ABD'de e-sigaraya bağlı gizemli akciğer hastalığından ilk ölüm
ABD'de e-sigaraya bağlı gizemli akciğer hastalığından ilk ölüm Amerika Birleşik Devletleri'nde, 'elektronik sigara kullanımına bağlı bir solunum hastalığı nedeniyle' hayatını kaybeden hastanın bu şekildeki ilk vaka olduğu açıklandı.
24.08.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katıldı. Zirvede önemli mesajlar veren Erdoğan Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "En büyük hatası en başta oldu, İsrail'e gittiğinde 'Yahudi olarak geldim' dersen bir karşılığı olur" dedi. 'Netanyahu'nun bugünü yarına göre iyi günleridir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın da artık somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki genel başkanlık değişimi hakkında ise şu sözleri söyledi: Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur öbürüne. Biri Demirtaş'a selam gönderiyor. Biri Kavala'ya selam gönderiyor. Aynı şekilde diğeri de onlara selam veriyor.
10.11.2023 Gündem
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak Amerika Birleşik Devletleri her yıl 480 bin kişinin ölümüne neden olan sigara bağımlılığı için sıra dışı bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. ABD İlaç ve Gıda Dairesi'nin (FDA) hazırladığı yeni plana göre ABD içerisinde satılan tüm sigaralarda nikotin miktarı azaltılacak.
22.06.2022 Dünya
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu?
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? ABD sağlık yetkilileri, ilaç şirketi Pfizer-BioNtech tarafından üretilen Covid-19 aşısının 5 yaş altı çocuklarda kullanımına dair analiz sonuçlarını paylaştı. En küçük yaş grubunu aşılamak için uzun süredir onay bekleyen aşı için gelen sonuçlar umut verici. Peki, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? İşte detaylar…
14.06.2022 Sağlık
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor...
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor... Bronzlaştırıcı spreyler son dönemde sosyal medyanın trendleri arasında yer alıyor. Saatlerce güneşlenmek yerine, buruna sıkılan sprey ile birkaç günde bronzlaşma sağlıyor. Uzmanlardan uyarı geldi, büyük tehlike taşıdığı ortaya çıktı. Bu spreylerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu dile getiren Dr. Faraz Mahmood Ali, “Sürekli melanotan II’nin vücuda girmesi çok zararlı. Cilt kanserleri dışında kalbe ve böbreklere de kalıcı olarak zarar veriyor. Hatta kas hücrelerinin parçalanmasıyla ölüme bile neden oluyor” uyarısında bulundu.
9.04.2022 Sağlık
Pfizer açıkladı : Koronavirüs hapı yüzde 89 etkili
Pfizer açıkladı : Koronavirüs hapı yüzde 89 etkili ABD’li ilaç şirketi Pfizer, antiviral hapı Paxlovid'in korona virüse karşı hastaneye yatış ve ölüm riskini azaltmada yüzde 89 etkili olduğunu açıkladı.
14.12.2021 Dünya
ABD’den flaş 'Pfizer/BioNTech' kararı! Onay verildi!
ABD’den flaş 'Pfizer/BioNTech' kararı! Onay verildi! ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), ABD’deki Covid-19’un Omicron mutasyonu vakalarının ardından 16-17 yaş grubu için Pfizer/BioNTech aşısının 3’üncü dozuna acil kullanım onayı verdi.
9.12.2021 Dünya
Molnupiravir koronavirüsün Omicron varyantında etkili mi?
Molnupiravir koronavirüsün Omicron varyantında etkili mi? Merck ilaç şirketinin geliştirdiği, ağızdan alınan Kovid-19 ilacı Molnupiravir'in ABD’de onaylanması için FDA’ya çağrı yaptı. Molnupiravir’in koronavirüsün Omicron varyantında etkili olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Molnupiravir nedir? Molnupiravir koronavirüsün Omicron varyantında etkili mi? İşte detaylar…
1.12.2021 Sağlık
Koronavirüs ilacı Molnupiravir’in etkinliği yüzde 50'den yüzde 30'a düştü
Koronavirüs ilacı Molnupiravir’in etkinliği yüzde 50'den yüzde 30'a düştü ABD'li ilaç firması Merck, Covid-19'a karşı geliştirdiği hap formundaki ilk ilacı Molnupiravir’in Covid-19’un ağır etkilerini ve virüs kaynaklı ölüm oranlarını yüzde 50 değil yüzde 30 azalttığını duyurdu.
