Akdamar Adası'nda 'tavşan' zararı
Akdamar Adası'nda 'tavşan' zararı Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'na, önceki yıllarda turistlerin ilgisini çekmesi için bırakılan tavşanların sayıları hızla artıyor. Tavşanlar ada ve üzerindeki kilisenin çevresinde oyuklar açıyor ve ağaç köklerine zarar verip kurutuyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Alp, tavşanların adaya verdiği zarara dikkati çekerek, "Adanın doğal florası içinde olmayan tavşanlar, hızlı ve etkili şekilde bir an önce sıfır hatayla toplanmalıdır" dedi.
24.09.2022 Yaşam
Çiçeklerle kaplanan Akdamar Adası'na fotoğrafçı akını
Çiçeklerle kaplanan Akdamar Adası'na fotoğrafçı akını Van'ın Gevaş ilçesinde her yıl binlerce turist ziyaret ettiği Akdamar Adası, badem ağaçlarının çiçek açması ile ayrı bir güzelliğe büründü. Oluşan manzaraya Van Gölü'nün turkuaz rengi ile Artos Dağı'nın karla kaplı görüntüsü de eklenince, bölge fotoğrafçıların akınına uğradı.
24.04.2022 Yaşam
Akdamar'da 3 yıl sonra ilk ayin! Bakan Ersoy da ayini izledi ve müjdeyi verdi...
Akdamar'da 3 yıl sonra ilk ayin! Bakan Ersoy da ayini izledi ve müjdeyi verdi... Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Surp Haç Kilisesi, 3 yıl aradan sonra altıncı ayine ev sahipliği yapıldı. Ayini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da izledi. Bakan Ersoy, "Ortak değerleri beraber yaşıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de birlikte Türk milleti olarak Ermenilerin dini özgürlüklerine, yaşam kültürlerine saygı duymaya, desteklemeye, sahip çıkmaya devam ediyoruz" dedi. Bakan Ersoy adaya su getirileceği müjdesini de verdi.
9.09.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri