Aort Anevrizması

Aort Anevrizması

Son dakika aort anevrizması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aort anevrizması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aort anevrizması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aort Anevrizması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aort anevrizması gelişmeleri de dahil olmak üzere 51 aort anevrizması haberi bulunmuştur. Tüm aort anevrizması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Can Gürzap öldü mü (neden)? Oyuncu Can Gürzap’ın hastalığı aort anevrizması nedir? İşte oyuncunun hayatı hakkında merak edilenler…
Can Gürzap öldü mü (neden)? Oyuncu Can Gürzap’ın hastalığı aort anevrizması nedir? İşte oyuncunun hayatı hakkında merak edilenler… Birçok dizi, film ve tiyatro oyununda rol alan 79 yaşındaki usta oyuncu Can Gürzap hayatını kaybetti. Peki, Can Gürzap neden öldü, hasta mıydı?
1.12.2023 Magazin
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Ailesinde erken ölüm ve kalp krizi olanlar dikkat! Aort anevrizması ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce belirti vermeyebiliyor
Ailesinde erken ölüm ve kalp krizi olanlar dikkat! Aort anevrizması ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce belirti vermeyebiliyor Ailesinde, akrabalarında, sebebi belirlenmemiş dahi olsa, ‘erken ve ani ölüm’ olan kişilerin potansiyel hasta olabileceği belirtildi. Gecikmenin hayati risk oluşturduğu aort anevrizmaları için, düzenli kalp muayenesinin önemine işaret eden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Noyan Temuçin Oğuş, “Anevrizmalara yönelik cerrahi ne kadar büyük olursa olsun anevrizma komplikasyonları gelişmeden, zamanında yapılan müdahale başarıyı artırır” dedi. Prof. Dr. Oğuş, aort anevrizmasının ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce hiçbir belirti vermeyeceğine de dikkat çekti.
27.09.2023 Sağlık
Yaptığı ameliyatla tıp literatürüne giren profesör, hasta yakınları tarafından darbedildi
Yaptığı ameliyatla tıp literatürüne giren profesör, hasta yakınları tarafından darbedildi Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, evine giderken hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Silahın kabzasıyla darbedilen Prof. Dr. Biçer tedaviye alınırken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Prof. Dr. Biçer, 2020 yılında yaptığı aort damarı ameliyatıyla dünya tıp literatürüne girmişti.
4.05.2023 Yaşam
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor!
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor! Her yıl sadece Amerika’da 15 binden fazla insanı ölümüne neden olan Aort Anevrizması, daha çok sigara içen erkekler ve yüksek tansiyon hastalarında görülüyor. Hastalık tanısı sıklıkla başka bir sebeple yapılan tetkikler sırasında şans eseri konuluyor. Bu ölümcül hastalık hakkında merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir anlattı.
4.10.2022 Sağlık
Doktorları bile şaşırttı! Karnında 'bomba' taşıyordu
Doktorları bile şaşırttı! Karnında 'bomba' taşıyordu İstanbul’da yaşayan 73 yaşındaki Sefer Altan, nefes darlığı ve uykusuzluk sorunları yaşamaya başladı. Daha öncesinde bypass olan ve kalbine pil takılan yaşlı adamın rutin muayenesinde karın içinde 9.5 santimetrelik bir aort anevrizması tespit edildi. Doktorlar yaşlı adama, “Karnında adeta bir bomba taşıyorsun” dedi. Altan’ın operasyonunu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Bilgi Erdoğan, “9.5 santimetrelik oldukça büyük bir anevrizma ile karşılaştık. Özellikle 5.5 santimde yırtılma riski artar, bu çok nadir rastladığımız bir durumdu” diye konuştu.
13.03.2021 Sağlık
İki kol arasındaki tansiyon farkı damar tıkanıklığı nedeni olabilir
İki kol arasındaki tansiyon farkı damar tıkanıklığı nedeni olabilir İki kol arasındaki tansiyon farkının kalp damar tıkanıklığı belirtisi olabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Furuncuoğlu, uyardı. Doç. Dr. Furuncuoğlu, "İki kol arasında 10 milimetre civadan fazla fark varsa bu bir taraftaki damarın tıkalı olduğunu gösterir. Bir taraf 13'e 9, diğer taraf ise 14'e 9 ise 13'e 9 bulduğumuz tarafta damar tıkanıklığı olabilir" ifadelerini kullandı.
