Gazete Vatan Logo

Vekillerinden engellilere destek

“Sizin İçin Yarışıyoruz” sloganı ile düzenlendi

Milletvekilleri, engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunmak için yarıştı. “Sizin İçin Yarışıyoruz” sloganı ile düzenlenen Otomobil Slalom Yarışları’nda dereceye giren milletvekillerine kupalarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin verdi.

75 Yıl Hipodromu’ndaki yarışma öncesi gazetecilere açıklama yapan Bakan Şahin, milletvekillerinin toplumsal ve sosyal sorumluluk açısından her alanda bulunduğu söyledi.

Çene kuvvetli ama...

Slalom yarışında virajlardaki birkaç dubayı deviren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin “Ben bükülmeye eğilmeye uygun bir adam olmadığım için” diyerek espri yapması üzerine Bakan Şahin, “İktidarın oyunu mu var yine burada?” dedi. Milletvekili Yeniçeri’nin “Yoo, iktidarın oyunu yok da iktidar alışmış bükülmeye eğilmeye” şeklindeki sözleri üzerine bazı milletvekilleri yarışın kuralı gereği dubalara dokunulmaması gerektiğini söyledi.

Yeniceri, “Sayın Bakanım, biraz önce söylediğim gibi dümdüzdür bizim yolumuz. Bizim yattığımız toprak, tuttuğumuz bayrak, döndüğümüz kıble belli. Ben döner bile yemiyorum. Burada çok dönerli” sözleri üzerine Bakan Şahin, “Gördünüz çene ne kadar kuvvetli, direksiyon ne kadar zayıf olduğunu görmüş olduk” sözleri gülüşmelere neden oldu.

Yarışlarda AK Parti Milletvekilleri Fahrettin Poyraz birinci, Gülşen Orhan ikinci, Bayram Özçelik ise üçüncü oldu.

Tatsızlık yaşandı

Yarışlar başlamadan önce milletvekillerinin antrenman turlarından görüntü almaya çalışan Foto Muhabirleri Derneği Başkanı ve Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Rıza Özel’le organizasyon görevlileri arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın fiili müdahaleye dönüşmesi üzerine diğer basın mensupları da araya girerek, görevliye tepki gösterdi. Milletvekillerinden bazıları da araya girerek, olayın büyümesini engelledi. Özel, Bakan Fatma Şahin’e konuyu aktardı. Özel’i dinleyen Şahin, “Burada herkes işini yapıyor, gereğini yaparız” dedi.

Haberin Devamı