6306 Sayılı Kanun

6306 Sayılı Kanun

Son dakika 6306 sayılı Kanun haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 6306 sayılı Kanun ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 6306 sayılı Kanun haber sayfamızda bulabilirsiniz.

6306 Sayılı Kanun

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 6306 sayılı kanun gelişmeleri de dahil olmak üzere 121 6306 sayılı kanun haberi bulunmuştur. Tüm 6306 sayılı kanun haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kurum: 2.5 milyon insanımız ciddi risk altında yaşıyor
Bakan Kurum: 2.5 milyon insanımız ciddi risk altında yaşıyorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "İstanbul'un 39 ilçesinde risk analizlerimizi tamamladık ve gördük ki bu şehirdeki toplam ev sayısının beşte biri, yani yaklaşık 1,5 milyon ev sağlıksız durumda. Olası bir depremde 600 bin konutun ilk dakikalar itibarıyla yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gördük. Yani yaklaşık 2,5 milyon insanımız çok ciddi risk altında yaşıyor" dedi.
16.08.2024Gündem
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyorNobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı kapsamında yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti keşif yaptı. Yurt dışında olan Orhan Pamuk, gelmezken tarafların avukatları ve bina sakinleri keşifte hazır bulundu. Pamuk'un avukatı Hikmet Güngör, "Bu yıkımın halen olmasındaki tek sebebi maalesef karşı tarafta Orhan Pamuk'un olması, Orhan Pamuk faktörü" dedi. Taray apartmanı babası tarafından yaptırılan Emrullah Çetin Taray ise "Binanın sağlamlığı yönünden söylenecek çok bir şey yok. Bugün de bilirkişi heyeti geldi ve binada herhangi bir çatlak vesaire hiçbir şey göremedi. 12 malikten 11'i olarak biz bu konuda tarafız. Orhan Pamuk'un 6 dairesi var ama bir malik olarak gözüküyor" diye konuştu.
18.11.2023Gündem
Bakan Özhaseki: 81 şehre kentsel dönüşüm neşteri vuruluyor
Bakan Özhaseki: 81 şehre kentsel dönüşüm neşteri vuruluyorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’yi afetlere hazırlama ve şehirlerin sağlamlığını artırma hedefleri doğrultusunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye’deki dönüşümü eksiksiz gerçekleştirmek, yapı stokunu yenilemek ve dönüştürülmeyen bina bırakmamak için çalışıldığını belirten Bakan Mehmet Özhaseki, “Ülkemizin deprem gerçeğini biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla 81 ilimizde sağlıksız yapı stokunu yeniliyoruz. Bugüne kadar kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2 milyon 44 bin 964 bağımsız birimin yapımını tamamladık. Şehirlerimizin tamamını deprem başta olmak üzere afetlere karşı hazırlayana kadar kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi. 
25.06.2023Gündem
Kredi kullanacaklar dikkat! Resmen değişti
Kredi kullanacaklar dikkat! Resmen değiştiKredi çekecek milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kentsel dönüşüm için hak sahipliği bazında destek sağlanacak kredi anapara tutarı için üst limitler yükseltildi.
13.04.2023Ekonomi
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir'
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir'Uzmanlar, kentsel dönüşümlerde yıkılan bina ile bu çerçevede yapılacak yeni yapı açısından farklı hukuki durumların ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Yapıların hukuki statüsü hakkında bilgi veren Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Onur Kaplan, “Yıkılan veya riskli yapı olduğu tespit edilen binanın zemini incelenir. Yapılan inceleme çerçevesinde riskli yapının bulunduğu alan özelliklerine veya imar planında yapılan değişikliklere bağlı olarak o yerde aynen yapılaşma imkanı olmayabilir" dedi.
15.03.2023Gündem
Bina depreme dayanıklı değilse tazminat davası açılabilir! Çoğunluğa gerek yok, tek kişi yetiyor
Bina depreme dayanıklı değilse tazminat davası açılabilir! Çoğunluğa gerek yok, tek kişi yetiyorAntalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, depreme dayanıklılık testinde yapının riskli çıkması halinde kat maliklerinden herhangi birinin, diğerlerinin onayını almadan hukuki süreci başlatabileceğini söyledi. Geçilmez "Eğer projeye veya standarda aykırı bir yapılaşma varsa; o yapının sahipleri, firmalara tazminat davası açabilir ya da tüketici mahkemelerinde dava açıp, zararlarını tazmin edebilir" dedi.
