Gazete Vatan Logo

YÖKDİL geç başvuru günü başladı! YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL ücreti ne kadar?

YÖKDİL geç başvuru günü bugün gerçekleşecek. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlen YÖKDİL sınavı başvurularını tamamlayamayanlar, geç başvuru gününü değerlendirebilirler. Peki YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL ücreti ne kadar? İşte detaylar…

YÖKDİL geç başvuru günü başladı! YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL ücreti ne kadar?

ÖSYM, YÖKDİL geç başvuru günü bugün gerçekleştireceğini açıkladı. YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir. Peki YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? YÖKDİL ücreti ne kadar? İşte YÖKDİL sınavıyla ilgili merak edilenler…

YÖKDİL GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adayların katılacağı YÖKDİL için geç başvuru tarihi olarak 28 Ocak belirledi.

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvuruları elektronik ortamda ÖSYM internet adresi üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacak. Adaylar sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecek. YÖKDİL geç başvuru ücreti ise 195 lira olarak belirlendi.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAVI GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN DUYURU

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru şu şekilde;

Başkanlığımız tarafından ilk kez 03 Kasım 2019 tarihinde yapılan 2019 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2019-YÖKDİL) Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde alana özgü olarak Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanmıştır.

2020 yılında YÖKDİL Sınavları alana özgü olarak 2019-YÖKDİL sınavına giren aday sayıları göz önünde bulundurularak, İlkbahar Döneminde (2020-YÖKDİL/1) İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada Sosyal Bilimler alanında; Sonbahar Döneminde ise (2020-YÖKDİL/2) İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır. 2020 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2020-YÖKDİL/1), 01 Mart 2020 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 08-16 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-YÖKDİL Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.