Gazete Vatan Logo

‘Zulme ortak olanlar potansiyel düşmandır’

Suudi yönetiminin ABD ile silah anlaşmasına sert tepki gösteren MHP lideri, ABD ve NATO’nun Rakka konusundaki tutumu için de “Zulme ortak olan potansiyel düşmanlardır” dedi

‘Zulme ortak olanlar potansiyel düşmandır’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin Meclis grubundaki konuşmasında, Suudi Arabistan, ABD ve NATO’ya eleştiriler yöneltti. “İslam aleminin üzerindeki ölü toprağını atması kaçınılmazdır. İslam dünyasının büyük bir kısmı yoksullukla savaşırken küçük bir kaymak tabaka kaynakları açgözlülükle sömürmektedir. Ne olmuştur da İslam dünyası birbirine düşmüş ve terörizm etrafımızı kuşatmıştır?” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

‘O sözün adresi neresi?’

“Riyad yönetiminin ABD ile kılıç dansı eşliğinde 110 milyar dolarlık silah anlaşması hangi mantık sonucudur. ABD Başkanı’nın ‘Benim için rejimler önemlidir’ sözünün adresi neresidir. Petrol kuyularından dolar çıktı ama insanlık o kuyulara gömüldü. Yerin altı, yerin üstüne çıkarıldı, yerin üstü de yerin altına sokuldu. En kötüsü de İslam’ı kullanan, yüce dinimizi emellerine alet etmeye kalkan terörün varlığıdır. İslami terörden bahsetmek uydurmadır.” “ABD’nin Rakka operasyonun PKK ile aynı cephede yer alması çok ciddi sonuç ve bedelleri doğuracaktır. Şimdi de bu cepheye NATO girmiştir. Türkiye’nini NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğu ortada dururken üye devlet olmamamızın hiç mi hatırı yoktur. Ne demek NATO’nun terör örgütleriyle aynı çizgide olması. Terör örgütleriyle NATO’nun ne işi vardır? NATO bu kadar ucuz mudur? NATO bugüne kadar herhangi bir yaramıza merhem olmuş değildir. Bilhassa darbeler tarihi incelendiğinde henüz aydınlanmamış çok sayıda iddia ve itham NATO’yu direkt kapsamına almıştır. Terör örgütleri karşısında tarafsız kalmak diye bir şey yoktur. Teröre net tavır alamayan, mazeret üreten ülkeler bilsin ki; zulme ortak olan potansiyel düşmanlardır. ABD tüm itirazlara rağmen PKK/YPG’ye silah vermektedir. 65 yıllık bir ortaklık hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır.”

Haberin Devamı

‘Asıl olan hayattır hayat da Beşiktaş’

“Bir Beşiktaşlı olarak elbette şampiyonluktan sevinç duydum. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün futbolcularını, teknik heyetini, yağmurda çamurda, karda kışta, iyi günde kötü zamanda destek ve tezahüratlarıyla takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlarımızı, özellikle de Çarşı’yı içtenlikle tebrik ediyorum. Müsaade buyurursanız, taraftarlarımızın bir sözüyle konuşmamı noktalıyorum: Asıl olan hayattır, hayat da Beşiktaş’tır.”

Haberin Devamı