19.02.2023Gündem
Kira ve kredi desteği! Hesaplara yatacak! Aylık 1.150 lira
Kira ve kredi desteği! Hesaplara yatacak! Aylık 1.150 liraKira yardımı ile ilgili flaş detaylar ortaya çıktı. Dönüşüm destekleri kapsamında; riskli yapıda 18 ay, riskli alanda 48 ay kira desteği; riskli yapılar yenilenirken tapu harçlarından, noter harçlarından muafiyet sağlanması ve damga vergisi istisnası; kullanılan kredilerde bakanlığın yıllık 400 baz puana kadar desteği; evini kendi dönüştürene yüzde 1 KDV imkanı; ayrıca 400 bin lira dönüşüm kredisi ile 160 bin lira güçlendirme kredisi sağlanıyor. Kira yardımı illere göre 715 ile 1.150 lira arasında değişiyor. İşte yüz binlerce vatandaşın merak ettiği detaylar.
4.06.2022Ekonomi
Faiz desteği ve kira yardımı kararı! Resmen başladı, detaylar belli oldu
Faiz desteği ve kira yardımı kararı! Resmen başladı, detaylar belli olduKira yardımı yapılacak. Bankalardan kullanılan kredilerde ise faiz avantajı sağlanacak. Pek çok kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüeğe girdi. Uygulanmaya başlayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerekli durumlarda uygulanacak. Afet riski altındaki yapılardan anlaşmayla tahliye edilen hak sahipleri ile gecekondu sahiplerine kira yardımı yapılacak. Ayrıca vatandaların bankalardan kullanacağı kredilere faiz desteği sağlanacak. İşte konun detayları...
3.06.2022Ekonomi
Kredi kararı! Limitler iki katına çıkarıldı, faiz oranları düşürüldü, yüzde 0.88...
Kredi kararı! Limitler iki katına çıkarıldı, faiz oranları düşürüldü, yüzde 0.88...Kredi kararı! Yüz binerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Limitler iki katına çıkarıldı. Faiz desteği sağlanıyor. Kredi faiz oranları yüzde 0.88 ile 0.96 arasında değişiyor. 400 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanıyor. Artan inşaat maliyetleri nedeniyle vatandaştan gelen talepleri değerlendiren kamu, riskli olduğu belirlenen konut ve işyerinin dönüşümü için verilen ‘faiz destekli kredilerde’ limiti yükseltti. 200 bin liralık dönüşüm kredisi 400 bin liraya çıkarken, 80 bin lira olan güçlendirme kredisi ise 160 bin lira oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştüren vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı arttı.
3.05.2022Ekonomi
Tapu masrafı ile ilgili açıklama! Paralar iade ediliyor, eğer ödeme yaptıysanız...
Tapu masrafı ile ilgili açıklama! Paralar iade ediliyor, eğer ödeme yaptıysanız...Tapu masrafları ile ilgili açıklama geldi. Paralar iade ediliyor. Eğer ödeme yaptıysanız paranızı geri alabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen binalar vergi ve harçlardan muaf tutuldu. Bu muafiyet 4 yıldır yürürlükte olmasına rağmen mağduriyet yaşanabiliyor. Bazı tapu müdürlüklerinde, belediyelerde ve noterlerde işlemlerden harç ve vergi talep edilebiliyor. Böyle bir durum yaşadıysanız ve ödeme yaptıysanız geriye dönük iade alabilirsiniz. İade için vergi dairesine başvurulması gerekiyor. Genellikle ödenen harçlar iade ediliyor ancak edilmediği takdirde vergi mahkemelerinde dava açılması gerekiyor. Bu davanın da 5 yıl içinde açılması gerekli. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...
12.04.2022Ekonomi
İndirimler bugün başladı! 81 ilde uygulanıyor, etiketlere yansıyacak, fiyatlar düşecek
İndirimler bugün başladı! 81 ilde uygulanıyor, etiketlere yansıyacak, fiyatlar düşecekFiyatlar düşüyor. Marketlerde etiketler değiştiriliyor. 81 ilin tamamında geçerli. Deterjandan tuvalet kağıdına, bebek bezinden hijyen malzemelerine kadar çok sayıda üründe uygulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel ihtiyaç malzemelerinde KDV oranının yüzde 8'e indirileceğini duyurmuştu. Yeni KDV düzenlemesi bugünden itibaren başlıyor. KDV indirimleri etiket fiyatlarının da düşmesini sağlayacak. Öte yandan temel gıda maddeleri dışında konut sektörü için de yeni KDV düzenlemesi uygulanmaya başlıyor. Konutların net alanının 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı yüzde 8, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda, bu sınırı aşan kısım için yüzde 18 olarak belirlendi. Sertifikalı tohum ve fidanların tamamında da yüzde 1 KDV oranı uygulanacak.
