Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Araçlara alkol kilidi geliyor
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Araçlara alkol kilidi geliyor Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Arabalara alkol kildi geliyor. Alkollü olan arabayı çalıştıramayacak. Buna göre yeni araçlarda acil durum şeritte tutma sistemi, alkol kilidi kurulum ön hazırlığı, sürücü dalgınlık ve dikkat uyarı sistemi zorunluluğuna ilişkin mevzuatın yürürlüğe gireceği tarih, 7 Temmuz 2024 olarak belirlendi.
28.10.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ve değişti, 7 gün sınırı geldi...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ve değişti, 7 gün sınırı geldi... Milyonlarca araç sahibini çok yakından ilgilendiren düzenleme 81 ile gönderilen genelge ile duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu imzasıyla araç muayene istasyonlarına ve öncelikli işlemlere ilişkin bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre randevu ile çalışan istasyonlarda engellilere ve tekrar muayenelere öncelik verilecek. Araç, muayene tekrarına kaldı. Sahibinin, talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilecek. Muayene tekrarlarına ilişkin randevular toplam muayene oranının yüzde 35'ini, periyodik muayenelere ilişkin randevular da 65'ini geçemeyecek
20.03.2021 Ekonomi
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar Danıştay’dan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar. Hacizli aracın satışının önünü açıldı. Satın aldığı traktörü 10 yıl sonra üzerine tescil etmek isteyen çiftçi, eski sahiplerinin yüzünden traktör üzerinde 27 ayrı haciz kararı olduğunu öğrenince büyük şok yaşadı. Mağdur olduğunu öne süren vatandaş, emniyetin ’hacizli araç tescil edilemez’ kararını idare mahkemesine taşıdı. Mahkemenin geri çevirdiği Bursalı çiftçiye müjdeli haber Danıştay’dan geldi. Yüksek Mahkeme; hacizli bir aracın satışının yasak olmadığına, aracın hacizli olarak satılıp haciz şerhleriyle birlikte tescil edilebileceğine hükmetti.
18.06.2019 Ekonomi