Gazete Vatan Logo

Yaren Çakar ne dedi, Ali Yiğit Buruk olayı nedir? Twitch yayıncısı Yaren Çakar kimdir?

Yaren Çakar, canlı yayında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk'a söylediği sözler nedeniyle gündeme geldi. Çakar'ın, Ali Yiğit Buruk'un fotoğraflarına bakarak kötü ifadeler kullanması Galatasaray taraftarlarını kızdırırken, Yaren Çakar, taraftarların sert sözleri sonucu özür dileyip hesabını kapattı. Olayın gündeme gelmesinin ardından “Yaren Çakar ne dedi, Ali Yiğit Buruk olayı nedir? Twitch yayıncısı Yaren Çakar kimdir?” sorularını yanıtı araştırılmaya başlandı.

Yaren Çakar ne dedi, Ali Yiğit Buruk olayı nedir? Twitch yayıncısı Yaren Çakar kimdir?

Sosyal medya platformu Twitch'te yaptığı yayınlarla tanınan Yaren Çakar, son olarak Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk ile ilgili açıklamalarıyla gündem oldu. Bir dönem lösemi tedavisi gören Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk hakkında yorum yapan Çakar’a, Galatasaraylı taraftarlar sert tepki gösterdi.

YAREN ÇAKAR NE DEDİ?

Canlı yayın sırasında Ali Yiğit Buruk’un hayatında gördüğü en çirkin çocuk olduğunu söyleyen Yaren Çakar konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Okan Buruk’un oğlunu biliyorsunuz değil mi? Cüce a... k.... Okan Buruk’un oğlu hayatımda görüp görebileceğim en çirkin çocuk. Allah affetsin bir de saçını sarıya boyatmış.”

Yaren Çakar adlı yayıncı özür dilediği açıklamasında şunları söyledi;

"Okan Buruk'un oğlu ile ilgili neden böyle bir şey söylediğimi bilmiyorum. Mental olarak benim için kötü bir gündü ve ne söylediğimin farkına varamadım. Tamamen saçmalamışım ne benim, ne bir başkasının bir çocuk veya bir insan üzerinde bu kadar kırıcı bir yorum yapmaya hakkı yok. Herkesten ve özellikle ilgili kişilerden özür dilerim. Mentalimin iyi olmadığı bir yayında yanlış bir şey dedim özür dilerim tekrardan. Hastalığından vs haberim kesinlikle yoktu. Olsa da dememem lazımdı."

Haberin Devamı

TEPKİLER SPONSORLUĞU İPTAL ETTİRDİ

Galatasaray taraftarları ve diğer kullanıcılar sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile Yaren Çakar’ın hakaretlerine tepki gösterdi. Çakar’a tepki gösteren kullanıcılar yayıncıya sponsor olan markaları sponsorluktan çekilmeye çağırdı. Yemeksepeti ise Yaren Çakar ile olan sponsorluk anlaşmalarını bitirdiklerini bir Galatasaray taraftar hesabına verdiği şu yanıtla açıkladı: “İlgili kişi ile iş birliğimizi an itibarıyla bitirmiş bulunmaktayız. Dikkatinize sunarız.”

YAREN ÇAKAR KİMDİR?

Yaren Çakar, Twitch platformunda canlı yayın açarak takipçileriyle gündeme dair konular hakkında konuşmaktadır. Genç yayıncı, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği bir canlı yayında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk'a hakaret etti. Gelen tepkiler sonrası İnstagram'da @yyarencakar kullanıcı adıyla içerikler üreten Çakar, hesabını kapattı.

Haberin Devamı