İstanbul Finans Merkezi Kanunu Meclis'te kabul edildi
İstanbul Finans Merkezi Kanunu Meclis'te kabul edildi İstanbul Finans Merkezi Kanunu TBMM Genel Kurul’nda kabul edildi. Kabul edilen kanunla; Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal rekabet gücünü uluslararası alanda artırmayı hedefliyor. Finansal piyasalarla ürün ve hizmetlerin gelişmesine ve derinleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
22.06.2022 Ekonomi
TBMM'de yoğun gündem! Yargı, müsilaj, stokçuluk, finans...
TBMM'de yoğun gündem! Yargı, müsilaj, stokçuluk, finans... TBMM bu hafta yargı, müsilaj, stokçuluk ve finans konularında yasal düzenleme için çalışmalarda bulunacak.
5.06.2022 Gündem
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki 3 yılın ekonomi programını içeren Orta Vadeli Plan hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Büyüme ve ticaretten fiyat istikrarı ve finansal istikrara, beşeri sermayeden, yeşil ve dijital dönüşüme, afet yönetiminden kamu maliyesi ile iş ve yatırım ortamına yedi temel alanda öncelikli reform adımlarını belirledik. Program döneminde ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sıkı para politikasının da desteği ile enflasyonu yeniden tek haneye düşürecek cari işlemler dengesini iyileştireceğiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: 'Kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz'
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: 'Kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz' Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen “İstanbul Finans Merkezi Zirvesi" Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katılımı ile gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar vaadine tepki gösteren Bakan Nebati, “Şimdi 300 milyar dolar buldum dedi, bulacağıma dönüştü, sen 300 dolar bulamazsın bu gidişle. Günlük söylemlerinizle vatandaşımız size destek vermeyecek” dedi.
4.05.2023 Ekonomi
İstanbul’daki 'premium ofis' kiraları metrekare başına 55 doları buluyor
İstanbul’daki 'premium ofis' kiraları metrekare başına 55 doları buluyor Küresel enflasyon, ticari emlak sektörünü de etkiledi. Premium Ofis Kira Takibi 2022 Raporu'na göre birinci sınıf ofis kiralarının yıldan yıla yüzde 4,8 arttığını gösterirken, İstanbul'daki premium ofislerin metrekare kirası 55 doları buluyor.
8.03.2023 Gündem
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı
Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve yasalaştı Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması ile maden kazasında hayatını kaybeden işçi yakınlarına, ‘destek paketini’ de içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
16.11.2022 Gündem
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak! KPSS 75 puan alanlar başvurabilecek! İşte başvuru şartları!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak! KPSS 75 puan alanlar başvurabilecek! İşte başvuru şartları! Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, 40 uzman yardımcısı ve 10 bilişim uzman yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacak. Adayların KPSS’den en az 75 puan almış olmaları gerekiyor. Peki, SPK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Sermaye Piyasası Kurulu personel alımı şartları ve Kariyer kapısı başvuru ekranı!
9.11.2022 Personel Alımı
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak! Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) duyurdu! SPK, 50 personel alacak. İlana göre, Sermaye Piyasası Kurulu İstanbul Temsilciliğinde görevlendirilmek üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 30 adete kadar Uzman Yardımcısı, 10 adete kadar Bilişim Uzman Yardımcısı ve Avukatlık Hizmetleri sınıfında bulunan 8. Derece kadrolu 10 adete kadar Uzman Hukukçu Yardımcısı kadrolarına başarı durumları dikkate alınarak yeter sayıda aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacak. Peki, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) persone alımı başvurusu nasıl yapılır? SPK personel alımı başvuru şartları!
