Ab Üyeliği

Ab Üyeliği

Son dakika AB üyeliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AB üyeliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AB üyeliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ab Üyeliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ab üyeliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.039 ab üyeliği haberi bulunmuştur. Tüm ab üyeliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı
Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı Yaklaşık 7 sene önce Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik başvurusu yapan Bosna Hersek, resmen AB’ye adaylık statüsü kazandı.
15.12.2022 Dünya
Çipras'tan Türkiye'nin AB üyeliğine destek
Çipras'tan Türkiye'nin AB üyeliğine destek Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmesi gerektiğini söyledi. Çipras, "Türkiye'nin AB üyeliği hem Türk halkının yararına olacak hem de bölgedeki istikrarın sağlanması için önemli olacaktır" dedi.
11.01.2019 Dünya
O ülke Türkiye'nin AB üyeliği için devrede
O ülke Türkiye'nin AB üyeliği için devrede AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan'ın Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin AB için önemli bir partner olduğunu ve AB-Türkiye ilişkilerinin iyileşmesi için çalıştıklarını söyledi.
12.01.2018 Dünya
Johnson: Türkiye'yi AB'den uzaklaştırmamalıyız
Johnson: Türkiye'yi AB'den uzaklaştırmamalıyız Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu söyleyen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, AB'nin Türkiye'yi uzaklaştırmaması gerektiğini söyledi.
8.09.2017 Dünya
‘Türkiye üyelik sürecini sürdürmek arzusunda’
‘Türkiye üyelik sürecini sürdürmek arzusunda’ Avrupa Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım birer mesaj yayınlayarak, AB üyeliği sürecinin devamının arzu edildiğini bildirdi
29.09.2021 Gündem
Kulisler çalkalanıyor! Hükümet seçimden hemen sonra...
Kulisler çalkalanıyor! Hükümet seçimden hemen sonra... Türkiye gündemi referanduma kilitlenmiş durumda. Ayrıca bir yandan Suriye'de yaşananlar diğer yandan AB ile ilişkiler hemen hemen her gün masaya yatırılıyor. Referandumdan sonra hükümetin harekete geçmesi bekleniyor. Kulislerde konuşulan 3 ana başlık var...
29.09.2021 Gündem
"Türkiye’nin AB üyeliği tartışmalarının tek sebebi Müslüman ülke olması"
"Türkiye’nin AB üyeliği tartışmalarının tek sebebi Müslüman ülke olması" Fransız gazeteci Jean-Dominique Merchet, "Türkiye’nin AB üyeliğinin tartışılmamasının tek sebebi Müslüman ülke olması. Bundan dolayı Avrupalılar özellikle de Fransızlar Türkiye’yi Avrupa’da istemiyor." dedi.
12.01.2017 Dünya
Cengiz Han'dan sonra bir ilk! Türkiye üçüncü...
Cengiz Han'dan sonra bir ilk! Türkiye üçüncü... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye`nin AB üyeliği ve Şanghay Beşlisi`ne yönelik açıklamaları hem AB`de hem de Asya`da yankı buldu. Türkiye ekonomik büyüklük bakımından AB`de ilk 10`da yer alırken, SCO`da ise Çin ve Rusya`nın ardından üçüncü durumda.
17.06.2021 Dünya
Cameron’ı Türkiye kartıyla vurdular
Cameron’ı Türkiye kartıyla vurdular İngiltere’nin 23 Haziran’daki referandumda AB’den ayrılmasını savunan ‘hayır’ cephesi, Başbakan Cameron’ın geçmiş yıllarda Türkiye’nin AB üyeliğini savunan açıklamalarından derlenen bir video yayınladı
9.06.2016 Dünya
Cameron'dan Türkiye'ye küstah sözler
Cameron'dan Türkiye'ye küstah sözler David Cameron, Türkiye'nin yakın bir zamanda AB üyesi olamayacağı görüşünü yineledi
29.09.2021 Gündem
Türkiye’ye destek verecekti ama...