26.11.2021 Dünya
Kosta Rika, aşıyı dünyada çocuklar için zorunlu kılan ilk ülke oldu
Kosta Rika, aşıyı dünyada çocuklar için zorunlu kılan ilk ülke oldu Orta Amerika ülkesi Kosta Rika, koronavirüs aşısını çocuklar için zorunlu kılan ilk ülke oldu.
6.11.2021 Dünya
'Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım'
'Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 23 ilde 44 merkezde yapılan, salgının ilk 1 yılını kapsayan araştırmada 9 bin Covid-19 hastası çocuk tespit edildiğini, bunlardan 375'inin yoğun bakımda yattığını ve 44'ünün hayatını kaybettiğini söyledi. Ceyhan, "Koronavirüs çocuklarda da ölüme yol açabilen, yoğun bakıma yatmaya neden olabilen bir tablo oluşturuyor. Bu yüzden çocukların korunması lazım. ABD'de 12 yaş altının aşılanması için ruhsat verildi. Bana sorarsanız Türkiye'nin de acilen bu uygulamaya ihtiyacı var. Salgının bitmesi için çocukların aşılanması lazım" dedi.
4.11.2021 Sağlık
'Covid-19 aşısız çocuk ve gençlerin hastalığı oldu'
'Covid-19 aşısız çocuk ve gençlerin hastalığı oldu' İzmir'de Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, son dönemde Covid-19'un aşısız çocuk ve gençlerin hastalığı haline geldiğini söyleyip, İsveç'te yapılan bilimsel bir araştırmanın aşının önemini ortaya koyduğunu açıkladı. Kurugöl, "Ağır vakaların birçoğunun anne ve babası aşısız. Eğer anne babalar aşılı olsaydı, bu çocuklara enfeksiyon bulaşma riski daha az olurdu. Ev içi bulaşı önlemenin en etkili yollarından biri, aile bireylerinin aşılanması" dedi.
28.10.2021 Sağlık
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş aralığına...
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş aralığına... ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) bağlı danışma kurulu, BioNTech aşısının 5-11 yaş grubuna üçte bir doz olarak uygulanmasını tavsiye etti. Uygulama için FDA’nın onayı beklenirken Türkiye’de de Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, konuyu ilk toplantıda görüşeceklerini söyledi.
28.10.2021 Sağlık
ABD'de Moderna'nın üçüncü dozunun onaylanması tavsiye edildi
ABD'de Moderna'nın üçüncü dozunun onaylanması tavsiye edildi ABD'de Federal Gıda ve İlaç Dairesi danışma kurulu, Moderna'nın iki dozluk koronavirüs aşısını olan bazı kesimlere düşük dozlu üçüncü aşının tavsiye edilmesine oy birliğiyle onay verdi.
14.10.2021 Dünya
Covid-19 aşısının 5-11 yaş grubunda kullanımı için başvuru yapıldı
Covid-19 aşısının 5-11 yaş grubunda kullanımı için başvuru yapıldı ABD’li ilaç şirketi Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdikleri COVID-19 aşısının 5-11 yaş aralığında kullanılabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuru yaptıklarını açıkladı.
7.10.2021 Dünya
Dev havayolu şirketinden flaş karar: Yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor
Dev havayolu şirketinden flaş karar: Yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor United Airlines, koronavirüs aşısı olmayı reddeden 593 çalışanının işten çıkarma işlemlerini başlattığını duyurdu.
29.09.2021 Dünya
Sanal kalp tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor
Sanal kalp tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor Tedavi ya da operasyonların ilk seferinde doğru şekilde uygulanabilmesi için üzerinde sanal deneylerin yapılabileceği sanal bir kalp oluşturulduğu bildirildi.
29.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Biontech 3. doz var mı? 2 doz Biontech olanlar 3. dozu olacak mı?
