Asgari ücretlinin maaş hakkı nedir? Asgari ücretlinin hakları nelerdir? (Sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı)
Asgari ücretlinin maaş hakkı nedir? Asgari ücretlinin hakları nelerdir? (Sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı) Asgari ücretle çalışan herkesin İş Kanunu kapsamına alınmış bazı hakları vardır. En temel hakları ise maaş, sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş haklarıdır. Peki 4857 sayılı kanun kapsamında olan asgari ücretlinin hakları nelerdir? Asgari ücretlinin maaş hakkı nedir? İşte detaylar…
21.02.2020 Çalışan Hakları
Asgari ücretlinin hakları nelerdir? (Maaş, sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı)
Asgari ücretlinin hakları nelerdir? (Maaş, sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı) Asgari ücret, bir insanın beslenme, barınma, giyim, ısınma, ulaşım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamasına yetecek şekilde düzenlenen en düşük ücret anlamına gelir. Asgari ücretle çalışması fark etmeksizin her çalışanın İş Kanunu kapsamına alınmış bazı hakları vardır. Maaş, sigorta, tazminat, izin, dinlenme ve işe dönüş hakkı Asgari ücretlinin İş Kanunu kapsamına alınan haklarından en temelleridir. 4857 sayılı kanun kapsamında olan asgari ücretlinin hakları nelerdir?
12.02.2020 Çalışan Hakları