Gazete Vatan Logo

Yüzüklerin Efendisi Filmleri İzleme Sırası… Yüzüklerin Efendisi Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

En başarılı film serileri denildiğinde çoğu kişinin aklına Yüzüklerin Efendisi gelir. Oyunu, dizisi, kitabı ve filmi olan bu yapım muhteşem sahneleri ile akıllara kazınmıştır. Filmin elde ettiği başarı dünya çapında oldukça önemli bir konumda yer alıyor. Özellikle gişe hasılatı yönünden tatmin edici sonuçlar ortaya koymuştur. 2001 yılında vizyondaki yerini alan Yüzüklerin Efendisi, seri şekilde devam etmiştir. 

Yüzüklerin Efendisi Filmleri İzleme Sırası… Yüzüklerin Efendisi Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Yüzüklerin Efendisi Konusu Nedir? 

Yüzüklerin Efendisi filminde ana unsur güçlü bir yüzüktür. Birçok yüzüğe bile hükmedebilen bu yüzüğün kötülüğün eline geçmemesi gerekir. Bunun için büyücü Gandalf ve Frodo bir yolculuğa çıkarlar.,

Tabi yanlarında onlara destek veren güçlü dostlar vardır. Ancak en önemlisi ise yüzüğün sahip olduğu gücün sınırları oldukça geniştir. Buda yüzüğün yok edilmesi gerektiğini gösteriyor. Ancak bunu yapmak göründüğü kadar kolay değildir. 

Yüzüklerin Efendisi Oyuncu Kadrosunda Kimler Var? 

Yüzüklerin Efendisi serisinde yer alan oyuncular arasında ilk akla gelen usta oyuncu Ian McKellen olarak bilinir. Büyücü Gandalf karakterine hayat veren oyuncu başarılı bir iş çıkarmıştır. Diğer oyuncular arasında Elijah Wood, Orlando Bloom, Viggo Mortensen, Live Tyler, Sean Bean, Hugo Weaving, Andy Serkins ve Cate Blanchett yer alıyor. 

Yüzüklerin Efendisi Filmleri İzleme Sırası 

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)

Haberin Devamı

Yüzüklerin Efendisi serisi toplamda üç filmden meydana gelmektedir. Ancak Yüzüklerin Efendisi filminde anlatılan hikayenin öncesini merak edenlerin Hobbit serisini seyretmeleri gerekir. Üçleme olarak çekilen Hobbit serisinin ilk filmi 2012 yılında gösterime girmiştir. 

Yüzüklerin Efendisi Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)

Efsane seri Yüzüklerin Efendisi ilk olarak 2001 yılında vizyona çıktı. Serinin bu filmi adı üzerinde Yüzük Kardeşliği'nin kuruluşunu anlatıyor. Filmde Bilbo Baggins 112. yaş gününü kutlayacakken değerli bir eşyasını yani güçlü yüzüğü yeğeni Frodo'ya verir. Yüzüğün amacı ise karanlık efendisine geri dönmektir. 

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)

Yüzüklerin Efendisi serisine bir halkada 2002 yılında eklendi. Filmde Frodo ve arkadaşı Sam Mordor'a doğru hareket ediyorlar. Büyücü Gandalf ise Ak Büyücü olarak geri dönüyor. Tabi Orta Dünya'da kaçınılmaz bir savaşın başlaması herkesi etkileyecek. 

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)

Haberin Devamı

Serinin son filmi ise Kralın Dönüşü ismiyle vizyondaki yerini almıştır. Frodo ve Sam, yüzüğü yok etmek için tehlikeli yolculuğa devam ediyorlar. Orta Dünya ise daha önce hiç görmediği büyük bir savaşa hazırlanıyor.