Gazete Vatan Logo

Yarın doktorlar çalışmıyor

Yarın doktorlar çalışmıyor

Gaziantep’te hasta yakını 17 yaşındaki M.G., Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçakla göğsünden ve karnından yaraladı. Durumu ağır olan Dr. Arslan ameliyata alındı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Türk Tabipleri Birliği de olayı protesto amaçlı yarın acil sağlık hizmetleri dışında hizmet vermeyeceklerini açıkladı.

Türk Tabipler Birliği dün yaşanan saldırı olayının ardından tüm Türkiye'de 19 Nisan Perşembe günü iş bırakma eylemine gideceğini bildirdi.

İstanbul Tabip Odası da internet sayfasını karartarak yaptığı yazılı açıklamayla olayı kınadı ve yarın İstanbul Tıp Fakültesi'nde saat 11:30'da toplanarak Beyazıt'a kadar olayı protesto amaçlı yürüyeceklerini açıkladı.

İstanbul Tabip Odası yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;



"Bizler bu cinayeti gördük. Herkes gördü. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Denizli'de, Batman'da, Bursa'da gördük. Ülkemizin hemen her ilinde, her sağlık kuruluşunda hemen her gün gördük. Burada hizmet sunduğumuz kendi hastanemizde her gün yaşadık, her gün yaşıyoruz. Sadece bu ülkeyi yönetenler görmedi ve duymadı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile hekimi hedef gösteren Sağlık Bakanı duymadı. Bu ülkenin Başbakanı görmedi. Sağlık üzerinden alınan oyların, poğülist politikaların günlük kazanımları üzerinden hekimlerin canları ile oynandı. Dr. Ersin Arslan'ın değerli anısına, hekimlik mesleğinin ve sağlık hizmetinin onuruna duyduğumuz saygı gereği sessiz kalmamızı, politikacıların riyakar, ikiyüzlü açıklamalarına kanmamızı kimse beklemesin. 19 Nisan Perşembe günü sabahtan itibaren Dr. Ersin Arslan'ı anma ve tepkimizi göstermek üzere acil sağlık hizmetleri dışında hizmet sunmuyoruz. Sağlık Bakanını istifaya davet ediyoruz!"

BURSA’DA DOKTORLAR, MESLEKTAŞLARININ ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİ

GAZİANTEP’te, doktor Ersen Arslan’ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, Bursa’daki meslektaşları tarafından yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Gaziantep’te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde ameliyat sonrası ölen 80 yaşındaki dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki M.G.’ye tepkiler devam ediyor. Bursa’daki hastanelerde görev yapan yaklaşık 300 doktor ve sağlık çalışanı ellerinde ’Şiddet insanlık suçudur’ yazılı pankart açarak ’Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın’, ’Can güvenliği istiyoruz’, ’Sağlık Bakanı istifa’ sloganları atarak Atatürk Caddesi’ne kadar yürüdü.

Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan doktor ve sağlık çalışanları adına konuşan Bursa Tabip Odası Başkanı Kayahan Pala, doktorların çalışma şartlarının ağır olduğunu ve can güvenliklerinin bulunmadığını belirterek tüm ülkede olduğu Bursa’da da yarın acil servisler hariç tüm birimlerde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Doktor ve sağlık çalışanları olaysız dağıldı.

KİLİS’TE DOKTORLAR EYLEMDEYKEN, YOĞUN BAKIMDA ÖLEN HASTANIN YAKINLARI DOKTORLARA SALDIRDI

KİLİS Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar ve sağlık çalışanları, Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesini protesto ederken, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 85 yaşındaki Durmuş İlikli’nin ölmesi üzerine yakını 7 kişi servisteki doktorlara saldırdı. Yoğun bakım ünitesinin girişindeki kapıyı kıran öfkeli hasta yakınları, kısa süreli arbedenin ardından polisler tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.

Kilis Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı. Başhekimlik önünde toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları cinayeti kınadı.

Eylemin devam ettiği sırada aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Durmuş İlikli’nin ölümü üzerine acı haberi alan yakınları servise çıkıp görevli doktorlar ve personele saldırdı. Yoğun bakım ünitesinin girişindeki kapıyı kırıp camlarını parçalayan 7 hasta yakınları ile doktorlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Doktorlar, hastanede görevli polislerden yardım istedi. Servise gelen polisler, hasta yakınlarını etkisiz hale getirdi. Saldırganlar gözaltına alınıp Kilis Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olaydan sonra kırılan kapı ve camlar temizlenip yerine yenisi takıldı.

