Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı!
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı! Sektör temsilcileri Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın liderliğinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi. Sektörün içinde bulunduğu durum hazırlanan bir sunumla anlatıldı.
28.08.2023 Ekonomi
Altın sektöründe 'deprem' etkisi! 'Anlaşmalarımızın hepsi dondu'
Altın sektöründe 'deprem' etkisi! 'Anlaşmalarımızın hepsi dondu' Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından kuyumculuk sektöründe arz talep açığı ortaya çıktı.
21.03.2023 Ekonomi
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! 104 yıl sonra yeniden Reşat altın basılıyor
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! 104 yıl sonra yeniden Reşat altın basılıyor Reşat altınları 104 yıl sonra yeniden basılıyor. Cumhuriyet tarihinde hiç Reşat altını basılmamış son basım tarihi 1918. Peki yıllar sonra neden böyle bir adım atıldı. Darphane Genel Müdürü Ahmet Güven Pado merak edilen soruları tek tek yanıtladı. İşte detaylar...
9.07.2022 Ekonomi
Darphane'den flaş karar! Basıma başlıyor
Darphane'den flaş karar! Basıma başlıyor Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, vatandaşların yüksek ilgisi nedeniyle ve piyasadaki sahte basımların önüne geçebilmek amacıyla Reşat altın basımına yeniden başladı. Peki fiyatı ne olacak? İşte detaylar...
7.07.2022 Ekonomi
5 kilo altın kanalizasyona karıştı! Milyonlarca lira değerinde, harekete geçildi...
5 kilo altın kanalizasyona karıştı! Milyonlarca lira değerinde, harekete geçildi... Kilolarca altın toplanacak. Harekete geçildi. Kuyumcu atölyelerinde takı üretimi sırasında her yıl ortalama 5 kilo altın toz halinde kanalizasyona karıştı. Yerlere düşen altın tozlarının büyük bir kısmı çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra tekrar ekonomiye kazandırılırken, çalışanların ellerine ve elbiselerine yapışan altın tozları ise lavabodan akıp gidiyor. Sorunu ortadan kaldırmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle arıtma tesisi kuracaklarını belirten Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, bu sayede yılda 5 milyon lira değerindeki altını ekonomiye kazandıracaklarını ifade etti.
1.04.2022 Ekonomi
Kuyumcular Altınbank kuruyor!
Kuyumcular Altınbank kuruyor! İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, “40 bin kuyumcu işletmesinden oluşan Türkiye kuyumcu ailesi; artık kendi ihtisas bankasına kavuşuyor. Oda olarak kurulacak bu banka sayesinde, meslektaşlarımızın finansal sorunlarına çözüm getirecek tarihi bir hizmeti duyurmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.
21.03.2022 Ekonomi
Altınbank ne zaman açılacak? Altınbank nasıl çalışacak? Kuyumcu sektörü Altınbank kuruyor!
Altınbank ne zaman açılacak? Altınbank nasıl çalışacak? Kuyumcu sektörü Altınbank kuruyor! İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) duyurdu! Altınbank kuruluyor. 40 bin kuyumcu işletmesinden oluşan Türkiye kuyumcu sektörü, sektör mensuplarının kredi ve finansal sorunlarına kalıcı bir çözüm sunmak amacıyla Altınbank kuruluş çalışmalarına başladı. Altınbank ile yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Peki, Altınbank ne zaman açılacak? Altınbank nasıl çalışacak? Altınbank’ta altın yatırımı nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…
21.03.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, yumurta, et, süt, pirinç, çay, balık, tavuk! Hepsine indirim geldi...
Ayçiçek yağı, yumurta, et, süt, pirinç, çay, balık, tavuk! Hepsine indirim geldi... Gıda fiyatlarında KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine karar verildi, market fiyatlarındaki indirim oranı merak konusu oldu. Açıklamalar art arda geldi, vatandaş rahat bir nefes alacak. Ayçiçek yağı, yumurta, et, süt, pirinç, çay, balık ve tavuk, hepsinin fiyatları değişiyor. Yeni Ekonomi Paketi programına videokonferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla mücadele de alınan önlemleri sıraladı. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Sefer Şener, "Yüzde 7.5, 8’e yakın KDV indirimi olacak reel sektör de katılırsa bu yüzde 20’lik indirim demektir. Bu da ürünlere yansıması demektir" ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Cüneyt Dirican ise "Bu sene enflasyon yılı demiştik. Başlığı şu şekilde yenilememiz lazım enflasyonla mücadele tekrardan teyit edilmiş oldu" diye konuştu. İşte gıda fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...
