Arttırım

Arttırım

Son dakika arttırım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arttırım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arttırım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arttırım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arttırım gelişmeleri de dahil olmak üzere 28 arttırım haberi bulunmuştur. Tüm arttırım haberleri aşağıda listelenmiştir.
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı BDDK, bankaların 2023 gelirlerinin yüzde 15'ini temettü olarak dağıtmasına izin verdi.
8.03.2024 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Depremzede KOBİ'lere acil destek kredisi! Bakan Varank: 1,5 milyon liraya kadar imkan sağlanacak
Depremzede KOBİ'lere acil destek kredisi! Bakan Varank: 1,5 milyon liraya kadar imkan sağlanacak KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı. Program, deprem bölgesindeki 11 ilde bulunan ve depremden etkilenen yaklaşık 30 bin KOBİ’yi kapsıyor. Bu durumdaki işletmelere ölçeklerine bakılarak 1 buçuk milyon liraya kadar hızlı finansman imkanı sağlanacak. Kredi programı ile 11 milyar liralık kredi hacmi ortaya çıkacak. Oluşacak 3 milyar liralık finansman maliyetinin tamamını KOSGEB karşılayacak. Yani işletmeler sıfır faizli olarak programdan yararlanacak.
24.03.2023 Ekonomi
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek Matrah artırımı düzenlemesiyle ilgili bakanlık çalışma başlattı. Yoğun talep üzerine 2022’nin de matrah artırımı kapsamına alınması planlanıyor. Teklifle 31 Aralık 2022 ve öncesine dair tüm kamu alacakları yapılandırılabilecek, borçlar 48 ayda ödenebilecek. Kamu borçlarını yapılandıran düzenlemede tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, 4207 sayılı Kanun kapsamında tütün ürünlerinin zararlarını önleyici, önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kaynaklı idari para cezaları gibi tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, madenlerden devlet hakkı, kaynak kullanımı destekleme primi borçları gibi borçlar yer alıyor.
5.02.2023 Ekonomi
FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında!
FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında! Küresel piyasaların gözü kulağı FED’in faiz kararında! Faiz kararı öncesi piyasalar karışık seyrediyor. FED’in faiz kararı piyasaların seyrini değiştirebilir. Politika faizini arttırım kararına kesin gözüyle bakılırken, Jerome Powell’in vereceği mesajlar öncesi piyasalarda temkinli duruş devam ediyor. Peki, FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED kararı ne olur? Powell ne zaman konuşacak? Gözler Kasım FED toplantısında!
2.11.2022 Ekonomi
FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Powell'ın açıklamalarında!
FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler Powell'ın açıklamalarında! Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararına çevrildi. Ülke ekonomilerinde enflasyon ve resesyon endişeleri devam ederken merkez bankalarının faiz kararları gündemde olacak. Faiz kararına ilişkin Goldman Sachs ekonomistleri 2023 mart ayına kadar olan süreç için faiz tahmininde bulundu. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırır mı? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
31.10.2022 Ekonomi
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa ne olur? Dolar ve altın yükselir mi?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa ne olur? Dolar ve altın yükselir mi? Küresel piyasaların gözü kulağı FED faiz kararına çevrildi. ABD'de enflasyonun rekor seviyelerde seyretmesi nedeniyle FED’in faiz kararı merak ediliyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa ne olur? Dolar ve altın yükselir mi? Fed faiz beklentisi ne? Fed faiz kararı saat kaçta? İşte detaylar…
25.07.2022 Ekonomi
KDV ile ilgili flaş değişiklik! Kapsamdan çıkarıldı
KDV ile ilgili flaş değişiklik! Kapsamdan çıkarıldı KDV artırımında bulunanların özel esaslar karşısındaki durumu netleştirildi. Haklarında sahte, yanıltıcı belge kullanma, beyanname vermeme, adresinde bulunamama, defter ve belge ibraz etmeme gibi olumsuz tespitler bulunan ve bu nedenle "özel esaslar"a tabi olan mükelleflerden, yapılandırma kapsamında KDV artırımı yapan ve tamamını ödeyenler bu kapsamdan çıkarılacak.
20.08.2021 Ekonomi
Binlerce memuru ilgilendiriyor! Tek seferde ödenecek...
Binlerce memuru ilgilendiriyor! Tek seferde ödenecek... Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı hastaneler/ağız diş sağlığı merkezleri personel aylık maaş ve ücret ödeme banka promosyon protokolü ihalesi gerçekleşti.
21.10.2019 Ekonomi
Zekeriya Öz'ün avukatına FETÖ'den hapis cezası
Zekeriya Öz'ün avukatına FETÖ'den hapis cezası FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün avukatı ve ByLock kullanıcısı Mustafa Gedik, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
31.01.2019 Gündem
Safiye İnci’nin cezası belli oldu
Safiye İnci’nin cezası belli oldu Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sonrası hakkında dava açılan Safiye İnci'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, İnci'nin hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.
