Gazete Vatan Logo

Yenikapı'da yangın!

Yenikapı açıklarında gemiden duman yükseliyor

Yenikapı açıklarında bir gemiden duman yükseliyor. Gemiye söndüren gemileri müdahale ediyor.

YENİKAPI açıklarında demirli bulunan "Yakamoz 5" adlı tankerde yangın çıktı. Yangının, 58 metre boyundaki 1961 yapımı tankerin kazan dairesindeki patlama sonrası çıktığı öğrenildi. Gemideki yangına söndüren gemileri ile müdahale edilirken ilk belirlemelere göre 1 mürettebatın yaralı olduğu öğrenildi.

" 400 ton civarında üzerinde yakıt var."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yenikapı’da yanan gemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Geminin bir yakıt tankeri olduğunu söyleyen Elvan, 1 kişinin de yaralandığını söyledi. İstanbul Yeşilköy Fuar Merkezi’nde 4’üncüsü düzenlenen Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren Bakan Elvan, habercilerin sorularını yanıtladı. Yenikapı’da yanan gemiyle ilgili açıklama yapan Elvan, " 400 ton civarında üzerinde yakıt var. 1 yaralımız var. 6 arkadaşımız çıkarılmış durumda, gemiden tahliye edilmiş durumda. Romorkörlerimiz ve can kurtaranlarımız şuanda oradalar. Yangın kontrol altında onu söyleyebilirim" diye konuştu. Boğazdaki gemi trafiğinin yangından olumsuz etkilenmediğini söyleyen Bakan, yangının kontrol altına da alındığını sözlerine ekledi.

KIYI EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada saat 11.50 civarında Yenikapı önlerinde demirli bulunan Yakamoz 5 isimli petrol tankerinden yangın ihbarı aldıklarını belirterek 4 hızlı tahlisiye botu ve Kurtarma 6 Römorkörü’nün olay yerine gittiğini belirterek 1 personelin yaralı olduğunu, yangının tankerin makine dairesinden çıktığını açıkladı. Yangına müdahalede Kurtarma 7’nin de destek verdiği, çevre kirliliğini önlemek amacı ile tahliseye 3 botunun da olay yerinde bulunduğu belirtildi.


PERSONELİN DURUMU İYİ

Merkezi Kocaeli'nde bulunan Selen Denizcilik şirketine ait olan gemide bulunan 6 personelin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Geminin, açıkta bekleyen yük gemilerine yakıt ikmali yaptığı kaydedildi.


Haberin Devamı