1.04.2022Ekonomi
Kredi ile ilgili son dakika gelişmesi! Hükümetten büyük destek! Aylık 1500 lira...
Kredi ile ilgili son dakika gelişmesi! Hükümetten büyük destek! Aylık 1500 lira...Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Hükümetten vatandaşa yönelik büyük kredi desteği sağlanıyor. Vakıfbank'ın kentsel dönüşüm kredisi oranı 120 ay vadede yüzde 1.29. Hükümetin faiz desteği ile oran enerji verimli konutta yüzde 0.88'e, standart konutta yüzde 0.96'ya geriliyor. Yani 400 bin liralık kredi çeken vatandaş yüzde 1.29'dan kredi kullandığında aylık 6 bin 571 lira ödeyecek. Bakanlığın desteğiyle faiz yüzde 0.88'e inince vatandaşın taksidi de 5 bin 410 lira oluyor. Böylece 139 bin 276 lira vatandaşın cebine kalıyor. Ayrıca riskli yapıda maliklere aylık, kiracılara defaten kira yardımı yapılıyor. Tutar illere göre değişirken İstanbul'da 1.500 liraya kadar çıkıyor. Yardım riskli yapıda 18 ay, riskli alanda 48 aya kadar sürüyor. Vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürürse yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödüyor. Tapu, noter, damga vergisi gibi harçlardan muafiyet sağlanıyor. Bakanlık kullanılan kredilere yıllık 400 baz puana kadar destek veriyor. Kira ve faiz desteği birlikte kullanılamıyor. Kira yardımından faydalananlar faiz desteğinden, faiz desteğinden faydalananlar da kira yardımından faydalanamıyor.
3.02.2022Ekonomi
Faiz destekli krediler ile ilgili flaş karar! Limitler değişti, kentsel dönüşüm kredisi...
Faiz destekli krediler ile ilgili flaş karar! Limitler değişti, kentsel dönüşüm kredisi...Faiz desteği ile ilgili son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Limitlerde değişikliğe gidildi. Riskli yapı olarak tespit edilen gerçek ve tüzel kişilere ait konut ya da iş yerlerine verilecek olan faiz destekli kredilerde, kredi tutarı yükseltildi. Faiz desteği sağlanacak kredi anapara tutarı limitleri, güçlendirme kredisi için 80 bin TL'den 160 bin TL'ye, konut yapım ve işyeri yapım kredileri için 200 bin TL'den 400 bin TL'ye yükseltildi. Ayrıca faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı.
2.02.2022Ekonomi
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Apartman aidatlarıyla ilgili flaş açıklama!
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Apartman aidatlarıyla ilgili flaş açıklama!Ev sahibi ya da kiracı fark etmiyor! Hemen her gün apartman sakinleriyle yöneticilerin karşı karşıya geldiği yeni bir sorun ortaya çıkıyor. Bunların başında da elbette aidatlar geliyor. Zaman zaman can yakan bu aidatlar nasıl belirleniyor, ödememek mümkün mü, üst sınır ne kadar? Avukat Cihat Demirbağ ve Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren önemli uyarılarda bulundu.
11.11.2021Ekonomi
Kredi müjdesi! Ve resmen değişti, düşük faiz...
Kredi müjdesi! Ve resmen değişti, düşük faiz...Milyonlar bekliyordu resmen değişti. Düşük faizli kredi müjdesi geldi. Bakan sosyal medya hesabından duyurdu. Üst limit, 50 bin liradan 80 bin liraya yükseltildi. çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Binasını dönüştürecek hak sahibi vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin TL'den 200 bin TL'ye, beyaz koyu onay işareti toplam kredi tutarını 625 bin TL'den 1 milyon TL'ye yükselttik. Beyaz koyu onay işareti Bina güçlendirme kredisini de 50 bin TL'den 80 bin TL'ye çıkardık" dedi.
13.02.2021Ekonomi
Kredi limitleri yüzde 60 yükseltildi! Büyük kolaylık
Kredi limitleri yüzde 60 yükseltildi! Büyük kolaylıkKonutunu kentsel dönüşüme sokmak isteyenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kolaylık sağlayan faiz desteğine ilişkin yeni kararı imzaladı. Buna göre konutlarda kentsel dönüşüm faiz destekli kredi 125 bin liradan 200 bin liraya çıkarıldı.
13.02.2021Ekonomi
KDV indirimi! Yüzde 1'e düşürüldü, böylece...
