16 Aralık

16 Aralık

Son dakika 16 aralık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 16 aralık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 16 aralık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

16 Aralık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 16 aralık gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.443 16 aralık haberi bulunmuştur. Tüm 16 aralık haberleri aşağıda listelenmiştir.
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı?
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı? Dünya çapında coşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hakları için mücadele ettiği bu önemli gün, tarihte birçok önemli dönüm noktasına sahne oldu. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan bu gün, kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini yansıtıyor. Kadınların toplumdaki rollerinin ve katkılarının önemini vurgulayan bu gün, dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İlk kadınlar günü ne zaman kutlandı? Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı, 8 Mart kadınlar günü ilk nerede kutlandı? 8 Mart neden Dünya Kadınlar günü ilan edildi?
8.03.2024 Gündem
Best Model Türkiye'nin kurucusu Erkan Özerman hayatını kaybetti
Best Model Türkiye'nin kurucusu Erkan Özerman hayatını kaybetti Best Model of Turkey Kurucu Başkanı, prodüktör, organizatör ve sanatçı menajeri Erkan Özerman hayatını kaybetti. Ünlü organizatör, bir süredir hastanede kanser tedavisi görüyordu.
13.02.2024 Magazin
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Dünya Çay Günü ne zaman? Dünya Çay Günü 16 Aralık mı 21 Mayıs mı? Bugün dünya çay günü mü?
Dünya Çay Günü ne zaman? Dünya Çay Günü 16 Aralık mı 21 Mayıs mı? Bugün dünya çay günü mü? Sosyal medya platformları üzerinden Dünya Çay Günü kutlanıyor. 16 Aralık Dünya Çay Günü olup olmadığını merak eden vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Peki, Dünya Çay Günü ne zaman? Dünya Çay Günü 16 Aralık mı 21 Mayıs mı? Bugün dünya çay günü mü?
16.12.2023 Gündem
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin akademi ödülüne geri sayım! Bilal Erdoğan: 3 ödülde 300'ün üzerinde başvuru değerlendirildi
Türkiye'nin akademi ödülüne geri sayım! Bilal Erdoğan: 3 ödülde 300'ün üzerinde başvuru değerlendirildi İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen İlim Yayma Ödülleri 16 Aralık'ta sahiplerini bulacak. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, 'Bizim 3 ödülde de 300'ün üzerinde başvuru değerlendirildi. Seçiciliği çok üst düzeyde. Sadece Türkiye'de üretilen akademik çalışmalara yönelik. Öbür taraftan da biz İlim Yayma Ödülünü, gerçekten özendirici bir tarafı olduğunu düşünüyoruz. 150 cumhuriyet altını ödül veriyoruz.' dedi.
8.12.2023 Gündem
Tasarım Parkı iki özel sergiye ev sahipliği yapacak
Tasarım Parkı iki özel sergiye ev sahipliği yapacak Rozita Kasuto ve Umut Demirgüç’ün “Her Telden Masallar” sergisi 2 Aralık-15 Aralık tarihleri arasında, James Thurman’ın kişisel solo sergisi olan “Thurmanite® ve Ötesi” ise 16 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında Tasarım Parkı’nda ziyaret edilebilecek.
1.12.2023 Kültür Sanat
Wilma Elles dördüncü çocuğu istiyor!
Wilma Elles dördüncü çocuğu istiyor! 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki'de 'Caroline' karakteriyle hayatımıza giren Wilma Elles, 5 Ekim'de kızı Tiara Manolya'yı kucağına almıştı. 37 yaşındaki oyuncu, doğumdan 50 gün sonra dördüncü çocuk hakkında konuştu.
24.11.2023 Magazin
Burs ve kredi sonuçları açıklandı
Burs ve kredi sonuçları açıklandı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
13.11.2023 Ekonomi
Bakan Fidan'dan Schengen vizesi açıklaması
Bakan Fidan'dan Schengen vizesi açıklaması Schengen vize başvurularında yüzde 4 civarında olan ret oranlarının her yıl artarak 2021’de yüzde 17’ye geldiğini söyleyen Bakan Hakan Fidan, “Sorunların bir an önce aşılması yönündeki beklentimiz defaatle muhataplarımıza aktarıldı. Bu hususlar diplomatik notayla da paylaşıldı” dedi.
12.11.2023 Gündem
Wilma Elles:  Rüyalar gerçekleştiğinde... Çok şükür
Wilma Elles: Rüyalar gerçekleştiğinde... Çok şükür Yaynlandığı döneme damga vuran 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisiyle şöhreti yakalayan Wilma Elles, üçüncü çocuğunu beklediğini geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Doğum için eşi Mehmet Şah Çelik ve ikizleriyle birlikte Amerika'ya giden Elles, kızını kucağına aldığını duyurdu. Ünlü isim, bebeğinin adını da paylaştı.
9.10.2023 Magazin
TCMB rezervi 125,5 milyar dolara yükseldi
TCMB rezervi 125,5 milyar dolara yükseldi Merkez Bankası rezervi 125,5 milyar dolara yükseldi. Mayıs sonundan bu yana artış 27 milyar doları aştı.
28.09.2023 Ekonomi
Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda; 3'ü terörden arananlar listesinde yer alan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerden 2'sinin 79 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 339 kişinin yaralandığı eylemlerin talimatını verdiği tespit edildi.
18.09.2023 Gündem
Kazakistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kazakistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kazakistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kazakistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kazakistan dünyanın en büyük ülkelerinden biridir. Uzantıya göre dünya sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Asya ile Avrupa'nın ortasında duruyor. Günümüzde bilinen Kazakistan bayrağı 4 Haziran 1992'de kabul edildi. Kazakistan bayrağı, bayrağın ortasında parlayan bir güneşin altında uçan bir kartalın yer aldığı açık mavi bir arka plandan oluşur.
10.09.2023 Eğitim
Onur Seyit Yaran Kardeşlerim dizisinden ayrılıyor mu? Kardeşlerim Doruk diziden ayrılıyor mu, neden?
Onur Seyit Yaran Kardeşlerim dizisinden ayrılıyor mu? Kardeşlerim Doruk diziden ayrılıyor mu, neden? Kardeşlerim dizisiyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan Onur Seyit Yaran’ın diziden ayrılacağı iddia edildi. Yeni sezona az bir süre kala dizinin hayranları Onur Seyit Yaran Kardeşlerim dizisinden ayrılıyor mu, neden? Sorusuna yanıt aramaya başladı.
17.08.2023 Televizyon
TÜİK'ten 'ücretsiz doğal gaz' açıklaması: "Sıfır fiyat" yöntemi uygulanacak
TÜİK'ten 'ücretsiz doğal gaz' açıklaması: "Sıfır fiyat" yöntemi uygulanacak Mayıs ayı itibarıyla uygulamaya başlanan bir ay ücretsiz ve bir yıl indirimli doğalgaz kararı enflasyon hesaplamasını değiştirdi. TÜİK, Mayıs ayı TÜFE hesaplanmasında doğalgaz için "sıfır fiyat" yöntemi uygulanacağını açıkladı.
30.05.2023 Ekonomi
Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye iade ediliyor
Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye iade ediliyor Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesini onayladı. Fatih Özer, 3 Mayıs'a kadar iade edilecek.
18.04.2023 Gündem
Bakan Koca: SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak
Bakan Koca: SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun 31 Ocak Salı günü toplanacağını açıkladı.
24.01.2023 Gündem
Türk Deniz Kuvvetleri, bir yıl NATO Unsur Komutanlığı görevini icra edecek
Türk Deniz Kuvvetleri, bir yıl NATO Unsur Komutanlığı görevini icra edecek Türk Deniz Kuvvetleri, 1 Ocak 2023 tarihinden 31 Aralık 2023 tarihine kadar NATO Mukabele Kuvveti Deniz Unsur Komutanlığı görevini icra edecek.
19.01.2023 Gündem
Kredili mevduata yoğun ilgi! Merkez Bankası'ndan yeni hamle
Kredili mevduata yoğun ilgi! Merkez Bankası'ndan yeni hamle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 6 Ocak haftasında kredili mevduat hesabındaki büyüklük 69.3 milyar lira oldu. Merkez Bankası ise yaptığı son açıklamada, TL mevduatın vadesinin uzamasını teşvik etmek amacı ile 3 aydan uzun vadeli TL mevduat için zorunlu karşılık oranlarının yüzde ‘sıfır’ olarak belirlenmesine karar verdi.
16.01.2023 Ekonomi
İstanbul'da akılalmaz sapıklık! 100 kadını fotoğraflayıp arşivlemiş, mesleği şoke etti
İstanbul'da akılalmaz sapıklık! 100 kadını fotoğraflayıp arşivlemiş, mesleği şoke etti İstanbul'da akılalmaz iki sapıklık haberi bir anda gündem oldu. İstanbul’da halka açık yerlerde kadınların gizlice etek altı görüntülerini çeken ilk olayda yakalanan şahıs komiser çıkmıştı. İkinci olayda yakalanan şahsın kimliği şoke etti. Hakkında iğrenç iddialar bulunan H.K.’nın 100’den fazla kadına ait fotoğraf ve videoyu arşivlediği belirlendi. İşte haberin detayları...
10.01.2023 Gündem
Marmarabirlik’ten 150 milyon lira ödeme
Marmarabirlik’ten 150 milyon lira ödeme 2022/2023 iş yılı ürün alım kampanyası devam eden Marmarabirlik, 23 Aralık 2022 tarihinde ortaklara 150 milyon lira dördüncü dilim ödemesi yapacak.
22.12.2022 Ekonomi
Tera yatırım halka arz ne zaman işlem görecek, kaç lot verdi? Tera halka arz sonuçları açıklandı mı?
Tera yatırım halka arz ne zaman işlem görecek, kaç lot verdi? Tera halka arz sonuçları açıklandı mı? Tera yatırım halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak, Tera halka arz sonuçları açıklandı mı? Yatırımcıdan 2 iş günü talep toplayan TERA Yatırım’ın halka arz sonuçları açıklandı. Şirketin halka arz büyüklüğü, 165 milyon TL olarak gerçekleşti. Peki, Tera halka arz kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek?
19.12.2022 Ekonomi
Ahlatçı doğalgaz halka arz sonuçları açıklandı mı? AHGAZ ne zaman işlem görecek, kaç lot verdi? İşte Ahlatçı halka arz sonuçları
Ahlatçı doğalgaz halka arz sonuçları açıklandı mı? AHGAZ ne zaman işlem görecek, kaç lot verdi? İşte Ahlatçı halka arz sonuçları Ahlatçı halka arz sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Ahlatcı Doğal Gaz Enerji’nin (AHGAZ) halka arz sonuçları, 419 bin 914 yatırımcının katılımıyla gerçekleştiği açıklandı. AHGAZ ne zaman işlem görecek, Ahlatçı halka arz kaç lot verdi? İşte Ahlatçı doğalgaz halka arz sonuçları hakkında merak edilenler…
19.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

16 Aralık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 16 aralık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.