Gazete Vatan Logo

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı 2022? 31 Aralık yılbaşında yasak var mı, kapanma olacak mı?

31 Aralık yasak mı? 2022 yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, yılbaşında kapanma var mı? Kovid-19 ile mücadele devam ederken, yeni varyant paniği Avrupa ülkelerinde çeşitli yasakları beraberinde getirince gözler Türkiye’ye çevrildi. Geçen yıl 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması nedeniyle, bu sene de yasak olup olmayacağının sorgulanmasına neden oldu. Yeni yıla kısa bir süre kala gözler bugün yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Yılbaşı programı yapmak isteyen vatandaşlar Kabine’den yasak kararı çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. Peki, 2022 yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı 2022? 31 Aralık yılbaşında yasak var mı, kapanma olacak mı?

 

2022 yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? 31 Aralık yasak mı? Yılbaşında kapanma olup olmayacağı merak ediliyor. Yeni yıl için dışarıda organizasyon yapmak isteyenler bugün yapılacak Kabine Toplantısı kararlarını takip ediyor. 2021 yılında pandemi nedeniyle 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştı. Bu sene de bir kısıtlama olup olmayacağı sorgulanıyor, 2022 yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? sorusuna yanıt arıyor.

2022 yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

2022 yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıp uygulanmayacağı yönünde bir açıklama yapılmadı. Kabine toplantısında konunun netlik kazanacağı öngörülüyor.

19 Aralık Koronavirüs tablosu

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 82,43, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,28 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı, 124 milyon 58 bin 691 doza yükseldi.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak, Bartın oldu.

Haberin Devamı

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.