Arı Zehri

Arı Zehri

Son dakika arı zehri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arı zehri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arı zehri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arı Zehri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arı zehri gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 arı zehri haberi bulunmuştur. Tüm arı zehri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı Zengin bitki örtüsüne sahip Bayburt’un yaylalarında ve köylerinde arıcılık yapan üreticiler, bal hasadı yapmak için gün sayıyor.
3.08.2023 Gündem
Kanser hastalarına ‘mavi akrep zehri’ uyarısı! Sonu kötü olabilir
Kanser hastalarına ‘mavi akrep zehri’ uyarısı! Sonu kötü olabilir Kanser hastalarıyla ilgili uyarı geldi. Herkes yararlı diye alıyordu ama gerçek bambaşka çıktı. ‘Mavi akrep zehri’nin kanser hastalarına ‘kurtarıcı ilaç/aşı’ iddiasıyla satıldığını dile getiren Uzm. Dr. Özveren, “Kanserle ilgili çok sayıda bilimsel çalışma olmasına rağmen akrep zehri ile tedavi olmuş tek hasta sunumu yok. Bu ürünlerin kullanımı çok ciddi olumsuz sonuçlara yol açabilir” açıklamasında bulundu.
12.12.2021 Sağlık
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Doğal bitkisel yağlar, arı sütü ve arı zehri içeren katkısız formüllerin kullanımı cilt bariyerinin temizliği, sıkılaşması ve canlı bir görünüm kazanması açısından faydalı olacaktır." dedi.
13.07.2021 Sağlık
Kobra yılanı zehri ve arı zehri ele geçirildi! Piyasa değeri 3 milyon 350 bin lira
Kobra yılanı zehri ve arı zehri ele geçirildi! Piyasa değeri 3 milyon 350 bin lira Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'ndan, yurda yasa dışı yollardan sokulduğu belirlenen piyasa değeri 3 milyon 350 bin lira olan 110 tüp kobra yılanı zehri ve 120 tüp arı zehri ele geçirildi.
31.05.2021 Gündem
Koronavirüs için yapılan bal arısı yönteminde ölüm riski!
Koronavirüs için yapılan bal arısı yönteminde ölüm riski! Koronavirüse karşı iyi geldiği düşüncesiyle kullanılan bal arısı yöntemi ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Uzmanlar, uygulamaya yönelik bilimsel bir çalışma olmadığını, alerjisi olan kişilerde arı sokmasının ölümlere neden olabileceğini söyledi.
23.01.2021 Sağlık
Koronaya iyi geliyor diyerek kendilerini ısırtıyorlar! Flaş açıklama
Koronaya iyi geliyor diyerek kendilerini ısırtıyorlar! Flaş açıklama Son zamanlarda özellikle bağışıklığı arttırdığı için bazı kişilerin arıların iğnesini vurdurmasıyla ilgili konuşan Malatya İnönü Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü ve Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, arı sokmasının korona virüse karşı etkili olduğuna yönelik bilimsel bir klinik çalışmanın yapılmadığını ve kanıtlanmadığını söyledi.
23.01.2021 Gündem
Gramı 700 lira... Arı zehri ihraç ediyor!
Gramı 700 lira... Arı zehri ihraç ediyor! Manisa'da, hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Murat Almışlar, gramı çeyrek altınla yarışan arı zehri üretti. Gramı yurt dışına 700 TL, kilogramı ise 700 bin TL'ye satılan arı zehri özellikle Avrupa ülkeleri tarafından büyük ilgi görüyor.
15.09.2020 Ekonomi
Arı ürünlerine talep arttı
Arı ürünlerine talep arttı Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle son zamanlarda propolis, polen, arı ekmeği, arı zehri, ham bal ve arı sütü gibi arı ürünlerine olan talepte ciddi bir artış yaşandığını açıkladı.
7.09.2020 Sağlık
'Kovan havası'nın tedavi edici özelliği için çalışma başlatıldı
'Kovan havası'nın tedavi edici özelliği için çalışma başlatıldı Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) 'kovan havası'nın (Api-Air) sağlık üzerine etkisini belirlemek üzere çalışma başlattı. Bazı ülkelerde uygulanan, ancak bilimsel alt yapısı olmayan 'Api-Air' uygulaması hayvanlar üzerinde denenirken, KOAH, bronşit gibi hastalıklara iyi gelip gelmediği ortaya çıkarılmaya çalışılacak.
7.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Ekolojik dengenin odağındaki hayvan: Bal arısı
Ekolojik dengenin odağındaki hayvan: Bal arısı Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, "Bal arısı sadece ürettikleri açısından değil ekosistem açısından, polinasyon (tozlaşma), denge açısından çok önemli, bal arılarının yaşamını tehdit eden, ölümüne sebep olan pestisitleri, ağır metalleri onlardan uzak tutmalıyız, hava, su ve toprak kirliliği gibi ögeler de onların yaşamını tehdit ediyor" dedi.
