Gazete Vatan Logo

Yeni kimlik nasıl alınır? | Yeni kimlik randevusu alma!

Yeni kimlik nasıl alınır? Sorusu 2020 yılına günler kala yoğun bir şekilde araştırılıyor. Geç kalıp, ceza almak istemeyen vatandaşlar yeni kimlik randevusu almanın yollarını arıyor. Biz de yeni kimlik konusunda merak edilenleri derledik. İşte detaylar…

Yeni kimlik nasıl alınır? | Yeni kimlik randevusu alma!

2020 yılına günler kala kimlik yenilemesi yapmayan vatandaşlar, yoğun bir şekilde ‘’Yeni kimlik nasıl alınır?’’, ‘’Yeni kimlik değiştirme son tarihi ne zaman?’’ sorularına yanıt arıyor. İşte yeni kimlik için merak edilen sorular…

YENİ KİMLİK NASIL ALINIR?

Yeni kimlik kartı alabilmek için, kimlik kartı randevusu almak gerekiyor. Yeni kimlik randevusu için ise, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerine ya da Çağrı Merkezine (Alo 199) başvurulmalıdır. Yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yeni kimlik randevusu alınır.

Yeni kimlik kartı çıkarmak için öncelikle evrak ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Evrak ücretini ise nüfus müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden ödeyebilirsiniz.

Yeni çipli kimlik kartı ödemesini gerçekleştireceğiniz internet sayfasına giriş yaptıktan sonra, açılan sayfada harç ve değerli kâğıt bedeli ödeme kısmına tıklayın. Ödeme yap seçeneğinden kart bilgilerinizi girdikten sonra işleminiz tamamlanır. Her banka internet ödemesini kabul etmektedir. Kimlik yenile başvurularında dekontun unutulmaması çok önemlidir.

Haberin Devamı

Gereken evraklar

Yeni çipli kimlik kartına geçerek kimlik yenilemek isteyenler için başvuruda gerekli olacak evraklar aşağıdaki gibidir.

Eski kimlik kartınız (Nüfus cüzdanı yerine sürücü belgesi, pasaport, avukat kimlik kartı, öğrenci kimlik kartı gibi kimlik tanımlamanızı yapmaya yarayacak resimli bir kimlik kartı da yeterli olacaktır.)

Kimlik belgesi yerine ayrıca muhtarlıktan düzenlenen talep belgesi de yeterli olacaktır. Bu belgede mutlaka fotoğraf bulunması gerekmektedir.

Biyometrik Fotoğraf: Vesikalık fotoğraf kabul edilmemektedir. 2 adet biyometrik fotoğraf yeterlidir. Ayrıca 15 yaşından küçük çocukların kimlik kartlarında fotoğraf bulunması zorunlu olmamakla birlikte, başvuranın talep etmesi halinde kimlik kartına fotoğraf ta eklenebilmektedir.

22,5 TL değerli kâğıt bedeli ödeme makbuzu

YENİ KİMLİK DEĞİŞTİRME SON TARİHİ NE ZAMAN?

Kimlik yenileme işlemleri 2023 yılına kadar devam edecek. Kimlik kartlarının geçerlilik süresi ise 10 yıl olacak. Süre bitiminden sonra kimlik kartlarının yenilenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

KİMLİK YENİLEME HARCI NE KADAR?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 22,50 TL’dir.