Gazete Vatan Logo

Yeni sınav sistemi yenileniyor!

MEB, 4 dersten sınav yapmak için çalışma başlattı

İlk kez bu hafta uygulanacak olan TEOG sisteminde de değişikliğe gidiliyor. MEB önümüzdeki yıllarda 6 yerine 4 dersten sınav yapmak için çalışma başlattı.

Bu yıl SBS’nin kaldırılıp yerine getirilen TEOG sistemine göre ilk merkezi sınavlar önümüzdeki hafta yapılacak. Ancak daha sınav yapılmadan yeni sisteme ilişkin “güncelleme” çalışmaları başladı.

Gelen uzman eleştirileri üzerine Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden yapılan 6 sınav yerine 4 sınav yapılması gündeme geldi. Din Kültürü ve ile İnkılap derslerinin müfredattan çıkarılması tartışıldı. Bu iki dersin hem “temel ders olmadığı” hem de Din Kültürü dersini almayanların itirazları nedeniyle karar verilebileceği ifade edildi.

Azınlık Okulları ile yapılan toplantıda konu değerlendirilirken, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük’ün matematik ve fen’in ölçüldüğü uluslararası öğrenci değerlendirme sınavı PISA’da Türkiye’nin kötü performansını iyileştirmek için bu derslere ağırlık vermek istediklerini söylediği ifade edildi.

Haftaya sınav var ama

TEOG sistemine göre ilk merkezi sınavlar 28-29 Kasım tarihlerinde yapılacak ancak birçok ilçede dersler yetişmedi. Sınava sayılı günler kala okullar sınavlarda çıkacak 6 dersin konularını yetiştirmek için ek dersler koymaya da başladı.

Haberin Devamı