9.10.2018 Gündem
Öğretmen tacizini muhabbet kuşları ortaya çıkardı
Öğretmen tacizini muhabbet kuşları ortaya çıkardı İzmir'in Bornova ilçesinde, halk eğitim merkezinde eğitim gören zihinsel engelli bir kızın, evlerindeki muhabbet kuşlarının gagalarını birbirine değdirerek oynamasını görüp annesine, 'öğretmenim ile böyle öpüşüyoruz' demesi üzerine çıkan cinsel istismar olayında, yargılama sonucu sanık öğretmen Yalçın K., 4 zihinsel engelli öğrenciye 'cinsel saldırı' suçundan 15 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
9.01.2018 Yaşam
Fatih Gürsul hakkındaki gerekçeli karar açıklandı!
Fatih Gürsul hakkındaki gerekçeli karar açıklandı! CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı FETÖ'nün İÜ'deki akademik yapılanmasıyla ilgili davanın gerekçeli kararı açıklandı.
8.01.2018 Gündem
İstinaf Hasan Akar'ın Atatürk'e hakaretten aldığı cezayı bozdu
İstinaf Hasan Akar'ın Atatürk'e hakaretten aldığı cezayı bozdu İstinaf Mahmekesi'nin, Hasan Akar'ın, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezasını bozduğu, bozma kararı ile birlikte sanığın tahliyesine karar vererek dosyayı, kararı veren Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne geri yolladığı öğrenildi.
29.09.2021 Gündem
Mart için yeşil ışık
Mart için yeşil ışık FED’in faiz artırımı için Haziran’ı bekleyeceğine yönelik tahminler dağıldı. 14-15 Mart’taki komite toplantısından faiz artırım kararı çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Yellen de bu yönde sinyal verdi
4.03.2017 Ekonomi
İstismarcı öğretmene 297 yıl hapis
İstismarcı öğretmene 297 yıl hapis Erzurum'da 10 kız ve 1 erkek öğrencisine 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 297 yıl hapis cezasına çarptırılan sınıf öğretmeni 52 yaşındaki A.K. hakkındaki gerekçeli karar açıklandı. Gerekçeli kararda, 'sanığın mağdur çocukların güven ve sevgi duygusundan faydalandığı' vurgulanarak, üst sınırdan ceza verildiği ve 'iyi hal' indirimi uygulanmadığı belirtildi.
1.01.2017 Yaşam
İşte işçi ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı fark
İşte işçi ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı fark Emeklilerin aylıkları Temmuz'da enflasyon farkı oranında artırılacak...
27.06.2015 Ekonomi
Benzersiz vize uygulaması!
Benzersiz vize uygulaması! İngiliz yetkililer, ülkeye gelmek isteyen yabancı zenginlere açık artırmayla vize satma fikrini gözden geçiriyor.
27.02.2014 Dünya
4 büyükleri yerle bir edecek tehlike!
4 büyükleri yerle bir edecek tehlike! Türkiye'nin dört büyük kulübünün üç aylık zararı 145.7 milyon TL oldu. Üç ayda yaklaşık 400 milyon TL artan borç toplamı 2 milyar lirayı aştı.
12.10.2013 Futbol
Hükümet krizi!  Bakanlar istifa ediyor
Hükümet krizi! Bakanlar istifa ediyor Enrico Letta liderliğindeki koalisyon hükümetinin iki numaralı ortağı Berlusconi'nin partisi PdL'e mensup bakanlar, hükümetten istifa ediyor
29.09.2021 Gündem
Aysal'dan şok iflas açıklaması
Aysal'dan şok iflas açıklaması Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Sportif’in iflas noktasında olduğunu açıkladı.
1.03.2013 Futbol
G.Saray bu konuda ısrarlı!
G.Saray bu konuda ısrarlı! Yeni bir başvuru için çalışılıyor
4.02.2013 Ekonomi
Banka mı sanayi mi?
Banka mı sanayi mi? Borsanın yönü nasıl etkileyecek?
24.08.2012 Ekonomi
9 Dışişleri görevlisinin ölümüne sebep olan sürücüye 22.5 yıl
9 Dışişleri görevlisinin ölümüne sebep olan sürücüye 22.5 yıl Ankara’da 10 ay önce meydana gelen, 9 kişinin ölümü ve 16 kişinin yaralanmasına neden olan halk otobüsü sürücüsünün cezası, “bilinçli ihmal (bilinçli taksir)” nedeniyle 15 yıldan 22 yıl 6 aya çıkarıldı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Arttırım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arttırım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.