28.12.2020 Sağlık
Beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur, teşhisi nasıl yapılır?
Beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur, teşhisi nasıl yapılır? Anevrizma, kan damarlarının duvarında oluşan baloncuk şeklindeki patolojik genişlemeleri tarif eden genel tıbbi tanımlamadır. Beyin atardamarları (Willis poligonu) ve aort, anevrizmaların en sık yerleştiği bölgelerdir. Anevrizmalar biçimlerine, bulundukları bölgelere, duvar yapılarına veya boyutlarına göre sınıflandırılabilirler. Anevrizmalar, toplardamarlara kıyasla atardamarlarda çok daha sık görülür. Peki, beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur? Beyin anevrizması teşhisi nasıl konulur?
14.07.2020 Gündem
Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi
Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesi Corona virüs için alınan tedbirlerin esnetilmesi kapsamında uygulamaya konan normalleşme süreci ile birlikte Türkiye normal hayata dönüyor. 1 Haziran'da normalleşmenin uygulanacağı alanlar belli oldu. Bu kapsamda pek çok yasak da kalktı. Özellikle kapalı olan ve uzaktan çalışma sistemine geçen işyerleri, kurum ve kuruluşlar da bu kapsamda işbaşı yapacak. Kamuda idari izinli olan personel de yarın işe başlıyor. Kamu personeli idari izinleri ile ilgili düzenlemeyi içeren işe dönüş genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı da kronik hastalıklar listesini açıkladı. Peki, Kronik rahasızlığı olanlar ne zaman iş başı yapacak? Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesinde olan hastalıklar hangileri? İşte kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü kamu personeli idari izinleri ile ilgili son gelişmeler...
31.05.2020 Gündem
"Minimal invaziv" yöntemi ile kalp cerrahisinde enfeksiyon riski  azalıyor
"Minimal invaziv" yöntemi ile kalp cerrahisinde enfeksiyon riski azalıyor Yeni tip corona virüs (Kovid-19) pandemi sürecinde, hastanede yatış süresini önemli ölçüde azaltan küçük kesi tekniği ile yapılan minimal invaziv/robotik kalp operasyonlarının öneminin arttığı bildirildi.
2.05.2020 Sağlık
Sanatçı Kıvanç Uğraşbul'a son veda
Sanatçı Kıvanç Uğraşbul'a son veda Mersin'de rahatsızlanarak hayatını kaybeden sanatçı Kıvanç Uğraşbul, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
4.03.2020 Magazin
Sanat dünyasının acı kaybı...Kıvanç Uğraşbul yaşamını yitirdi
Sanat dünyasının acı kaybı...Kıvanç Uğraşbul yaşamını yitirdi Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde Bas Bariton solist sanatçı olarak görev yapan sanatçı Kıvanç Uğraşbul hayatını kaybetti.
3.03.2020 Kültür Sanat
Hıçkırığa iyi gelen 7 yöntem
Hıçkırığa iyi gelen 7 yöntem Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak, "Uzun süre devam eden hıçkırık başka hastalıkların habercisi olabilir. Hıçkırık için buruna sirke çekmek, limon veya amonyak gibi keskin kokulu bir maddeyi koklamak, hızlı nefes alıp vermek, derin bir nefes alıp soluğumuzu tutmak, buz yutmak veya buzlu su içmek gibi yöntemler uygulanmalı" dedi.
19.08.2019 Sağlık
Fizyoterapistler uyarıyor
Fizyoterapistler uyarıyor Uzman Fizyoterapist Gökhan Aygül, kolunu kullanırken ağrı yaşayanlara uyarılarda bulundu.
15.08.2019 Sağlık
Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Coşkun Göğen 75'inci yaşını kutladı
Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Coşkun Göğen 75'inci yaşını kutladı Türk sinemasının ünlü simalarından 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı oyuncu Coşkun Göğen, 75’inci yaşını sürpriz bir doğum günü partisiyle kutladı.
