Gazete Vatan Logo

Yurt dışına çıkışı yasak

Kocaeli’de “Suçu ve suçluyu övmek, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla yargılanan eski milletvekili Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol kararı alınarak yurt dışına çıkışı yasaklandı

Yurt dışına çıkışı yasak

Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi, geleceğini beyan ettiği halde duruşmalara katılmayan Tuncel’in yargılandığı davaya ilişkin ara karar aldı. Mahkeme, sanığın yargılama süreci içerisinde ifadesinin alınmasına yönelik kanuni yükümlülüklere uymadığı, adresine ilişkin değişiklik olduğuna dair beyanını iletmediği, duruşmalara katılmadığı, böylelikle adli süreci geciktirdiği ve kaçma şüphesinin oluştuğu gerekçesiyle tedbir mahiyetinde adli kontrol altına alınmasına, yurt dışına çıkışının da yasaklanmasına hükmetti.

Sanığın her hafta perşembe ve salı günleri saat 14.00 ile 17.00 arasında bulunduğu yer olan Bakırköy Cumhuriyet Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’ne düzenli olarak imza atmasına, adli kontrol kararına uymaması durumunda verilecek ceza ne olursa olsun sanığın tutuklanacağının ihtarına karar verildi. Tuncel hakkında, Kocaeli’de 20 Mart 2012’de nevruz etkinliklerinin ardından dava açılmıştı.