Af Yasası Meclis’ten geçti mi? Hangi maddeleri onaylandı? Af kapsamına girmeyen suçlar ne? İnfaz düzenlemesi ne durumda?
Af Yasası Meclis’ten geçti mi? Hangi maddeleri onaylandı? Af kapsamına girmeyen suçlar ne? İnfaz düzenlemesi ne durumda? Af Yasası Meclis’ten geçti mi? Af yasası ne zaman çıkacak? Af yasası maddeleri nelerdir, hangi maddeleri onaylandı? Af kapsamına girmeyen suçlar ne? soruları yoğun bir şekilde aranıyor. İnfaz düzenlemesi teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. TBMM Genel Kurulunda görüşülen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerinde milletvekilleri söz aldı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Bu teklifte 'adalet yok.' deniyor. Cinsel suçlar, uyuşturucu ticareti ve diğer toplumsal hassasiyeti gözeterek hazırladığımız istisnalar bakımından eğer 'adalet yok.' diyorsanız, onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullanırken, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de "Teklif, bu haliyle vicdansızdır, adaletsizdir. Ya bu teklifi vicdanlı ve adaletli bir yasaya dönüştürürüz ya da karşınızda CHP'yi bulursunuz" dedi. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ise "Karısının yüzüne kezzap atmış olanlar, çocuğuna veya öğrencisine cinsel istismarda bulunmuş olanlar bu düzenlemeden faydalanamayacak" açıklamasında bulundu. Peki, cezaevindekilere af var mı? İnfaz düzenlemesi ne durumda?
13.04.2020 Gündem
Af Yasası Meclis’te geçti mi? Af çıktı mı, ne zaman çıkacak 2020? İnfaz Yasası’nda son durum ne? İşte Af yasası son haberler ve gelişmeler…
Af Yasası Meclis’te geçti mi? Af çıktı mı, ne zaman çıkacak 2020? İnfaz Yasası’nda son durum ne? İşte Af yasası son haberler ve gelişmeler… Mahkum ve mahkum yakınlarının sabırsızlıkla beklediği af yasası sürecinde sona geliniyor. Aylarca Af çıktı mı? Af Yasası ne zaman çıkacak? sorularını sorup, Af yasası son dakika haberlerini ve gelişmelerini takip eden vatandaşlar merakla süreci izliyor. TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Peki Af yasası ne zaman yasallaşacak? Af yasası son durum ne?
9.04.2020 Gündem