12.02.2022 Ekonomi
Yastıkaltı altınlar için yeni formül! '280 milyar dolar altından bahsediyoruz'
Yastıkaltı altınlar için yeni formül! '280 milyar dolar altından bahsediyoruz' İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık yastıkaltı altınların ekonomiye kazandırılması için bakanlık ile görüştüklerini belirtti. Peki İstanbul Kuyumcular Odası hangi sistemi önerdi? Atayık bu sorunun cevabını canlı yayında açıkladı. İşte detaylar...
14.01.2022 Ekonomi
Kahramanmaraş'a 350 milyon liralık 'altın' yatırım
Kahramanmaraş'a 350 milyon liralık 'altın' yatırım Kuyumculuğun önemli merkezlerinden olan Kahramanmaraş'ta yaklaşık 350 milyon liralık yatırımla 'altın çağı'nı başlatacak bir hamle gerçekleştirildi.
11.09.2021 Ekonomi
Tam kapanmada kuyumcular açık mı? Yasaklarda kuyumcular çalışıyor mu? Bankalar altın bozar mı?  Altın nasıl alınır, nasıl satılır?
Tam kapanmada kuyumcular açık mı? Yasaklarda kuyumcular çalışıyor mu? Bankalar altın bozar mı? Altın nasıl alınır, nasıl satılır? Türkiye'de tam kapanmanın ilk haftası geride kalırken milyonlar tam kapanmada açık olan yerleri araştırıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Tam Kapanma Tedbirleri, Market Tedbirleri, Pazar Yerleri genelgelerini araştırıyor. Sokağa çıkma yasağından muaf olanlar ve açık olan yerlerin güncellenmesiyle birlikte pek çok kişi de kuyumcuların açık olup olmadığını araştırıyor. Peki, Tam kapanmada kuyumcular açık mı? Yasaklarda kuyumcular çalışıyor mu? Tam kapanmada altın nasıl alınır, nasıl satılır? Bankalar altın bozar mı? İşte kuyumcular ile ilgili detaylar...
5.05.2021 Ekonomi
Flaş altın kararı! Bakanlık duyurdu
Flaş altın kararı! Bakanlık duyurdu İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği'nde kuyumculardan talep edilen gündemdeki 500 gram altın teminatı şartının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın direktifiyle taslak metninden çıkarıldığını söyledi.
18.03.2021 Ekonomi
Ünlü mağazada dolandırıcılık şoku! Sahte çıktı
Ünlü mağazada dolandırıcılık şoku! Sahte çıktı Ünlü bir mağazadan yakut ve pırlantadan oluşan bir takı setini 9 bin liraya satın alan avukat Senay Önal hayatının şokunu yaşadı. Laboratuvarda incelemeye alınan setteki taşların yakut değil, 10-15 dolarlık sentetik taşlar olduğu ortaya çıktı. Değerli taş bilimciler, yapılan sahteciliğin çıplak gözle görülmesinin imkânsız olduğuna işaret etti.
21.01.2021 Yaşam
‘Bataklık’tan emsalsiz elmaslar çıktı
‘Bataklık’tan emsalsiz elmaslar çıktı ‘Bataklık’ adı verilen Türkiye’nin en büyük uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen elmas kolye, elmas bilezik, iki elmas beş taş yüzük, iki elmas tek taş yüzük, bir çift elmas küpe, iki elmas yüzük ve bir pırlanta tek taştan oluşan sete kuyumcular değer biçemedi. Uzmanlar devreye giriyor.
14.07.2020 Yaşam
Dünyanın en büyük takı üretim tesisi açılıyor
Dünyanın en büyük takı üretim tesisi açılıyor Takı üretiminde İstanbul'dan sonra ikinci sırada olan Kahramanmaraş'ta kuyumcu atölyelerinin bir araya geldiği 107 bin metrekarelik kapalı alana sahip Altınşehir yapıldı. Kahramanmaraş Altın, Gümüş ve Kıymetli Maden İmalatçıları İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hacı Mustafa Öz, 325 altın takı atölyesinin bulunduğu Altınşehir'in dünyada bir örneği olmadığını belirterek, "Altınşehir; kuyumcu imalathanelerinin bir arada olduğu, metraj olarak, kapasite olarak dünyanın en büyük altın üretim tesisi" dedi.
1.07.2020 Ekonomi
Sahte altın patlaması yaşanıyor! Altının sahtesi nasıl anlaşılır?
