Gazete Vatan Logo

Yayla çorbası nasıl yapılır? Dünya listesine giren Yayla çorbası tarifi ve hazırlanışı!

Dünyanın en iyi çorbaları belirlendi! En iyi 20 çorba listesindeTürkiye'den yayla çorbası yer aldı. CNN TRAVEL, yayla çorbasının Türkiye'de kış hastalıklarına önlem olarak da içildiği kaydedildi. Peki, dünyanın en iyi çorbaları arasında gösterilen yayla çorbası nasıl yapılır? İşte Yayla çorbası tarifi ve hazırlanışı!

Yayla çorbası nasıl yapılır? Dünya listesine giren Yayla çorbası tarifi ve hazırlanışı!

CNN, dünyanın en iyi çorbalarını sıraladığı listede Türk mutfağından yayla çorbasını seçti. CNN Travel tarafından her yıl yapılan değerlendirmede, yayla çorbası yine dünyanın en iyi 20 çorbası arasında gösterildi. Peki, Yayla çorbası nasıl yapılır? İşte Yayla çorbası tarifi ve hazırlanışı!

CNN Travel tarafından, dünyanın en iyi 20 çorbası arasında gösterilen Türk çorbasının görselinin altında, "Yayla çorbası, tıbbın ve çorbanın birbirinden ayrı düşünülmediği bir zamandan bahsediyor" ifadesine yer verildi. Nezle, grip gibi kış hastalıklarına karşı önlem olarak da içildiği belirtilen yayla çorbasının, bazı Türk hastanelerinde hastalara özellikle servis edildiği aktarıldı.

Ayrıca değerlendirmede, haşlanmış pirinç veya arpa kullanılan çorbaya eklenecek bir parça kuru nanenin, yoğurdun hafif aromasını dengelemeye yardımcı olacağı ve taze pide ile servis yapılması gerektiği gibi detaylar da yer aldı.

YAYLA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Yayla çorbası tarifi

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
Tuz

Haberin Devamı

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

YAYLA ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Pirinci yıkayarak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Başka bir kapta çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır. Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.

En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatın. Daha sonra tavada tereyağını eriterek içine nane ekleyin ve pişmiş olan çorbanın üzerine dökün.