Emekli maaşları ve AGİ'de yeni zam formülü! Maaşlara yansıyacak 638 lira ve...
Emekli maaşları ve AGİ'de yeni zam formülü! Maaşlara yansıyacak 638 lira ve... Milyonlarca çalışan merakla bekliyordu. Tek tek belli oldu. Maaşlarda AGİ'den kaynaklı kayıplarını telafi edecek bir formül arandığı belirtiliyor. Yeni sistemde asgari ücrete kadar olan kazançlara gelir vergisi istisnası herkes için geçerli olacak. Gelir vergisi istisnasının yanı sıra damga vergisi istisnası da uygulanacak. Damga vergisi istisnası, tüm çalışanların aylık ücretlerine 38 lira avantaj olarak yansıyacak. Tüm çalışanların kazançları için gelir vergisi hesaplanacak. Hesaplanan tutardan 638 lira indirildikten sonra kalan vergi kesilecek. Öte yandan emeklilerin düşük olan maaşlarına daha yüksek oranda olmak üzere bir ek zam yapılması gündemde. Öne çıkan formüllerden birisi Temmuz'da yapılan yüzde 8.45'lik zamma ilaveten yüzde 29'luk bir zam yapılarak kümülatif olarak yüzde 40 artışa ulaşılması.
25.12.2021 Çalışan Hakları
Memur, işçi milyonları ilgilendiriyor! Maaş vergisine yeni düzen...
Memur, işçi milyonları ilgilendiriyor! Maaş vergisine yeni düzen... İşçi, memur tüm çalışanları yakından ilgilendiren düzenlemeyle ilgili beklenen önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda Türk-İş, TİSK ve Çalışma Bakanlığı arasındaki uzlaşmaya bağlı olarak tüm ücretlerde brüt 5 bin liraya kadar olan kısım vergiden muaf olacak. Bunun ücretlere de olumlu yansıması öngörülüyor. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaşlarıyla ilgili müjdeyi de duyurdu.
21.12.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2022 asgari ücret toplantısı!
Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2022 asgari ücret toplantısı! Asgari ücret 3. toplantı ne zaman? İşçi ve işverenin gözü kulağı askeri ücret görüşmelerinden çıkacak sonuçta. Çıkacak kararın ardından yeni asgari ücret tutarı netleşecek. Komisyon, üçüncü kez TİSK'in ev sahipliğinde toplanacak. 4'üncü ve son toplantı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek. Peki, asgari ücret 3. toplantı ne zaman? 2022 asgari ücret son toplantı ne zaman? İşte cevaplar...
Başbakan Yıldırım’dan belediyelere uyarı: İşinizi yapın kardeşim
Başbakan Yıldırım’dan belediyelere uyarı: İşinizi yapın kardeşim Başbakan Binali Yıldırım, belediyelere uyarıda bulunarak “Belediyeler, Telekom altyapı şirketi olmaya hevesleniyor. İşinizi yapın kardeşim. Kanalizasyon, park bahçe altyapı sizin işleriniz bunlar. Bırakın iletişimciler iletişim işini yapsın, şehircilik işini de siz yapın. Niye başkasının alanına hevesleniyorsun?” dedi.
24.05.2018 Siyaset
Dar gelirliye müjde
Dar gelirliye müjde Hiç peşinatsız, 100 YTL taksitle ev imkânı
29.09.2021 Gündem