olabilecek mi? İşte detaylar...
16.08.2021 Sağlık
Bakan Koca güzel haberi duyurdu! 'Bu sabahtan itibaren..'
Bakan Koca güzel haberi duyurdu! 'Bu sabahtan itibaren..' Sağlık Bakanı Koca Kovid-19 aşısı ile ilgili yaptığı açıklamada, "40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz." dedi.
13.06.2021 Gündem