14.06.2019 Magazin
Aort anevrizması ameliyatına Türk imzası
Aort anevrizması ameliyatına Türk imzası Türk bilim insanlarınca, kapalı ameliyat tekniği olan "minimal invaziv kalp cerrahisi" ile iki yapraklı kalp kapakçığı bulunan ve kalpten çıkan ana damarda balonlaşma (aort anevrizması) görülen hastaya, biyolojik kalp kapağı ve biyolojik damar kullanılarak müdahale edildi.
19.02.2019 Sağlık
Yüksek tansiyon 6 ciddi hastalığa yol açıyor
Yüksek tansiyon 6 ciddi hastalığa yol açıyor 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü öncesinde Uz. Dr. Gülsüm Bingöl, hipertansiyon ve hastalıklarla ilişkisi hakkında uyarılarda bulundu.
15.05.2018 Sağlık
En öldürücü ve en sinsi hastalık; aort anevrizması
En öldürücü ve en sinsi hastalık; aort anevrizması İstanbul Ümraniye’de düzenlenen ‘Endovasküler Cerrahi Sempozyumu’nda, farklı ülkelerden ve Türkiye’den gelen 153 hekim, dünyanın en gelişmiş tıbbi prosedür eğitim merkezlerinden biri olan Medtronic İnovasyon Merkezi’nde hem teorik hem de pratik bilgi aldı.
4.10.2017 Sağlık
En sinsi öldüren hastalık: Aort anevrizması
En sinsi öldüren hastalık: Aort anevrizması Genellikle belirgin bir belirti vermeyen aort anevrizması, hayatı tehdit eden ciddi bir hastalık. Son yıllarda kullanılan endovasküler yöntem ise hastalığın tedavisinde önemli bir aşama olarak nitelendiriliyor.
3.10.2017 Sağlık
Coşkun Göğen'den haber var!
Coşkun Göğen'den haber var! Antalya'da kalp ameliyatı olan 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı 72 yaşındaki sanatçı Coşkun Göğen, yoğun bakımdan normal servise alındı. Sempatik tavırlarıyla dikkati çeken Göğen, "Allah'ıma çok şükür bu hayatı yeniden bahşettiği için" dedi.
8.09.2017 Magazin
'Tecavüzcü Coşkun' yoğun bakımda!
'Tecavüzcü Coşkun' yoğun bakımda! Antalya'da kalp damarlarının tıkalı olması nedeniyle anjiyo olan 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı sanatçı Coşkun Göğen, bugün aort anevrizması (genişlemesi) nedeniyle ameliyat masasına yattı. 72 yaşındaki oyuncu, 6 saat süren ameliyat sonrasında yoğun bakıma alındı.
6.09.2017 Magazin
'Tecavüzcü Coşkun'dan kötü haber!
'Tecavüzcü Coşkun'dan kötü haber! Antalya'da, kalp damarlarının tıkalı olması nedeniyle anjiyo olan 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı sinema sanatçısı Coşkun Göğen, yarın aort anevrizması (genişlemesi) nedeniyle ameliyat olacak. Göğen, "Bu riskli bir şey. Ama doktorum bana moral veriyor. Yaş 73 yani, hayırlısı olsun" dedi.
5.09.2017 Magazin
Aort damarı yırtıldı, kanı karnına doldu!
Aort damarı yırtıldı, kanı karnına doldu! Sivas'ta yaşayan 83 yaşındaki Hüseyin Aycan'ın aort damarı yırtıldı, vücudundaki kan karnına doldu.
25.05.2017 Sağlık
Aort anevrizması
Aort anevrizması Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Neyyir Tuncay Eren cevapladı;Aort anevrizması Aort anevrizmaları, ana atardamarımız olan aort damarındaki lokalize genişlemelere denmektedir. Sinsi seyrettikleri için çok önemli bir konudur. Aort anevrizması olan insanlarda anevrizmanın bulunduğu yere göre; karın bölgesindeyse hazımsızlık, müphem bel ağrıları gibi şikayetler ortaya çıkabilir.
3.03.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aort Anevrizması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aort anevrizması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.