BM'den Suudi mahkemesinin Kaşıkçı kararına sert tepki!
BM'den Suudi mahkemesinin Kaşıkçı kararına sert tepki! Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında 5 sanık hakkında "idam kararı" verilmesi ve "infaz emrini verenlerin cezalandırılmamasının" kendisinde çifte şok etkisi yarattığını bildirdi.
26.12.2019 Dünya
CIA, Avrupa'yı Suudi muhaliflerin can güvenliği için uyardı
CIA, Avrupa'yı Suudi muhaliflerin can güvenliği için uyardı Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı raporda, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), farklı ülkelerde yaşayan ve Suudi Arabistan'ın politikalarına muhalif kişilerin tehdit altında olduğuna dair 4 Batı ülkesini uyardığı bilgisi yer aldı.
21.06.2019 Dünya
Cumhurbaşkanlığı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması
Cumhurbaşkanlığı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturmayı yürüten BM Raportörü Agnes Callamard'ın Türkiye ziyareti sonrası dün yaptığı açıklamaları değerlendirdi.
8.02.2019 Dünya
BM Özel Raportörü Callamard, STK ve gazetecilerle görüştü
BM Özel Raportörü Callamard, STK ve gazetecilerle görüştü Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında hazırlayacağı rapor için Türkiye'ye gelen BM Özel Raportörü Agnes Callamard, bazı STK temsilcileri, gazeteciler ve emniyetten yetkililerle bir araya geldi.
30.01.2019 Gündem