Sahte altın patlaması yaşanıyor! Altının sahtesi nasıl anlaşılır? Rekor üstüne rekor kıran, Türk halkının ve düğünlerin vazgeçilmezi altın dolandırıcıların da gözdesi. Hem kuyumcuların hem de altın alacakların başı sahte altınlarla dertte. Piyasalarda son günlerde adeta sahte altında patlama yaşanıyor. Peki altının sahtesi nasıl anlaşılır? Mağdur olmamak için ne yapmalı?
20.06.2020 Ekonomi
Düğünler iptal oldu, altın üretimi durdu! 'Sezon diye bir şey kalmadı'
Düğünler iptal oldu, altın üretimi durdu! 'Sezon diye bir şey kalmadı' Corona nedeniyle düğün ve nişanlar iptal olunca Kahramanmaraş'ta altın takı üretilen kuyumcu atölyelerinde üretim durdu. Geçen yıl 7 ton saf altının takıya dönüştürüldüğünü söyleyen Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, "Bu yıl maalesef bunları hayal bile edemiyoruz, görmemiz imkansız" dedi.
13.05.2020 Ekonomi
Kuyumcularda 8 taksit sevinci
Kuyumcularda 8 taksit sevinci Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresi 4 aydan 8 aya çıkarıldı.
26.10.2019 Ekonomi
BDDK'dan kredi kartı taksiti kararı!
BDDK'dan kredi kartı taksiti kararı! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarındaki taksitlendirme süreciyle ilgili yeni karar aldı. BDDK'dan yapılan açıklamada, "Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresi 4 aydan 8 aya çıkarıldı" denildi.
25.10.2019 Ekonomi
Kapalıçarşı'da 'altında ayar' oyunu! Öğrenmeden gelmeyin
Kapalıçarşı'da 'altında ayar' oyunu! Öğrenmeden gelmeyin Vatandaşların, “Bazı kuyumcular 22 ayar bilezikleri 24 ayar hesabıyla satarak haksız kazanç elde ediyor” şikayetlerin artması üzerine Kapalıçarşı’da ufak bir araştırma yapıldı. Alıcı olarak girilen bazı kuyumcularda 10 gramlık 22 ayar bir bilezik için 300-400 lira fazla para istedikleri görüldü. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık da, “Kendine esnaf diyen kimse bunu yapmaz” dedi.
26.07.2019 Gündem
Aman dikkat! Sahte altın almayın
Aman dikkat! Sahte altın almayın Düğün sezonu başladı. Altın satışları da hareketlendi. Ailelerin bir düğün için en az 20 bin liralık altın takı harcaması yapması gerekiyor. Bu potansiyel de piyasaya sahte altın sürenlerin iştahını kabartıyor. İşte gerçek ve sahte altını ayırt etmenin yolları...
29.04.2019 Ekonomi
Dikkat! Takı mağduru olmayın
Dikkat! Takı mağduru olmayın Düğün sezonuyla birlikte kuyumcular indirim vaadiyle vatandaşları kandırıyor. Sözde indirimlerle kalitesi düşük değerinin altında takıları alması için vatandaşı zorluyor.
17.04.2019 Ekonomi
'Altına yatırım yapmaya devam edin'
'Altına yatırım yapmaya devam edin' İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, "Yatırımcılara tavsiyem, bugüne kadar uzun vadede hep kazandıran ve yüzleri güldüren altına ve mücevhere yatırım yapmaya devam etsinler. Çünkü, satın alınan ve yatırım araçları arasında yıllar geçse de geri dönüşü mümkün olan, değer kaybetmeyen tek meta altındır." dedi.
27.03.2019 Ekonomi
Yastıkaltındaki altın büyük ölçüde eridi
Yastıkaltındaki altın büyük ölçüde eridi İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, "Spekülatif ataklarla afaki yükselen altın fiyatları yastıkaltındaki altını büyük ölçüde eritti. Şu anda bir durgunluk var. İnsanlar beklemede. Altının gramı 200 lira seviyelerinde kalırsa insanlarımız altına büyük bir talep gösterir. Fiyatların 200 liranın da altına gerilemesi halinde vatandaşın altın alımları patlar. İç piyasa da harekete geçecek." dedi.
10.11.2018 Ekonomi
Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'na destek
Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'na destek İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, "Dış kaynaklı saldırılarla köpürtülerek artan döviz fiyatlarıyla yeniden adeta hortlatılan enflasyon canavarıyla yapılacak mücadeleye işçilik maliyetlerimizde en az yüzde 10 indirim yaparak ülkemizde sayıları 40 bini bulan büyük kuyumcu ailesi olarak biz de destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.
24.10.2018 Ekonomi