Gazete Vatan Logo

Yüzbaşıya ‘Atatürk’çü görünün’ talimatı

15 Temmuz’da AKOM’u işgal eden askerler için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede darbeci bir askere cezaevine getirilen bir kitaptaki notlarla darbe suçlamasından kurtulmasının tüyolarının verildiği belirtildi

Yüzbaşıya ‘Atatürk’çü görünün’ talimatı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AKOM’u işgal eden askerlere ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık hazırladığı iddianamesinde 5’i tutuklu 17 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

İddianamede AKOM’da bulunan 3 bine yakın yüksek çözünürlükte kamera ile İstanbul’un bir çok noktası kayıt altına alındığı hatırlatılarak, şüphelilerin AKOM’a hakim olarak İstanbul’da kaos ortamı yaratmak ve görüntülerin MİT’e iletilmesinin engellenmesi amaçlandıkları anlatıldı. İddianamede Harp Akademileri Komutanlığı’nda öğretim görevlisi olarak bulunan Mustafa Kubilay’ın 15 Temmuz tarihinde darbe girişimi kapsamında AKOM’a gidecek şüphelilerin başında görevlendirildiği anlatıldı.

Suçlamadan kurtulma tüyoları

İstanbul”daki darbe soruşturması kapsamında Silivri’de tutuklu bulunan Yüzbaşı Ramazan Derviş’e iletilen mesaj da yakalandı. Cezaevindeki görevliler tarafından yakalanan mesaj bir kitabın içinde yazıyordu. Darbeci asker Ramazan Derviş’in ziyarete gelen yakını kadın A.İ . ‘Reader of KPDS’ isimli kitap getirdi. İngilizce sınavı için yardımcı kitapta aslında ‘darbe suçlamasından’ kurtulmanın tüyoları yer alıyordu. Notlarda, “Atatürk sevgisi, İlkokul 8. Sınfta Anadolu Fen dershanesine 3 ay gitti, çok önemli mevkilerde çalışmadı. Neden askeri lise? Ailem beni okutmayacaktı zaten hem çalıştım hem okudum. En rütbesiz yüzbaşı bendim emrime asker verilmedi. Erlere ateş açmayın diye tembihledim” şeklinde yazılar bulundu.

Haberin Devamı

Savcılık söz konusu yazılarda şüphelinin mağdur olduğu, Atatürkçü asker görüntüsü vermesi gerektiği, ailesinin okutamadığı için askeri liseye gittiği yönünde ifade vermesi için talimatlar olduğunu belirledi. Savcılık kitabı getiren A.İ. hakkında inceleme başlattı.