KDV indirimi! Yüzde 1'e düşürüldü, böylece...Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir adım atıldı. KDV oranı yüzde 1'e indirildi. Kentsel dönüşüm ile ilgili sağlanan bu destek ile vatandaş önemli bir kazanç sağlayacak. Deprem açısından risk oluşturan eski konutların dönüşüm süreci hızlanacak. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ile vatandaşların önündeki en büyük engellerden birinin ortadan kalktığını belirterek, bu hamlenin kentsel dönüşümü hızlandıracağı görüşünü taşıyor.
31.01.2021Ekonomi
Resmen değişti, KDV yüzde 1'e düşürüldü
Resmen değişti, KDV yüzde 1'e düşürüldüEvi olan herkesi çok yakından ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. KDV yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü. Kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV yüzde 1'e düşürüldü. Alınan kararla, başta deprem olmak üzere afet risklerine karşı yenilenmesi gerekli görülen konutlarla ilgili kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapamayan riskli yapı malikleri için de vergi indirimi imkanı sağlandı.
30.01.2021Ekonomi
Tozkoparan için flaş karar! Durduruldu
Tozkoparan için flaş karar! DurdurulduBinden fazla hanenin yıkım kararı alınan evlerini boşaltmaları için cuma gününe kadar verilen süre dolmadan mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.
20.01.2021Yaşam
Kredi ve faiz desteği! 200 bin liraya kadar...
Kredi ve faiz desteği! 200 bin liraya kadar...Kredi ve faiz desteği ile ilgili çok önemli adım atıldı. Depreme karşı bir an önce evini ve işyerini kendisi dönüştürmek isteyenler için kullanılacak kredilere, faiz desteği veriliyor. Verilecek olan kredide üst limit 200 bin liraya yükseldi. Bu kapsamda kişilere, kendi evini dönüştürmesi halinde kira yardımı, faiz desteği, vergi, harç ve ücret muafiyeti sağlanacak. Üst limiti 200 bin liraya çıkarılacak krediden kimler yararlanabilir? Hangi bankalar veriyor? Ödemeler nasıl? İşte tüm detaylar...
4.01.2021Ekonomi
Yıkılan iki bina için de 'çürük' raporu verilmiş!
Yıkılan iki bina için de 'çürük' raporu verilmiş!Bayraklı’da yerle bir olan Doğanlar ile Rızabey apartmanlarına ilçe belediyesinin 2012 ve 2018’de ‘çürük’ raporu verdiği ortaya çıktı. Verilen raporlarda her iki binanın da riskli ve tehlikeli olduğu belirtilerek ev sahipleri uyarıldı. Ancak binalar tahliye edilmeyince felaket yaşandı.
1.11.2020Gündem
Binanız riskli mi, nasıl öğrenebilirsiniz? Deprem sigortanız var mı?
Binanız riskli mi, nasıl öğrenebilirsiniz? Deprem sigortanız var mı?İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından milyonlarca ev sahibi "Acaba binam riskli mi?" sorusunu sormaya başladı. Peki,binanızın riskli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Deprem sigortanızı yaptırdınız mı? DASK nasıl yapılır, kaç lira ödemeniz gerekiyor?
27.09.2019Gündem
Herkesi ilgilendiriyor... Vatandaşlara "riskli yapı tespiti" imkanı
Herkesi ilgilendiriyor... Vatandaşlara "riskli yapı tespiti" imkanıYapılarının deprem, sel gibi muhtemel bir afette riskli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılmış kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespiti yaptırabiliyor.
26.09.2019Gündem
'Kentsel dönüşüm eylem planı eylülde açıklanacak'
'Kentsel dönüşüm eylem planı eylülde açıklanacak'Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Marmara Depremi sonrası 730 bin bina denetlendi.Kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalarımızı daha planlı bir şekilde yürütmek, 2023'ün güçlü şehirlerini hep birlikte inşa etmek için 'Kentsel Dönüşüm Eylem Planı' hazırladık. Eylülün ilk haftası İstanbul'da düzenleyeceğimiz toplantıyla eylem planını kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
16.08.2019Siyaset
Kentsel dönüşümle ilgili yönetmelik  Resmi Gazete'de yayımlandı!
Kentsel dönüşümle ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı!Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek. Kentsel dönüşüm firmaları, yapı maliyetinin yaklaşık yüzde 10'u oranında teminat mektubu ya da tamamlama sigortaları yapmaları kaydıyla bu işlere girebilecek. Amacımız, hem yüklenicilerimizin hem vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemek ve elzem olduğunu düşündüğümüz kentsel dönüşümün de hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak" dedi.
21.06.2019Gündem

Benzer Haber Etiketleri

6306 Sayılı Kanun ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 6306 sayılı kanun haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.