Türkiye’ye destek verecekti ama... Bu ay İstanbul’a gelmeyi planlayan İngiliz İşçi Partisi lideri Corbyn’in Türkiye’nin AB üyeliğine destek vermekten kurmaylarının baskısıyla vazgeçtiği öne sürüldü
6.05.2016 Dünya
17. Fasıl AB ile müzakereye açıldı
17. Fasıl AB ile müzakereye açıldı Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin önemli adımlarından biri daha atıldı. 17. Fasıl müzakereye açıldı. 17. faslın açılması ile birlikte AB ile üyelik müzakerelerinde açılan fasıl sayısı 15'e yükseldi
29.09.2021 Gündem
Türkiye AB üyeliğini istemiyor
Türkiye AB üyeliğini istemiyor Eurobarometre araştırmasına göre, Türkiye'de AB üyeliğini destekleyenlerin oranı yüzde 28'e indi .
29.09.2021 Gündem
Türkiye'de sosyal medya yasakları Avrupa'nın gündeminde
Türkiye'de sosyal medya yasakları Avrupa'nın gündeminde Twitter, YouTube gibi sosyal medya platformlarının engellenmesi nedeniyle Türkiye'ye yönelik eleştiriler sürüyor...
29.09.2021 Gündem
AB üyeliği  için iki şart!
AB üyeliği için iki şart! Başbakan Erdoğan Westerberg ile Meclis binasında görüştü
29.09.2021 Gündem
Ankara'yı kızdıracak adım!
Ankara'yı kızdıracak adım! Almanya 'dan Türkiye 'nin AB üyeliğini engelleyecek yeni hamle...
29.09.2021 Gündem
'Cesur olun!'
'Cesur olun!' AB'ye sert mesaj...
29.09.2021 Gündem
'Affedilir, dayanılır  gibi değil!'
'Affedilir, dayanılır gibi değil!' ‘AB’nin bizi oyalaması dayanılır bir şey değil’
29.09.2021 Gündem
'Türkiye kilit ülkedir'
'Türkiye kilit ülkedir' Müzakerelerdeki tıkanıklığa Füle yorumu
29.09.2021 Gündem
Yine çok konuşulacak!
Yine çok konuşulacak! Orhan Pamuk İngiliz gazetesi Independent’a konuştu
29.09.2021 Gündem
Avrupa ile yolumuzu her an ayırabiliriz
Avrupa ile yolumuzu her an ayırabiliriz Ekonomik kriz nedeniyle Brüksel ile arası iyice açılan İngiltere, AB üyeliğini sorgulamaya başladı
1.07.2012 Dünya
Teröriste terörist demek yetmez
Teröriste terörist demek yetmez Başbakan Erdoğan, Dünya Odalar Kongresi'nde yaptığı konuşmada, terörle uluslarararası mücadele çağrısında bulundu.
29.09.2021 Gündem
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı
AB'den Türkiye'ye sıcak mesaj! 3 ülke baskı yaptı: Ankara'ya somut bir şeyler sunulmalı Avrupa Birliği ilişkilerdeki uzun duraklamanın ardından Türkiye'ye sıcak bir mesaj gönderirken, Avrupa medyası da Türkiye'nin 'kilit bir aktör' olduğunu yazdı. Euractiv'in ulaştığı AB'li kaynaklar ise Brüksel'de devam eden görüşmeler sırasında Almanya, İtalya ve İspanya'nın Türkiye'ye "somut" bir şeyler sunulması için baskı yaptığını yazdı.
18.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünü kesen ABD'li sunucuya tepki gösterdi: Kesmeye hakkın yok, saygı duyacaksın
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünü kesen ABD'li sunucuya tepki gösterdi: Kesmeye hakkın yok, saygı duyacaksın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalına açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Rusya'ya güvenmemem için hiçbir neden yok. 50 yıldır AB kapısında bekletiyorlar. Batı ne kadar güvenilir ise Rusya'da o derece güvenilir" ifadelerini kullandı. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'la ilgili soruya cevap verdiği sırada PBS sunucusu Amna Nawaz'ın sözünü kesmesinin ardından Erdoğan, "Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın" dedi.
19.09.2023 Gündem
Bakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz
Bakan Fidan: Avrupa Birliği, Türkiye olmadan küresel bir güç olamaz Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bütün Balkan ülkelerinin, Moldova'nın ve hatta Ukrayna'nın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliklerinin konuşulduğu bir ortamda, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin akamete uğratılmış olması stratejik körlüktür. Yeni dönemde, Türkiye-AB ilişkilerine vizyoner bir bakışla yaklaşılması ve sürecin tam üyelik perspektifiyle canlandırılması önem arz etmektedir" dedi.
7.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ab Üyeliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ab üyeliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.