Af Yasası Meclis’te geçti mi? Af çıktı mı, ne zaman çıkacak 2020? İnfaz Yasası’nda son durum ne? İşte Af yasası son haberler ve gelişmeler…
Af Yasası Meclis’te geçti mi? Af çıktı mı, ne zaman çıkacak 2020? İnfaz Yasası’nda son durum ne? İşte Af yasası son haberler ve gelişmeler… Mahkum ve mahkum yakınlarının sabırsızlıkla beklediği af yasası sürecinde sona geliniyor. Aylarca Af çıktı mı? Af Yasası ne zaman çıkacak? sorularını sorup, Af yasası son dakika haberlerini ve gelişmelerini takip eden vatandaşlar merakla süreci izliyor. TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Peki Af yasası ne zaman yasallaşacak? Af yasası son durum ne?
9.04.2020 Gündem
Af çıktı mı? Af yasası Meclis’ten geçti mi? 70 maddeden oluşan yeni İnfaz düzenlemesi kanun teklifi kabul edildi mi, af yasası 2020 kimlere vuruyor?
Af çıktı mı? Af yasası Meclis’ten geçti mi? 70 maddeden oluşan yeni İnfaz düzenlemesi kanun teklifi kabul edildi mi, af yasası 2020 kimlere vuruyor? İnfaz düzenlemesi TBMM dün Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül görüşme sırasında "Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar, uyuşturucu imal ve ticaretine ilişkin suçlar, terör suçları, devlet ve anayasal düzen aleyhine işlenen suçlar hiçbir şekilde infaz indirimine tabi değildir" derken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da" Yargı bağımsızlığı, yargıçlık teminatı, ceza hukukunun temel ve evrensel prensipleri, hukuk devleti, erkler ayrılığı, makul sürede yargılanma gibi yargı erkinin yapısal sorunları temele alınarak, bunlardan kaynaklanan uygulamaların bir an önce çözülmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Peki, Af çıktı mı? Af yasası Meclis’ten geçti mi? 70 maddeden oluşan yeni İnfaz düzenlemesi kanun teklifi kabul edildi mi, af yasası kimlere vuruyor?
8.04.2020 Gündem