Araba satın almak için son fırsat! Fiyatlarda hareketlilik başlayacak
Araba satın almak için son fırsat! Fiyatlarda hareketlilik başlayacak Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Yaz dönemi ve Kurban Bayramı öncesi araç fiyatlarında son durum hakkında bilgi veren İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araba alacaklara kritik uyarılarda bulundu.
13.06.2023 Ekonomi
Araba alacakları ilgilendiriyor! Araba pazarını derinden etkileyecek, fiyatlar uçuşa geçecek
Araba alacakları ilgilendiriyor! Araba pazarını derinden etkileyecek, fiyatlar uçuşa geçecek Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi geldi. Araba almak isteyen çok sayıda vatandaşı üzecek ayrıntı ifade edildi. Araba almak isteyenleri elini çabuk tutması gerekiyor. Çip krizinden dolayı 18 milyon araç üretilemeyecek. Araştırmaya göre küresel yarı iletken krizinden en fazla zarar gören sektör otomotiv endüstrisi oldu. Çip sıkıntısının küresel otomotiv üretiminde 18 milyon adetten fazla kayba neden olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan araba fiyatlarının geleceğiyle uzmanlardan son açıklamalar peş peşe geldi. Araba fiyatları düşecek mi? Bu fiyatlardan araba alınır mı? İşte araba almak isteyen milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
29.09.2022 Ekonomi
İkinci el ve sıfır araba piyasasında flaş gelişme! Düğmeye basıldı, fiyatlar düşüyor! Yüzde 10 indirim geldi, tüm otomobil modellerinde ve...
İkinci el ve sıfır araba piyasasında flaş gelişme! Düğmeye basıldı, fiyatlar düşüyor! Yüzde 10 indirim geldi, tüm otomobil modellerinde ve... İkinci el ve sıfır araba piyasasında flaş gelişme! Araç alacaklar ya da aracını yenileyecekler dikkat. Düğmeye basıldı, fiyatlar düşüyor. Yüzde 10 indirim geldi. Mart 2020'de otomobil sektöründe başlayan çip krizi nedeniyle bir süre araba üretilememiş ve bu sebeple ikinci el fiyatlarında büyük bir yükseliş yaşanmıştı. Sektörde çip krizi halen devam ediyor. Yaşanan bu gelişmeler neticesinde ikinci el bir otomobil alma fikri olan çoğu kişi fiyatların aşırı derece yükselmesiyle nedeniyle bu fikrini erteledi. Arabasını satmak isteyenlerde bu yönde hareket etti. Bu hafta döviz kurlarında peş peşe yaşanan sert düşüş sonrası sıfır otomobillerde markalar indirim yapmaya başladı. Yaşanan bu gelişmenin ikinci el otomobil piyasasında da etkisini göstermesi bekleniyor.
25.12.2021 Ekonomi
Sıfır araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! Yeni zam geldi, Toyota, Renault, Dacia, Kia ve...
Sıfır araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! Yeni zam geldi, Toyota, Renault, Dacia, Kia ve... Araba piyasası uzun süredir hareketli. Pandeminin başlaması ile birlikte özel araçlara ilgi arttı. Talebin artışı ile birlikte yaşanan çip krizi nedeni ile üretimin aksaması fiyatlarda beklenenden fazla yükselişe sebep oldu. Birçok firma geçici olarak üretimi durdurma kararı verirken sıfır arabalarda yaşanan kriz, ikinci el piyasasına da zam olarak yansıdı. ÖTV kararı ile uygulanan indirim ise fiyatların düşmesini sağlamadı. Araba fiyatlarına her hafta zam gelmeye devam ediyor. Örneğin Kia Rio’nun manuel vitesli baz versiyonun 3 Kasım’da 191.900 TL olan fiyatı, 19 Aralık’ta 331 bin TL’ye yükseldi. Hyundai’nin İzmit’te ürettiği i10’nun fiyatı da aynı dönemde yüzde 70’ten fazla artarak 300 bin TL’yi geçti.
20.12.2021 Otomobil