Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
İngiltere’de yeni kabine belli oldu
İngiltere’de yeni kabine belli oldu İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak, hükümetin yeni kabinesini belirledi.
25.10.2022 Dünya
İngiltere Başbakanı Sunak’tan ilk açıklama: Derin bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğumuza şüphe yok
İngiltere Başbakanı Sunak’tan ilk açıklama: Derin bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğumuza şüphe yok İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak yaptığı ilk açıklamada, "Derin bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğumuza şüphe yok” ifadelerini kullanarak, “Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmeyi en büyük önceliğim yapacağım” dedi.
24.10.2022 Dünya
İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu! Tarihe geçti, işte hayatı ve detaylar
İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu! Tarihe geçti, işte hayatı ve detaylar İngiltere'de Liz Truss'ın istifasının ardından tüm dünyanın merakla beklediği yeni başbakan belli oldu. Böylece ülkede Muhafazakar Parti liderlik yarışının düğümü de çözüldü. Buna göre İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak oldu. Hint asıllı olmasıyla ülke tarihine geçen Sunak'ın serveti de dudak uçuklattı. Peki, İngiltere'de başbakanlık koltuğuna oturan Rishi Sunak kimdir? İşte eski Başbakan Boris Johnson'ın da adının geçtiği liderlik yarışına ilişkin tüm detaylar...
24.10.2022 Dünya
İngiltere Başbakanı nasıl seçilecek? 10 Numara'da kim oturacak? İngiltere Başbakanlık oylaması ne zaman, saat kaçta?
İngiltere Başbakanı nasıl seçilecek? 10 Numara'da kim oturacak? İngiltere Başbakanlık oylaması ne zaman, saat kaçta? İngiltere'de 20 Ekim'de istifa eden Başbakan Liz Truss'ın yerini alacak başbakan için liderlik yarışı başlıyor. İngiltere’de Muhafazakar Parti içerisinde yapılacak oylama ile Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da kimin oturacağı merak konusu oldu. Adaylar milletvekillerinin desteğini almak için çalışmalara başlarken sürecin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu. Peki, İngiltere Başbakanı nasıl seçilecek? İngiltere’nin yeni başbakanı ne zaman belli olacak? İngiltere Başbakanlık oylaması ne zaman, saat kaçta? İşte detaylar…
23.10.2022 Dünya
İngiltere’de başbakanın 28 Ekim’e kadar seçilmesi planlanıyor
İngiltere’de başbakanın 28 Ekim’e kadar seçilmesi planlanıyor Muhafazakar Parti'nin 1922 Komitesi Başkanı Graham Brady yaptığı açıklamada, Muhafazakar Parti’nin yeni lideri ve ülkenin yeni başbakanın 28 Ekim’e kadar seçilmesi gerektiğini ifade etti.
20.10.2022 Dünya
Boris Johnson neden istifa etti, yeni İngiltere başbakanı kim olacak? Boris Johnson yerine kim gelecek?
Boris Johnson neden istifa etti, yeni İngiltere başbakanı kim olacak? Boris Johnson yerine kim gelecek? Boris Johnson yerine kim gelecek, İngiltere başbakanı neden istifa etti? Başbakan Johnson'a, kabinesindeki 5 bakan ve 50'nin üzerindeki bakan yardımcısı ve hükümet görevlisinin istifası sonrası "parti kontrolünü kaybettiği" için görevi bırakma çağrısı yapılıyordu.  İngiltere Başbakanı olan Boris Johnson peş peşe gelen bakan istifalarının ardından istifa ettiğini duyurdu. Peki, Boris Johnson neden istifa etti, yeni İngiltere başbakanı kim olacak?
12.07.2022 Dünya
İngiltere'de kritik tarih: 5 Eylül! Boris Johnson'ın yerine geçecek isimler açıklanıyor
İngiltere'de kritik tarih: 5 Eylül! Boris Johnson'ın yerine geçecek isimler açıklanıyor Muhafazakar Parti tarafından yapılan açıklamada, parti yetkilileri tarafından kabul edilen kurallar çerçevesinde parti üyeleri arasında yapılacak oylamanın ardından görevinden istifa eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yerine geçecek kişinin 5 Eylül'de açıklanacağı bildirildi.
11.07.2022 Dünya
AB liderleri yeni Brexit anlaşmasına onay verdi
AB liderleri yeni Brexit anlaşmasına onay verdi Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin lideri, İngiltere ile AB arasında varılan yeni anlaşmayı onayladı.
17.10.2019 Dünya
Çoğunluğu kaybetti... Adım adım kriz
Çoğunluğu kaybetti... Adım adım kriz İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekili Philip Lee'nin partisinden istifa ederek Liberal Demokrat Partiye geçmesiyle Boris Johnson başbakanlığındaki hükümet, parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti. Muhalefet de İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılmasını engellemeye yönelik kritik bir oylamayı kazandı. Boris Johnson ise erken seçimi gündeme getirdi. Öte yandan İngiliz sterlini AB referandumunun yapıldığı 2016'nın haziran ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti.
