Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Ekonomi
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Yaşam
Paralar iade ediliyor!  2 bin 600 lira...
Paralar iade ediliyor! 2 bin 600 lira... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren para iadesi kararı! Aynı durumda pek çok kişi var. Yazılı olarak başvuru yapılması gerekiyor. Dilekçe ile başvuru yapanlar para iadesi alıyor. İzmir'de pandemide özel okullara kayıt sırasında servis, yemek ve kırtasiye ücreti ödeyen veliler, İzmir Tüketici Hakem Heyeti'nin hazırladığı bilirkişi raporuna göre yatırdıkları bedelin bir kısmını geri alabiliyor. Avukat Salih Emrah Ertan, salgın nedeniyle uzaktan eğitime başlayan özel okullarda, haklarını arayan çok sayıda veliye ücret iadesi yapıldığını açıkladı.
28.03.2021 Gündem
Özel okul ücretleri iade edilecek mi? Özel okul ücretleri iadesinde önemli bir karar!
Özel okul ücretleri iade edilecek mi? Özel okul ücretleri iadesinde önemli bir karar! Özel okul ücreti iade edilecek mi? İzmir Tüketici Hakem Heyeti, pandemi nedeniyle özel okul ücretinin veliye kısmen iadesine karar verdi. İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, bir velinin Kovid-19 salgını nedeniyle hizmetin sözleşmede belirtildiği şekilde verilemediği gerekçesiyle özel okul hakkında yaptığı başvuru üzerine, eğitim ücretinin kısmen iadesini kararlaştırdı.
16.02.2021 Gündem
'Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı'
'Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı' İzmir'deki Tüketici Hakem Heyeti Üyesi ve ara bulucu Salih Emrah Ertan, kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde yoğunluk oluştuğunu söyleyerek sulh hukuk mahkemelerinde açılan dava sayısının iki kattan fazla arttığını belirtti. Ertan, "Kira ihtilaflarına ara buluculuk zorunluluğu geldi. Yani bir kiracı ya da mal sahibi birbirlerine dava açmaları gerektiğinde önce ara bulucuya gitmek zorunda" dedi.
5.04.2023 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Süresi 15 gün, 548 TL...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Süresi 15 gün, 548 TL... Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 15 gün süresi var. Çoğu kişi aynı durumdan şikayetçi. 4 katı ceza geliyor. 137 lira yerine 548 lira ceza uygulandı. HGS geçiş ihlaline mahkemeden emsal bir karar geldi. Mahkeme 4 katı ceza kesilmesini yasaya aykırı buldu. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketicilere diyorum ki ihlalli geçiş bilgisi ulaşır ulaşmaz lütfen 15 günü geçirmeyin, ana miktarı ödeyin" dedi.
14.09.2021 Ekonomi
Ehliyeti olan herkesi kapsıyor! Flaş karar! 1300 lira...
Ehliyeti olan herkesi kapsıyor! Flaş karar! 1300 lira... Ehliyeti arabası olan milyonları kapsıyor. 1300 lira. Flaş karar. HGS cezası olanlar dikkat! Bakiyesi yetersiz olması nedeniyle otoyolu kullanan sürücüye 4 kat ceza geldi. Sürücü cezaya itiraz etti. Mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı.
10.09.2021 Gündem
Yüz binlerce öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Başvuran parasını alabilir
Yüz binlerce öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Başvuran parasını alabilir İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, bir velinin Kovid-19 salgını nedeniyle hizmetin sözleşmede belirtildiği şekilde verilemediği gerekçesiyle özel okul hakkında yaptığı başvuru üzerine, eğitim ücretinin kısmen iadesini kararlaştırdı.
16.02.2021 Eğitim
Tablet bekliyordu bantlanmış cam çıktı
Tablet bekliyordu bantlanmış cam çıktı İzmir'de internet üzerinden tablet alan adam, kargosu eline ulaştığında hayatının şokunu yaşadı. Kargo kutusunun içinden tablet yerine bantlanmış cam çıktı.
15.12.2019 Yaşam
Telefonuna indirirken parasından oldu! Sizin de başınıza gelebilir
Telefonuna indirirken parasından oldu! Sizin de başınıza gelebilir İzmir'de e-kitap okumak için bir internet sitesinden cep telefonuna dosya indirmek isteyen Özgür Gezer (24), cep telefonu üzerinden 4 bin 739 lira dolandırıldı. Casus yazılım nedeniyle telefonunu birkaç saat süreyle kullanamadığını ve o sırada kredi kartından para çekildiğini öne süren Gezer, dolandırıcıların kurbanı oldu.
17.10.2019 Gündem
'Hayali otel' satan dolandırıcılar iş başında!
'Hayali otel' satan dolandırıcılar iş başında! Tatile giderken önleminizi alın. İşte hem dolandırılmamak için hem de tuzağa düşmüşseniz de haklarınız hakkında bilmeniz gereken her şey...
2.07.2019 Ekonomi
İzmir'de güzellik merkezine, 'penisimi yaktın' davası
İzmir'de güzellik merkezine, 'penisimi yaktın' davası İZMİR'de, penis bölgesi ve göğsüne lazer epilasyon yaptıran M...
25.10.2016 Yaşam
Elektrik kayıp kaçak bedelleri geri ödeniyor
Elektrik kayıp kaçak bedelleri geri ödeniyor İZMİR’in Foça İlçesi’ndeki Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Foça Şubesi Başkanlığı yargı yolunun tüketici lehine sonuçlanmasının ardından elektrik kayıp kaçak bedellerinin iade edilmeye başlandığını duyurdu...
28.01.2016 Ekonomi
Kayıp-kaçak bedeli geri alınabilecek
Kayıp-kaçak bedeli geri alınabilecek İZMİR’İN Urla İlçesi’nde yaşayan 58 yaşındaki Nail Güçlü, 4 yıl önce elektrik faturasına yansıtılan kayıp kaçak bedelini geri almak için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.
25.12.2015 Yaşam
Mahkemeden, kredi kartı ile para çekenleri sevindiren haber
Mahkemeden, kredi kartı ile para çekenleri sevindiren haber TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu’na (TÜDEF) bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicilerin kredi kartlarıyla ATM’lerden çektikleri nakit veya taksitli kredilerden, ’Hızlı para hizmet bedeli’ altında kesilen parayı geri alabileceklerini söyledi...
12.12.2015 Ekonomi
Bankayı dize getirdi! O parayı aldı
Bankayı dize getirdi! O parayı aldı İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde yaşayan 29 yaşındaki Olgun Buharalıoğlu, kendisinden habersiz kesilen 50 liralık kredi kartı aidatı için başlattığı mücadeleyi kazanarak parayı geri aldı...
29.09.2021 Gündem
Duyan parasını almaya koşunca...
Duyan parasını almaya koşunca... Tüketici hakem heyetleri, aşırı yığılmalar sonucunda çalışamaz hale geldi...
2.12.2014 Ekonomi
Dikkat! Kişisel bilgilerinizi vermeyin
Dikkat! Kişisel bilgilerinizi vermeyin Bankaların kullandırdığı kredilerden "dosya masrafı", "komisyon" ve "istihbarat ücreti" adı altındaki kesintilerin "haksız bulunarak iadesinin yapılması" yönündeki Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Yargıtay kararları üzerine, vatandaşların ilgili birimlere "iade" talepleri hızla artıyor.
2.12.2014 Ekonomi
Bankalardan bu ücret alınabilecek!
29.09.2021 Gündem
Dosya masrafı zaferi!
Dosya masrafı zaferi! 5000 liralık kredi için 304 lira masraf alınmıştı
5.04.2013 Ekonomi
Tüketicinin 'tarife' zaferi
Tüketicinin 'tarife' zaferi Gökçeada'da yaptığı telefon görüşmesi yurtdışı tarife üzerinden ücretlendirilince...
28.03.2012 Ekonomi
Üyelik ücretini ödemeyenler dikkat!
Üyelik ücretini ödemeyenler dikkat! Kredi kartı üyelik ücretinin ödenmemesi halinde bankalar...
29.07.2011 Ekonomi
Avukatın sabit ödeme zaferi
Avukatın sabit ödeme zaferi İZMİR Barosu avukatlarından Eylem Salık, GSM operatörünün kendisine haber vermeden kullandığı cep telefonu hattının aylık sabit ödeme tutarını arttırması üzerine, bunun iptali için açtığı davayı kazandı...
29.09.2021 Gündem
Şok oldu
Şok oldu Sabit telefonunu kapattıran adam, 2 yıl sonra gelen fatura karşısında şaşırıp kaldı
12.05.2010 Yaşam
Sabit ücret 1.27 TL'ye indirildi
Sabit ücret 1.27 TL'ye indirildi Sabit ücret tartışmasında yeni gelişme...
17.03.2009 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri