A, C, E vitaminleriyle yaşlanmaya karşı tek başına savaşıyor! Her yemeğe bir çimdik dökün: 25 farklı antioksidan içeriyor!
A, C, E vitaminleriyle yaşlanmaya karşı tek başına savaşıyor! Her yemeğe bir çimdik dökün: 25 farklı antioksidan içeriyor! Sağlığınızı tepeden tırnağa değiştiren vitamin ve besinler vardır. Her gün tüketildiğinde vücudunuzda belirgin değişimler yaşatan bu besinler arasında birisi var ki içeriğinde 25 farklı antioksidan barındırıyor. İşte yaşlanmayı geciktiren ve hücre hasarını en aza indiren o besin...
13.02.2024 Yaşam
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Oruç tutmak beyni güçlendiriyor
Oruç tutmak beyni güçlendiriyor İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre oruç tutmanın yeni beyin hücrelerinin büyümesini sağladığını ve beyni güçlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melisa Karataş, “Oruç tutarken kanımızda ghrelin hormonu (açlık hormonu) artıyor. Ghrelin hormonunun en önemli etkisi açlık oluşturmak olsa da bu hormonun beynin öğrenme ve hafıza ile ilgili bölümü olan hipokampus ile etkileşime girip onu geliştirdiği bilinmektedir” dedi.
15.04.2022 Ramazan
"Fonksiyonel beslenme yaşlanmayı geciktiriyor"
"Fonksiyonel beslenme yaşlanmayı geciktiriyor" Günlük hayatta düzenli bir şekilde yenen, kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltan, biyolojik savunma mekanizmasını güçlendiren, yaşlanmayı geciktiren ve sağlığınızı düzelten bileşenleri fonksiyonel beslenme olarak açıklayan Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, "Bu beslenme şekli, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, yaşlanmayı geciktirir ve sağlığımızı koruyan ve düzelten bileşenleri içerir" dedi.
25.12.2020 Sağlık