Adana’da da doktorlar hastane önlerinde toplanarak Gaziantep saldırısını protesto etti.

MANİSA’DA, ÖLDÜRÜLEN DOKTOR İÇİN SAĞLIKÇILARDAN KINAMA

GAZİANTEP Avukat Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Ersin Arslan’ın, bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirmesi Manisa’da Tabip Odası, Aile Hekimleri Derneği ve KESK’e bağlı Sağlık ve sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri tarafından basın açıklamasıyla kınandı. SES üyeleri yarın 1 saat iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını, Manisa Aile Hekimleri Derneği üyesi hekimler ise acil hasta ve gebelik durumları hariç hizmet vermeyerek tepkilerini dile getireceklerini açıkladı.

Manisa Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan 50 doktor adına açıklmayı okuyan Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şahut Duran, Gaziantep’te yaşanan olayla doktor ve sağlık çalışanlarının ne zor şartlar altında çalıştıklarının ve can güvenliklerinin olmadığının da bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Türk Tabipler Birliği’nin, Türkiye’de hızla tırmanan sağlık çalışanlarına ve hekimlere yönelik şiddet olgusuna dikkat çekmek amacıyla çalışmalar yaptığını ifade eden Duran, "Ancak, bu konuda en tepeden başlayarak yetkililerin göreve çağrılmasına, TBMM’de konuyla ilgili araştırma talep edilmesine rağmen ne yazık ki hiçbir somut adım atılmamıştır. Bizzat kendisi hekime yönelik şiddetin sebebi olan politikaların uygulayıcıları, şiddetin önüne geçemezler. Hekimlerin sesini kısmak için onları hedef gösterenler, hekimlere yönelik şiddetin önde gelen sorumlularıdır. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların faillerini, azmettiricilerini ve seyircilerini öfkeyle kınıyoruz. Bizler nitelikli sağlık hizmeti üretmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ama sanmayın ki bu şiddete, bu zulme, bu aymazlığa sessiz kalacağız?" diye konuştu.

Manisa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Tayfun Çiğdemoğlu, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik hem şiddet hem de cinayetlerin giderek arttığına dikkati çekip, yaşanan olaylara karşı acil önlemin alınması gerektiğini dile getirdi.

Açıklamaların ardından SES Manisa Şubesi üyeleri, yarın 1 saat iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını, Manisa Aile Hekimleri Derneği üyesi hekimler de Aile Sağlı Merkezleri’nde acil hasta ve gebelik durumları hariç hizmet vermeyeceklerini açıkladı. Grup, daha sonra Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geçip, bir açıklama da orada yaptı.

KIRIKKALE’DEKİ DOKTORLAR, MESLEKTAŞLARININ ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLİ

GAZİANTEP’te Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi Kırıkkalele Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki meslektaşları tarafından düzenlenen basın açıklaması ile kınandı. Prof. Dr. Sevim Orkun, "Emeklerimizin değerini bulmasını umuyoruz" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sevim Orkun, hastane önünde toplanan meslektaşları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Orkun, şunları söyledi:

"Son yıllarda tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırı sayısı giderek artmaktadır. Sağlık hizmeti vermek güçtür. Bilgi, beceri, dayanıklılık gerektirir. Hekimlik bizler için sadece bir meslek değil, bir yaşam biçimi olmaktadır. Biz doktorların belki de en mutlu olduğumuz anlar, sağlığına kavuşan hastamızın ve yakınlarının mutluluğunu görmektir. Bizler hasta sağlığı ve mutluluğu için gece gündüz her durumda, hatta hastamızın kendi ve yakınlarımızın sağlık sorunları için emek vermekteyiz. Emeklerimizin değerini bulmasını umuyoruz. Genç meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm sevenlerine, hepimize baş sağlığı diliyorum."

Yakalarında Dr. Ersin Arslan’ın fotoğrafını taşıyan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları, bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

ÜNİVERSİTE KINADI

Uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Dr. Arslan
için Gaziantep Üniversitesi’nde anma töreni düzenlendi. Üniversite senatosu saldırıyı kınadı

Haberin Devamı