Gazete Vatan Logo

YSK üyesi Talip Bakır kimdir? Yüksek Seçim Kurulu üyesi olan Talip Bakır kaç yaşında, nereli?

Yüksek Seçim Kurulu üyeliğine seçilen Talip Bakır hakkında araştırmalar başladı. Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca bugün yapılan seçim sonucunda, Yüksek Seçim Kurulu Üyeliği'ne seçilen Talip Bakır kimdir, kaç yaşında? Talip Bakır nereli? İşte detaylar...

YSK üyesi Talip Bakır kimdir? Yüksek Seçim Kurulu üyesi olan Talip Bakır kaç yaşında, nereli?

Talip Bakır kimdir, kaç yaşında sorularının yanıtı merak ediliyor. YSK üyeliğine seçilen 10. Ceza Dairesi Üyesi Talip Bakır'ın kaç yaşında ve nereli olduğu merak konusu oldu.

TALİP BAKIR KİMDİR?

YSK'nın yeni üyesi olan Talip Bakır, 30 Mart 1973 tarihinde Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu. Liseyi Sorgun ilçesinde bitiren Bakır, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1996 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Ankara/Mamak'ta yaptı.

Yozgat hâkim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Bakır; sırasıyla Çanakkale/Ayvacık, Sivas/Gemerek ve Samsun/Bafra Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2007 yılında Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Ganal Müdürlüğü tetkik hâkimliğine atandı. Daha sonra Kanunlar Genel Müdürlüğü tetkik hâkimi, daire başkanı ve genel müdür yardımcısı görevleri ile Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevlerinde bulundu.

16 Temmuz 2018 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen Bakır, halen Yargıtay Onuncu Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Bakır, "Selçuk Üniversitesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Bireysel Başvuru" konulu tezsiz proje çalışmasıyla yüksek lisans yapmış olup, Adalet Bakanlığının yabancı dil projesi kapsamında bir yıl ABD de bulunmuştur.

Haberin Devamı