Biontech 3. doz var mı? 2 doz Biontech olanlar 3. dozu olacak mı? Biontech aşısı 3 doz mu olacak? ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden 16 yaş ve üzeri için onay alan Pfizer-BioNTech, üçüncü doz için de onay başvurusunda bulunuyor. Pfizer'ın yayınladığı yazılı açıklamaya göre yeni doz, koronavirüse karşı antikor üretimini 3,3 kat arttırıyor. Onay gelmesi halinde ABD'de 20 Eylül tarihinde 3. doz aşılama çalışmaları başlayacak. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından 3 doz aşının gerekliliğini belirtince Biontech 3. Doz aşı ile ilgili sorgulamalar da başladı. Peki, 2 doz Biontech olanlar 3. dozu olacak mı?
26.08.2021 Gündem
Üçüncü doz aşılarla ilgili flaş açıklama: 3 kattan daha fazla
Üçüncü doz aşılarla ilgili flaş açıklama: 3 kattan daha fazla Koronavirüs aşısının üçüncü dozu için ABD’de onay başvurusuna hazırlanan ilaç şirketi Pfizer, üçüncü doz aşının COVID-19’a karşı antikor üretimini ikinci doza göre üç kattan fazla artırdığını açıkladı.
25.08.2021 Dünya
Zakkumcu Ziya hayatını kaybetti
Zakkumcu Ziya hayatını kaybetti 80’li ve 90’lı yıllarda zakkum çiçeğinden ürettiği ilacın kanser tedavisinde kullanılabileceğine ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen Op. Dr. Ziya Özel, haziran ayında ABD’deki evinde hayatını kaybetti. Araştırmaları ve açıklamalarıyla bazı kesimler tarafından sertçe eleştirilen ve adı ‘Zakkumcu Ziya’ya çıkan Dr. Özel, hayatının sonuna kadar kanser hastalarının tedavisi için bilimsel çalışmalar yapmaktan hiç vazgeçmedi.
14.08.2021 Yaşam
Hastalık saçıyor! Bunu yapanlarda risk yüzde 60 artıyor
Hastalık saçıyor! Bunu yapanlarda risk yüzde 60 artıyor ABD’li bilim insanlarından korkutan teşhis. Günde 17 dakika cep telefonu kullanmak kanserli tümör geliştirme riskini büyük oranda artırıyor. Uzmanlar, mobil sinyallerden gelen radyasyonun hücre ölümüne neden olan stres proteinlerinin oluşmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.
9.07.2021 Sağlık
ABD'de Johnson & Johnson aşısının kullanımına yeniden onay
ABD'de Johnson & Johnson aşısının kullanımına yeniden onay ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, kanda pıhtılaşmaya neden olduğu gerekçesiyle 13 Nisan’da kullanımına ara verilen Johnson & Johnson'ın aşısına tekrar yeşil ışık yaktı.
23.04.2021 Dünya
FDA'dan Johnson&Johnson aşı kullanımını durdurma çağrısı
FDA'dan Johnson&Johnson aşı kullanımını durdurma çağrısı Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Johnson&Johnson’ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği tek dozluk aşısı için uygulamanın durdurulması kararı almaya hazırlandıklarını duyurdu.
13.04.2021 Dünya
Aşı yaptırdı, bir hafta sonra korona oldu!
Aşı yaptırdı, bir hafta sonra korona oldu! ABD'de bir hemşire Kovid-19 aşısı yaptırdıktan bir hafta sonra koronavirüse yakalandı. Olayın ardından uzmanların yaptığı açıklama duruma ışık tutup yürekleri ferahlattı.
30.12.2020 Gündem
“Kovid-19 aşısının yüz dolgularını etkilemesinin nedeni alerjik bünyeler”
“Kovid-19 aşısının yüz dolgularını etkilemesinin nedeni alerjik bünyeler” Kovid-19 aşılarının uygulanmaya başladığı ülkelerden aşının yan etkilerine ilişkin iddialar özellikle sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Son olarak ABD’nin mRNA aşısının yüz dolgusu olan kadınlarda alerjik reaksiyona neden olduğu iddiası tartışma yaratırken Estetik Cerrahı Op. Dr. Reşit Burak Kayan, “Reaksiyonların sebebi dolgu değil alerjik bünye” açıklamasında bulundu.
29.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri