Komiser yardımcılığı sınavı ne zaman? Komiser yardımcılığı sınav giriş yerleri belli oldu!
Komiser yardımcılığı sınavı ne zaman? Komiser yardımcılığı sınav giriş yerleri belli oldu!Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (PAEM) eğitim sonu sınavıyla ilgili duyuru yayınladı. Yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne polis memuru ve komiser yardımcısı rütbelerine aday memur olarak atanacakların sınav tarihleri belli oldu. Peki, Komiser yardımcılığı sınavı ne zaman? Komiser yardımcılığı sınavı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...
27.10.2021Memur
MEB harekete geçti ve belli oldu! 1 yıl şartı var, uzaktan yapılamaz...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 1 yıl şartı var, uzaktan yapılamaz...Milli Eğitim Bakanlığı resmen harekete geçti ve yazı yolladı. Binlerce kişiyi ilgilendiren karar için gönderilen yazı bakanlığa ulaştı. Aday öğretmenlerin eğitimleri uzaktan ama sınavlar ise yüz yüze yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aday öğretmenlerin eğitim ve sınavları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine yazı yolladı. Bakanlık aday memurların bazı istisnalar hariç, adaylık eğitimlerinin tamamına katılmalarının zorunlu olduğu; bundan dolayı, uygulanan eğitim yöntemi/tekniği ne olursa olsun, söz konusu personelin eğitimlere bizzat tabi tutuldukları hususunun resmi olarak tespitinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Yazıda temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim programlarının çevrimiçi uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebileceği, sınavların ise çevrimiçi uzaktan sınav yöntemiyle gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı. Bakanlık yazısında "Aday öğretmenlerin, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanırlar' denildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önceliğin yüz yüze eğitim olduğunu belirterek, "Ama şartları dikkate alarak, okulları açık tutma isteğimize rağmen diğer ülkelere baktığımızda daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz. Ama bu yine sağlık öncelik prensibimizden kaynaklanan bir şey" dedi.
3.04.2021Eğitim
Memurlar ile ilgili flaş karar! Değişti, uzaktan yapılacak
Memurlar ile ilgili flaş karar! Değişti, uzaktan yapılacakMemurları ilgilendiren önemli bir adım atıldı. Kamu çalışanlarının talepleri doğrultusunda değiştirildi. Artık uzaktan yapılacak. 862 bin 833 kamu çalışanına soruldu. Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen öneri, görüş ve talepler doğrultusunda güncelleme yapıldı. İlk defa devlet memurluğuna atananlar için uygulanan aday memur temel ve hazırlayıcı eğitimleri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca hazırlanan Uzaktan Eğitim Kapısı platformundan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına açıldı.
Aday memur istifa ederse geri dönebilir mi?
Aday memur istifa ederse geri dönebilir mi?Aday memur istida ederse geri dönebilir mi? sorusu istifa edip yeniden memuriyete dönmek isteyenler tarafından yoğun bir şekilde cevap aranıyor. Memur İstifa Yönetmeliği’ne göre aday memur istifa ederse geri dönebilir mi?