20.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Arı zehri ile ilginç tedavi!
Arı zehri ile ilginç tedavi! Kayseri Şehir Hastanesi bünyesindeki Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi'nde, Multipl Skleroz (MS) ve iltihaplı romatizma hastaları, arı zehri ile uygulanan 'Apiterapi' adı verilen tedavi yöntemi ile şifa buluyor. Doktor Mustafa Öner Küçük, "Arı zehrini iki şekilde uygulayabiliyoruz. Birincisi, aldığımız canlı arıya akupunktur bölgesini sokturuyoruz. İkicisi ise daha az tehlikeli bir yöntem olan standardize edilmiş arı zehrini alıp, sulandırarak istediğimiz miktarda cilt altına enjekte ediyoruz" dedi.
18.11.2019 Sağlık
Gramı 400 lira! Türkiye'de ilk defa...
Gramı 400 lira! Türkiye'de ilk defa... Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan gezgin arıcılar, arı zehri hasadı yaptı. Türkiye'de ilk defa arı zehri hasadı yapıldığını söyleyen arıcılar, gramı 400 liraya alıcı bulan arı zehrinin modern tıpta, kas ve romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanıldığını anlattı.
11.08.2019 Ekonomi
Kilosu 500 bin Türk Lirası! Balı da şifa, zehri de şifa...
Kilosu 500 bin Türk Lirası! Balı da şifa, zehri de şifa... Kırıkkale’de 28 yıldır arıcılık yapan Aydın Payar, birçok hastalığın tedavisinde ve kozmetik ürünlerinde ham madde olarak kullanılan arı zehrini üretmeye başladı. Zehrin gramını 500 lira, kilosunu ise 500 bin liradan satışa çıkarıyor.
24.07.2019 Yaşam
Arıcılar rotalarını arı zehrine çevirecek
Arıcılar rotalarını arı zehrine çevirecek Bal dışındaki arı ürünlerinden faydalanmak için arı zehri üretimi yapılan Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezinde (DAGEM) ürünün farklı alanlarda kullanımında oluşacak talebin karşılanması için arıcıların bilgilendirilerek bu alana yönelmesi hedefleniyor.
11.05.2019 Sağlık
Market raflarındaki bal fiyatlarına tepki
Market raflarındaki bal fiyatlarına tepki Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, kilogramı kalitesine göre, arıcıdan 9- 12 liraya alınan balın marketlerde 45- 50 liradan satılmasına tepki gösterdi.
27.03.2019 Ekonomi
Arı sokmasına dikkat!
Arı sokmasına dikkat! "Arı sokmasına bağlı ciddi alerjik reaksiyonlar ölüme sebep olabilir" diyen Prof. Dr. Ali Kutlu, arı sokmalarına karşı vatandaşları uyardı
22.03.2018 Yaşam
Miligram olarak satılmaya başlandı!
Miligram olarak satılmaya başlandı! Kilosu 1500 liraya satılan arı sütü miligram olarak satılmaya başladı. Dünyanın en pahalı sütleri arasında yer alıyor.
24.05.2017 Ekonomi
Arı zehrinin gramı 500 TL'ye satılıyor
Arı zehrinin gramı 500 TL'ye satılıyor Bursa'da arıcılık yapan İslam Dikbıyık'ın çiftliğinde üretimini yaptığı, son yıllarda birçok hastalığın tedavisinde kullanılan "arı zehri"nin gramı 500 liradan satılıyor.
20.08.2016 Yaşam
Ağrı kesici ve antibiyotikler ölüm sebebi olabilir
Ağrı kesici ve antibiyotikler ölüm sebebi olabilir Bazı ağrı kesiciler, ateş düşürücüler ve antibiyotikler, vücutta reaksiyon yaratarak, bir kaç dakika veya saat içinde ani ölümle sonuçlanabilen ciddi alerjik sorunlara yol açabiliyor.
4.04.2016 Sağlık
Arı poleni ilaçlar kadar güçlü bir iyileştirici
Arı poleni ilaçlar kadar güçlü bir iyileştirici Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Erdem Yeşilada’yla ‘Apiterapi - Arıyla Gelen Şifa’ adlı kitabını konuştum.
6.12.2015 Sağlık
AIDS’in çaresi bulundu mu?
10.03.2013 Sağlık
En büyük neden belli oldu!
En büyük neden belli oldu! İşte bahar ve yaz aylarında polen alerjisi olanların yapması gerekenler...
21.05.2011 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat!
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat! Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler... Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.
28.08.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir!
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir! Yaz aylarında böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı, yaz aylarında en sık görülen böcek sokmalarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Yaz aylarında böcek ısırmalarına dikkat
Yaz aylarında böcek ısırmalarına dikkat Acil Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, böceklerin sokması, genellikle ciltte küçük tahrişlere yol açsa da, böceğin türüne göre bu ısırıklar ciddi sağlık problemlerine de yol açabileceği uyarısında bulundu.
6.08.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Arı Zehri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arı zehri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.