20.06.2022 Personel Alımı
AK Parti'li Turan: Seçime ilişkin sorun varmış gibi değerlendirme yapmak zarar verir
AK Parti'li Turan: Seçime ilişkin sorun varmış gibi değerlendirme yapmak zarar verir AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, muhalefetin seçim güvenliğine ilişkin açıklamaları ile ilgili, "Hiçbir mazerete gerek yok; oy namustur, seçim namustur, herkes sandığa sahip çıkmak durumundadır. Ancak buradan bir kötü polemik çıkarıp, Türkiye’de seçimlere ilişkin sorun varmış gibi değerlendirmenin herkese, ülkemize zarar vereceği kanaatindeyim" dedi.
6.06.2022 Siyaset
Ticaret Bakanlığı 750 muhafaza memuru alımı yapacak! Sözleşmeli gümrük muhafaza memuru alımı başvuruları ne zaman?
Ticaret Bakanlığı 750 muhafaza memuru alımı yapacak! Sözleşmeli gümrük muhafaza memuru alımı başvuruları ne zaman? Ticaret Bakanlığı, 25 ilde 750 sözleşmeli muhafaza memuru alımı yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre bakanlık personel alımını; Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere, açıktan atama suretiyle, uygulamalı (fiziki yeterlilik) ve sözlü sınavla gerçekleştirecek.
9.08.2021 Personel Alımı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) uzman personel alıyor! İşte SPK personel alımı başvuru şartları ve giriş sınavı detayları!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) uzman personel alıyor! İşte SPK personel alımı başvuru şartları ve giriş sınavı detayları! Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK), İstanbul Temsilciliğinde görevlendirilmek üzere 30 Uzman Yardımcısı ve 10 uzman hukukçu yardımcısı alınacak. Peki, SPK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? SPK personel alımı giriş sınavı nasıl olacak? İşte SPK personel alımı başvuru şartları...
28.04.2021 Personel Alımı
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz ve peşinatsız...
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz ve peşinatsız... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşlardan yoğun talep vardı. Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili harekete geçildi.'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin saadet zincirine dönmesini önlemek için resmen adım atıldı. Bu şirketler için sıkı kurallar artık yürürlükte. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik düzenlemede kapsamda genişledi. Yeni kanuna, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edildi.Ekonomi Reformları Eylem Planı'na ilişkin takvim kapsamında, faizsiz finans sistemini güçlendirecek reformlar yıl sonuna kadar hayata geçirilecek.
29.03.2021 Ekonomi
Vergi müjdesi! Muaf sayılacaklar! Ödeme yapılmayacak
Vergi müjdesi! Muaf sayılacaklar! Ödeme yapılmayacak Yüz binlerce vatandaşa güzel haber duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı. 850 bin esnaf gelir vergisinden muaf sayılacak. Bakan Elvan, "Biz reformlarla ilgili takvimimiz hazırladık. Bunu en geç önümüzdeki hafta Salı günü paylaşacağız. Sadece birkaç bakanlığın teyit etmesi gereken husus kaldı. Onun dışında takvimimiz hazır. Bütçe disiplini önemli ama burada esnafımızı yalnız bırakmayacağız. 850 bin esnafı kapsayan düzenlemeyle gelir vergisini kaldırıyoruz ve beyan yükümlülüğünü de kaldırıyoruz." dedi.
16.03.2021 Ekonomi
850 bin esnaftan gelir vergisi alınmayacak! İşte madde madde ekonomide reform paketi içeriği…
850 bin esnaftan gelir vergisi alınmayacak! İşte madde madde ekonomide reform paketi içeriği… Türkiye’nin merakla beklediği yeni ekonomi reform paketi açıklandı. Reform paketiyle enflasyonla mücadeleye devam edileceği belirtilirken cari açığı azaltıcı önlemleri devreye gireceği aktarıldı. Kamuda yeni tasarruf tedbirleri devreye alınacak. Esnaftan gelir vergisi alınmayacak. İşte tek tek ekonomide reform paketi maddeleri…
13.03.2021 Çalışma Hayatı
Emeklilik ve memurluk ile ilgili flaş karar! Artık değişti
Emeklilik ve memurluk ile ilgili flaş karar! Artık değişti Emeklilik, memurluk, iş dünyası ve birçok konuyu kapsayan Ekonomi Reformlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm Türkiye ile paylaştı. İş dünyası ise açıklanan reformlar hakkında olumlu düşüncelerini beyan etti. Ekonomideki yeni yol haritasına ilişkin adımları ‘ezber bozan kararlar’ olarak yorumlayan iş dünyası, yatırımcıların Türkiye’ye güveninin artacağını ve geçen yılın 3. çeyreğinde başlayan V tipi toparlanmanın hız kazanacağını dile getirdi.
