Gazete Vatan Logo

Yerli otomobil ne zaman çıkacak? Nerede üretiliyor, fiyatı ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, satışa çıkması planlanan yerli elektrikli otomobilin ayrıntılarını paylaştı. Erdoğan’ın yerli otomobil açıklamasından sonra, Yerli otomobil ne zaman çıkacak, nerede üretilecek ve fiyatı ne olacak? gibi sorularda artış yaşandı.

Yerli otomobil ne zaman çıkacak? Nerede üretiliyor, fiyatı ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerle gerçekleştirildiği söyleşide yerli otomobil ile ilgili bilgiler verdi. Peki, Yerli otomobil ne zaman çıkacak? Yerli otomobil nerede üretilecek? Yerli otomobilin fiyatı ne olacak?

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yerli otomobilin ne zaman çıkacağı henüz belli değil. Yerli otomobil projesinin ön gösterimi 27 Aralık Cuma günü Gebze’de yapılacak.

Yerli otomobilin ön gösterimi için tarihi açıklayan Erdoğan, “Türkiye’nin Otomobili için ön gösterimi 27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım” dedi.

YERLİ OTOMOBİ FİYATI BELLİ OLDU MU?

Otomobilin fiyatı henüz belli değil. Üretim tarihine ve üretildiği zamanki mevcut koşullara göre belirlenecek.

MUSTAFA VARANK İLK GÖRÜNTÜYÜ PAYLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin önünde paylaşım yaptı.

YERLİ OTOMOBİL NEREDE ÜRETİLECEK?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, yerli otomobil üretimi konusunda, ‘’Türkiye’nin Otomobili Grubu’nun (TOG) bizlerden talebi fabrika konusunda daha çok Bursa’ya yakın bir yerde olmak şeklinde ama Bursa’da da yer bulma konusunda gerçekten zorluk var, şu anda yer seçimi hakkını onlara bırakmak lazım’’ açıklamasını yapmıştı. Ancak yerli otomobilin üretim yeri ön gösterimin yapılacağı 27 aralıkta belli olacak.

Haberin Devamı