Çocuklarımızın odaklanma becerisinin gelişmesine nasıl yardımcı oluruz?
Çocuklarımızın odaklanma becerisinin gelişmesine nasıl yardımcı oluruz? Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, ebeveynler için çocukların odaklanma becerisinin gelişmesine yardımcı olacak önerilerde bulundu.
4.03.2022 Sağlık
Çocuğum paylaşmak istemiyor!
Çocuğum paylaşmak istemiyor! Eğitimci Abdulkadir Özbek, çocuklarda sıklıkla görülebilen paylaşma problemleri hakkındaki çözüm önerilerini sizler için anlattı.

Çocukların paylaşmak istememeleri dönem dönem karşımıza çıkan bir olay. Özellikle, bu durumu iki ila dört yaş arasında yaşıyorsanız çok normal olduğunu bilmeniz gerekiyor çünkü çocuk artık birey olduğunun farkında ve bunu ifade edecek bazı araçlar geliştirebiliyor. Bu nedenle, bu gibi bir durumla karşılaştığınızda öncelikle onun kararına saygı duymayı öğrenmelisiniz. Bu durumlarda eğer çocuğunuza karşı “paylaşmazsan arkadaşlarınla seni bir daha görüştürmem”, “bir daha başka yere gitmene izin vermem”, “paylaşmak zorundasın!” gibi tehdit eden, aşağılayıcı ve küçümseyici ifadeleri sakın kullanmamanızı tavsiye ediyorum.
5.01.2022 Sağlık
Çocuklarla nitelikli zaman geçirmek
Çocuklarla nitelikli zaman geçirmek Ebeveynlerin çocukları ile geçirdikleri süreçte telefonlarla ilgilenmemeleri gerektiğini belirten Eğitimci Abdulkadir Özbek, çocuklarla nitelikli zaman geçirmek hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.
30.06.2021 Sağlık
Beynimizin her iki yarımküresini nasıl geliştirebiliriz?
Beynimizin her iki yarımküresini nasıl geliştirebiliriz? Daha iyi bir zihinsel performans için beynimizin her iki tarafını da geliştirmemiz gerektiğini söyleyen Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, beynimizin her iki yarıküresini de geliştirmek için önerilerde bulundu.
10.02.2021 Eğitim