13.03.2021 Ekonomi
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu...
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi reform paketini İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan, "Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor. Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, çay ocağı işletmecisi gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor ve beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi.
12.03.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı. Erdoğan, ''Bu sürecin sonunda 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı. 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır'' dediği belgenin ayrıntılarını tek tek anlattı. Erdoğan, "Adil kararın makul sürede verilmesini temin için yargıda hedef süre uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. Aynı uygulamayı istinaf ve adli tıp içinde getiriyoruz. Kararın 30 gün içinde yazılmasını zorunlu kılıyoruz. İdareye yapılan başvurularda idarenin cevap verme süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz. Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilecek şekilde gözden geçiriyoruz." dedi.
2.03.2021 Siyaset
AK Partili Mehmet Muş’tan sert tepki: Bize demokrasi dersi veremez!
AK Partili Mehmet Muş’tan sert tepki: Bize demokrasi dersi veremez! AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Kendisi gibi düşünmeyen sanatçılara hakaret eden, kendisine oy vermeyen öğretmenleri aşağılayan, iktidara gelirse bazı gazetelere el koyacağını söyleyen, AK Parti'ye oy vermenin 'haram' olduğunu iddia eden, Türk Ordusuna 'satılmış' diyen bir anlayış, bize demokrasi dersi veremez." diyerek, Kılıçdaroğlu'na sert bir dille tepki gösterdi.
7.12.2020 Siyaset
Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması
Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.
14.12.2019 Gündem
Türk Reasürans kuruldu
Türk Reasürans kuruldu Hazine ve Maliye Bakanlığınca reasürans kapasite ihtiyacının karşılanması için Türk Reasürans AŞ kuruldu. Şirketin Genel Müdürlüğüne Selva Eren atandı.
27.09.2019 Ekonomi
Merkez Bankası enflasyon tahminini aşağı çekti
Merkez Bankası enflasyon tahminini aşağı çekti TCMB Başkanı Uysal, "Enflasyonun 2019 sonunda yüzde 13,9 olacağını öngörüyoruz." dedi.
31.07.2019 Ekonomi
FETÖ'nün kritik isimlerine ceza yağdı
FETÖ'nün kritik isimlerine ceza yağdı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki ihanet girişiminin ardından Ankara merkezli yürütülen soruşturmalar sonucu çok sayıda dava açıldı.
12.07.2019 Gündem
Bakan Albayrak: Bu yıl içinde somut adım atacağız
Bakan Albayrak: Bu yıl içinde somut adım atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'deki yerli ve yabancı yatırım yapan tüm reel sektörün, küresel rekabet ikliminde çok daha avantajlı konuma geleceğinin altını çizerek, "Çok detaylı bir vergi reformu süreci başladı. Bu yıl içinde bununla ilgili çok somut adım atacağız" dedi.
8.03.2019 Gündem
Bakan Albayrak: Bu yıl içinde somut adım atacağız
Bakan Albayrak: Bu yıl içinde somut adım atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'deki yerli ve yabancı yatırım yapan tüm reel sektörün, küresel rekabet ikliminde çok daha avantajlı konuma geleceğinin altını çizerek, "Çok detaylı bir vergi reformu süreci başladı. Bu yıl içinde bununla ilgili çok somut adım atacağız" dedi.
7.03.2019 Ekonomi