İnsülin direncini yenebilmek mümkün mü?
İnsülin direncini yenebilmek mümkün mü? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sibel Ertek Yalçın, insülin direnci ve tedavisi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
27.06.2022 Sağlık
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları!
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları! Vücudun yeterince insülin üretmemesi ya da hücrelerin insülini düzgün kullanamaması durumu olan insülin direnci, toplumda birçok kişiyi etkiliyor. Kanser, obezite, tansiyon, diyabet, karaciğer yağlanması gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkaran insülin direnci, kişilerde kilo verememe durumunun arkasında yatan önemli bir sağlık sorunu olarak da yer alıyor. Bu kapsamda yaşam tarzında bazı değişiklikler yaparak insülin direncinin dengelenebileceğinin altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, “Obezite ve aşırı kilolu kişilerin büyük çoğunluğunda insülin direnci oluşuyor. Pankreas, zamanla insülin salgılama yeteneğini kaybettiğinde ise kişilerde Tip 2 diyabete davetiye çıkıyor. Bu durumun şeker hastalığına dönüşmemesi için kişinin ideal kiloya ulaşması gerekiyor. Bu yüzden insülin direnci olan hastalara su diyeti tedavisi ile insülin direncini kontrol altına alıyor ve hastanın ideal kiloya ulaşmasını sağlıyoruz’’ dedi.
15.03.2022 Sağlık
İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlem
İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlem İnsülin, birçok bedensel süreci kontrol eden önemli bir hormondur. İnsülin direnci tablosunda, vücutta fazlası depolanan ve kullanılamayan glukoz, kilo alımını ve iç organlardaki yağlanmayı hızlandırırken; bir yandan da yüksek düzeylerde salgılanarak pankreası yoruyor ve diyabet gelişimine zemin hazırlıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu , insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlattı.
11.07.2021 Sağlık
İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlem
İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlem İnsülin direnci, tüm dünya ve ülkemizde giderek artan obezitenin nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. İnsülin direnci tablosunda, vücutta fazlası depolanan ve kullanılamayan glukoz, kilo alımını ve iç organlardaki yağlanmayı hızlandırırken; bir yandan da yüksek düzeylerde salgılanarak pankreası yoruyor ve diyabet gelişimine zemin hazırlıyor. Günlük yaşamda kişinin yaşadığı belirtilere dikkat etmesi, insülin direncinin fark edilmesinde büyük önem taşıyor. İnsülin direnci tedavisinde ilk adım olarak, yaşam tarzında ve beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapılması gerekiyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, insülin direncinin belirtileri ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
8.07.2021 Sağlık
İnsülin direnci ‘hareketsiz yaşamı’ seviyor!
İnsülin direnci ‘hareketsiz yaşamı’ seviyor! İnsülin direncinin modern çağın hastalığı olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Safiye Arık, “Pandemiyle birlikte masa başı çalışma tarzı belirgin olarak arttı. Beslenme düzenindeki değişikliklerle beraber obezite ve bunun sonucu olarak insülin direnci giderek artmaktadır” dedi.
24.02.2021 Sağlık
İnsülin direncinin belirtilerine dikkat
İnsülin direncinin belirtilerine dikkat Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Özer, insülin direncindeki düşüşün diğer rahatsızların oluşmasında etkili olduğunu belirterek, “İnsülin direnci belirtilerini fark eder etmez mutlaka bir endokrinoloji hekimine başvurulması gerekmektedir” dedi.
20.06.2019 Sağlık
Metabolizmayı hızlandırmak mümkün
Metabolizmayı hızlandırmak mümkün Hızlı kilo alıyorsanız ve kolay veremiyorsanız, çok sık acıkıyorsanız sizde de insülin direnci olabilir...
29.06.2013 Arşiv
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir!
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir! Sağlıklı insanda her gıda alımı sonrası, pankreas alınan besinleri enerjiye dönüştürmek için insülin üretiliyor. Egzersizden uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı ve fazla kalori içeren diyetle beslenme gibi çevresel faktörler, insülinin vücut tarafından kullanılmasına engel oluyor ve vücut insülini verimli kullanamıyor. Peki insülün direncini kırmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
5.09.2021 Sağlık
İnsülin direncinin yüksekliği yeni hastalıkları tetikleyebilir
İnsülin direncinin yüksekliği yeni hastalıkları tetikleyebilir İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Kazak, İnsülin direncinin sinsi bir hastalık olduğunu söyledi.
2.11.2020 Sağlık
Gebe kalmayı engelliyor!
Gebe kalmayı engelliyor! Fazla kilolara ve beslenme düzensizliğine bağlı olarak gelişen 'Polikistik Over' hastalığının tüylenme ve sivilcelenme belirtisi ile ortaya çıkabileceğini söyleyen Diyetisyen Fatma Uçan, “Polikistik Over aslında tam olarak neyden kaynaklandığı belli olmayan menstrual döngü ile kendini gösteren bir çeşit kadınsal hastalık. Hormonal bozuklukların sebep olduğu bu hastalık, kadınlarda kısırlık, tüylenme ve sivilcelenmeye sebebiyet verebilir." dedi.
23.11.2019 Sağlık
Hareketsiz yaşamla gelen tehlike
Hareketsiz yaşamla gelen tehlike Hareketsiz yaşam, düzensiz beslenme ve özellikle fast food tarzı beslenmenin metabolik sendroma yol açtığını belirten uzmanlar, Diabet, İnsülin direnci, Hipertansiyon, Kolesterol yüksekliği ve obezite olan kişilerin bu sendromu taşıyabileceğini belirterek bir takım uyarılarda bulundu.
31.07.2019 Sağlık
Uykusuzluğunuz geçmiyorsa dikkat
Uykusuzluğunuz geçmiyorsa dikkat Uzmanlar, halsizlik, uykuya meyilli olma, evden çıkmak istememe gibi semptomlarla kendini gösteren kronik yorgunluk sendromuna karşı uyarıda bulundu...
26.08.2016 Sağlık
Gizli şekerin önlemi alınmazsa diyabete sürüklüyor
Gizli şekerin önlemi alınmazsa diyabete sürüklüyor Halk arasında ‘Gizli şeker’ olarak anılan yükselmiş kan şekeri, pek çok kişide kolaylıkla fark edilemeyen belirtiler gösteriyor...
8.04.2016 Sağlık
Çağın vebası!
Çağın vebası! Göbek bölgesinde yağlanma yapıyor, yoruyor, şişmanlatıyor, acıktırıyor...
20.10.2011 Sağlık
Gizli şeker ne anlama geliyor
Gizli şeker ne anlama geliyor Bu sinsi hastalık kimlerde görülür, belirtileri nelerdir, nasıl başedilir?Merak ettiğiniz her sorunun cevabı
15.02.2010 Sağlık