4.09.2019 Dünya
İngiltere'de bilişim sektöründe açık artabilir
İngiltere'de bilişim sektöründe açık artabilir May’in istifası sonrası Türk bilişimcilerinin ilgi gösterdiği Ankara Anlaşması'nın akıbeti ne olacak?
29.05.2019 Dünya
Avrupa'yı sarsan karar! Üçüncü kez reddedildi!
Avrupa'yı sarsan karar! Üçüncü kez reddedildi! İngiltere Parlamentosu Brexit anlaşmasını üçüncü kez reddetti.
29.03.2019 Dünya
Dünya bu haberi bekliyordu! Reddedildi
Dünya bu haberi bekliyordu! Reddedildi İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşması İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada reddedildi. İngiltere Avam Kamarası anlaşmayı 202'ye karşı 432 oyla reddetti. Brexit kararı sonrası AB Komisyonu Başkanı Juncker yaptığı açıklamada, "İngiltere'nin en kısa zamanda niyetine açıklık getirmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı. İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin Lideri Jeremy Corbyn, Başbakan Theresa May hükümetine karşı güvensizlik oylaması talep ettiğini açıkladı.
16.01.2019 Dünya
'Brexit için AB liderleri Başbakan May'e kulaklarını tıkadı'
'Brexit için AB liderleri Başbakan May'e kulaklarını tıkadı' Londra'da fırtına koparan tarihi boşanma davasını mercek altına alan İngiliz medyası, Başbakan May'in AB liderlerinden yeni tavizler istediğini yazdı. 12 aylık sınır talebini Almanya ve Avusturya kabul etse de henüz diğer ülkeler onay vermiş değil.
14.12.2018 Dünya
Theresa May'den 'anlaşmasız Brexit' açıklaması
Theresa May'den 'anlaşmasız Brexit' açıklaması İngiltere Başbakanı May, ülkesinin AB'den herhangi bir anlaşmaya varılmaksızın ayrılmaktan (Brexit) korkmadığını kaydetti.
3.10.2018 Dünya
'Kürtaj referandumunu kaybettik'
'Kürtaj referandumunu kaybettik' İrlanda'daki kürtaj referandumunun sonuçları belli olmaya başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre çoğunluk sert kurallara bağlı kürtaj düzenlemesinin gevşetilmesinden yana.
26.05.2018 Dünya
İngiltere'de Trump protestosu!
İngiltere'de Trump protestosu! İngiliz hükümetinin ABD Başkanı Trump'ı ülkeye daveti, protesto edildi. Ziyaretin iptal edilmesi için 1 milyon 900 bin kişi imza verdi
17.06.2021 Dünya
İşte İsrail'in yeni planı
İşte İsrail'in yeni planı İsrail yönetimi Gazze’yi bombalarken Batı Şeria’da da 4 bin konutluk yerleşim birimini meşrulaştıracak yasa tasarısını onayladı. İki devletli çözümü baltalayan yasayla Batı Şeria’nın yüzde 62’si işgal ediliyor.
17.06.2021 Dünya
Fransa'da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı Fillon oldu
Fransa'da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı Fillon oldu Gelecek yıl Nisan ayında yapılacak seçimlerin favorisi olarak gösterilen eski başbakan, İngiltere'nin 'Demir Lady'si Thatcher'ı örnek alıyor.
17.06.2021 Dünya
Sarkozy: Seçilirsem Türkiye ile müzakereler kesilecek
Sarkozy: Seçilirsem Türkiye ile müzakereler kesilecek Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağın aday adayı Sarkozy, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye ile sürdürülen müzakerelerin kesileceğini iddia etti
17.06.2021 Dünya
İngiltere'de Başbakanlık yarışı
İngiltere'de Başbakanlık yarışı İngiltere'de David Cameron'dan boşalacak Başbakanlık koltuğu için aday olan eski Savunma Bakanı Liam Fox, yapılan oylamada en az desteği alarak, yarış dışı kaldı
5.07.2016 Dünya
İngiliz basını: Deprem, dağılıyoruz!
İngiliz basını: Deprem, dağılıyoruz! İngiltere'de yapılan referandumda seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar vermesi ülke basınında geniş yankı uyandırdı...
17.06.2021 Dünya
Sevinç ve hüzün!
Sevinç ve hüzün! İskoçya’da düzenlenen bağımsızlık referandumunda halkın yarısından fazlası, ülkelerinin 307 yıldır olduğu gibi Birleşik Krallık’ın parçası olarak kalmasından yana oy kullandı
19.09.2014 Dünya
Ve AB Türkiye‘ye kapıları kapattı
Ve AB Türkiye‘ye kapıları kapattı Lüksemburg eski Başbakanı Jean-Claude Juncker Avrupa Komisyonu başkanı seçildi...
15.07.2014 Dünya
AB'den yeni çıkış: Önümüzdeki 5 yılda...
AB'den yeni çıkış: Önümüzdeki 5 yılda... Lüksemburg eski Başbakanı Jean-Claude Juncker Avrupa Komisyonu başkanı seçildi. Juncker, "Önümüzdeki 5 yılda yeni Avrupa Birliği üyesi olmayacak" dedi.
15.07.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri