Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir?
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir? Ünlü oyuncu Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay, bugün akciğer embolisi nedeniyle acil ameliyata alındı. Yaşanan gelişme sonrası akciğer embolisi hakkında yapılan aramalar arttı.
9.11.2022 Sağlık
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor Akciğer embolisi, genellikle bir kan pıhtısı nedeniyle bir veya daha fazla akciğer damarının tıkanması sonucu meydana geliyor. Akciğer embolisi hayati tehlikesi oldukça yüksek olan hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuda risk faktörlerine dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Mustafa Yaman, akciğer embolisi, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
29.07.2022 Sağlık
Varis aileden çocuğa miras kalıyor
Varis aileden çocuğa miras kalıyor Varis kozmetik bir sorun olmaktan öte hayatı tehdit edebilen sorunlara yol açabiliyor. Başta akciğer embolisine neden olabilen varisler kalıtsal olma özelliği ile de aileden çocuğa miras kalabiliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas hem anne hem de babasında varis olan çocuğun ileride varis sorunuyla karşılaşma olasılığının yüzde 90 olduğunu ifade etti.
3.04.2020 Sağlık
Eski güzel Manolya Onur'un beyin ölümü gerçekleşti
Eski güzel Manolya Onur'un beyin ölümü gerçekleşti Eski Türkiye güzellerinden Manolya Onur'un beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.
25.10.2017 Magazin

Benzer Haber Etiketleri